Kinderboekreview: Mag ik meedoen?

De kinderboekenweek 2018 is dit jaar van 3 t/m 14 oktober en heeft het thema Vriendschap. De kinderboekenweek heeft 20 kerntitels. Uit de categorie groep 1 en 2 en uit groep 3 heb ik voor je een aantal leuke reviews gemaakt. De boeken zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Het kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie ontvang je bij besteding van 10 euro in je boekhandel.

 

Kinderboekenweek mag ik meedoen?

Mag ik meedoen?

Mag ik meedoen? is een rijkelijk geïllustreerd boek van John Kelly en Steph Laberis. De tekeningen zijn vrolijk, kleurrijk en komisch. Eend wil graag vrienden maken en bij een clubje horen. Maar hij mag niet meedoen bij Olifant en Leeuw en hij kan ook al niet bij de slangenclub. Hij besluit zijn eigen clubje op te richten en iedereen mag bij zijn clubje horen. De club heet ‘Onze club’ en bij die club kan iedereen vriendjes worden. Wat een feest!

Het is dan ook een feest om dit boek met je kind(eren) te lezen. De tekeningen zijn ronduit grappig, de kleuren spatten van de bladzijden af. Het thema vriendschap zoals bij de kinderboekenweek hoor, komt ook heel duidelijk naar voren.

mag ik meedoen kinderboekenweek

Het boek is geweldig leuk en we lezen het met heel veel plezier voor. Het is een kerntitel voor groep 1 en 2 in de kinderboekenweek. De grote letters maken het voor onze kleuter ook heel aantrekkelijk om te proberen mee te lezen. Er is veel ruimte tussen elke letter, hierdoor kan hij heel rustig de letters herkennen en het woord compleet maken. Onze peuter zit vooral te genieten van de plaatjes in dit boek, wat een vrolijkheid.

Het kinderboek kost € 12,50

Aantal pagina’s: 28
Auteurs: John Kelly
Illustraties: Steph Laberis
Uitgeverij: Veltman uitgevers
ISBN:9789048314522

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboekenweek Mag ik meedoen?
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboekreview: Mag ik meedoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *