Kinderboekreview Snip

De Kinderboekenweek 2018 is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. De kinderboekenweek heeft 20 kerntitels. Uit de categorie groep 1 en 2 en uit groep 3 heb ik voor je een aantal leuke reviews gemaakt. De boeken zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Het kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie ontvang je bij besteding van 10 euro in je boekhandel.

Snip

Snip kinderboekenweek 2018

Snip is een vogel, maar geen gewone vogel. Snip heeft een klein probleempje, hij durft namelijk niet te vliegen. Al zijn vriendjes vliegen door de lucht, maar hij durft niet. Zijn vriendjes willen hem op allerlei manieren de lucht in helpen, maar Snip durft niet. Als het winter wordt en zijn vriendjes naar een warm land vliegen, blijft Snip achter, maar daar blijkt hij allemaal andere dieren te kunnen helpen. Eerst de muis, dan de eekhoorn, de kikker, egel en dan mol. Bij wie hij zelf in het warme holletje mag slapen. Snip heeft allerlei nieuwe lieve vriendjes gemaakt en als in de Lente de vogels weer terugkomen heeft hij van alles te vertellen over zijn avonturen. Dan gebeurt er iets, zonder dat hij het doorheeft… hij kan ineens ook vliegen.

kinderboekenweek kerntitel Snip

Snip is een heel lief verhaaltje. Met mooie tekeningen en ik vind het ook heel erg passen bij het seizoen nu. De herfst, de blaadjes die van bomen vallen, het wordt wat kouder. Het boek past tevens perfect bij het thema van de kinderboekenweek 2018: Vriendschap. Want, Snip heeft namelijk heel veel vriendjes, vogels en dieren uit het bos.

Het kinderboek kost € 13,50

Aantal pagina’s: 40
Auteur: Claudia Lagerman
Illustraties: Hanneke Siemensma
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089671264

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboekenweek Snip
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboekreview Snip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *