Kinderboekreview: Vera is aan vakantie toe

Met de naam van mijn dochtertje is het haast vanzelfsprekend dat ik boeken van Vera de Muis in mijn kast heb. Op haar kamertje pronkt zelfs een oude poster van Vera de Muis, die hing vroeger op mijn kinderkamer.

Vera de muis is aan vakantie toe

Vera de Muis groot voorleesboek

Het grote voorleesboek Vera is aan vakantie toe bevat 36 verhalen. Dus daar kom je de zomervakantie wel mee door. Natuurlijk met de prachtige tekeningen van Marjolein Bastin.

vera de muis groot vakantieboek

Vera zit op de bank. Nou nee, eigenlijk zit ze niet op de bank, ze hangt in de bank. Vandaag is de kamer helemaal niet netjes. Niet netjes? Het is eerlijk gezegd een GROTE BENDE!
Dat zijn ze niet gewend van Vera. Popje snapt er niets van. Zou Vera ziek zijn? Vera is duidelijk aan vakantie toe. Maar waar gaan ze naartoe, wat neem je allemaal mee en hoe vind je een geschikt vakantieverblijf?

Dit is een lekker dik voorleesboek met 36 korte verhalen van Vera de Muis.

vera de muis gaat op reis

Tekeningen van Marjolein Bastin

De tekeningen zijn zo leuk. Je ziet er zoveel in en het is schattig en verveelt nooit. Het muisje Vera is zo herkenbaar en dan nog alle andere dieren, specht, lieveheersbeestje, Saar en popje. Ik lees met heel veel plezier voor uit dit boek, maar ben er ondertussen ook heel zuinig op. In heel veel kinderboeken mogen mijn kinderen zelf lezen en bladeren. Sommige boeken moeten van mij netjes blijven, daar ben ik extra zuinig op. Zo ook op dit boek. Het gaat in haar kast als ze gaat slapen, op een plekje waar ze nu nog niet zelf bij kan. Straks als ze wat groter is dan mag ze hem wel zelf pakken, maar dan is ze vast wat voorzichtiger. Als ze nu een bladzijden om wil slaan, dan duwt ze vaak met de hand op de pagina, tot deze gaat bollen, daarna slaat ze hem om. Heel goed idee, maar niet als je zuinig wilt zijn op je boekjes, haha.

Het grote vakantieboek is ideaal voor op vakantie. Dan kan je elke avond een ander verhaaltje voorlezen en zelfs ’s middags of ’s morgens ook nog. Tenzij je echt 36 dagen op vakantie gaat, maar he, dat is wel heel erg luxe vind je niet?

Auteur en illustrator: Marjolein Bastin
82 pagina’s
Vanaf 4 jaar

 

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Voorleesboek: Vera de muis is aan vakantie toe
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboekreview: Vera is aan vakantie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *