Kinderboekreview: Woezel en Pip en de tijdmachine

Woezel en Pip zijn vandaag de sterren van de kinderboekenreview van deze week. Heden, verleden en toekomst komen allemaal samen in dit spannende avontuur. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Woezel & Pip-theatervoorstelling die in oktober in première gaat.

Woezel en pip en de tijdmachine

Woezel & Pip en de tijdmachine

We kennen allemaal Woezel & Pip wel. De tv-serie, de film, de boeken en het theater, misschien heb je wel Woezel en Pip knuffels thuis. Dit boek is ook een echte aanrader “een fantasierijk avontuur met dino’s, ridders een reis naar de toekomst en dingen die voorbijgaan. Een prachtig verhaal over het koesteren wat je hebt in het hier en nu.” Een tijdmachine is natuurlijk voor kinderen een mooi ding om over te fantaseren. Wat als je terug in de tijd kan gaan en weer baby’tje bent, of wat als je weet wat je voor een beroep gaat doen?

In het boek heeft Wijze Varen een tijdmachine gebouwd. Daar begint het avontuur. Natuurlijk weten Woezel en Pip dat ze er niet mee mogen spelen, maar als de Wijze Varen even niet oplet, gaan de vriendjes de tijdmachine toch stiekem uitproberen.  De tijdmachine werkt helemaal niet! Samen besluiten de twee hondjes dat de Wijze Varen nooit mag ontdekken dat zijn apparaat niet werkt.

Woezel en pip en de tijdmachine

“Ze voeren een groot toneelstuk op vol baarden, dinosaurussen en ridders. Even lijkt het erop dat ze Tante Perenboom door hun tijdreis voorgoed achter moeten laten, maar gelukkig komt alles op het nippertje toch goed. Een aangrijpend avontuur, boordevol fantasie. Een voorleesverhaal voor kinderen vanaf 4 jaar dat het avontuurlijke karakter van kinderen aanspreekt.”

Woezel & Pip en de tijdmachine | Guusje Nederhorst | € 9,99 | ISBN 978 90 258 7584 8

Theatervoorstelling

Woezel & Pip en de tijdmachine is gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling voor kinderen van 2 jaar. Deze familievoorstelling ging in première op 14 oktober.

 

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Woezel en Pip en de tijdmachine
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *