Kinderen en huisdieren

What's on mama's mind - koeien Ik ben opgegroeid tussen de huisdieren. Wij hadden altijd een hond, een kat en ook nog jaren lang een konijn. Als een van de dieren overleed dan werd deze redelijk gauw, gedurende een verdrietige periode, opgevolgd door een nieuw exemplaar. Dat wederom heel veel liefde kreeg. Het was altijd reuze gezellig bij ons in huis en er werd heel wat afgeknuffeld. Toen ik niet meer zo heel klein was, ik denk een jaar of 10-12 kreeg ik een hamster en we hebben ook nog even een eendje gehad en een opvang duif. Beestenboel bij ons in de tuin, dus.

Soms vind ik het wel jammer dat wij nu geen huisdieren hebben. Ik zou een katje wel gezellig vinden. Het liefst heb ik een hond, maar dat vind ik te zielig, omdat we allebei fulltime werken. De hond zou dan zoveel alleen thuis moeten zijn en daar neem je natuurlijk geen hond voor. Je zou hem wel kunnen laten uitlaten door een hondenuitlaatservice, maar voor één of twee dagen zou ik dat wel genoeg vinden. Wie weet in de toekomst. Als mijn zoontje iets ouder is, dan krijgt hij een konijn. Van mij en eigenlijk ook wel een beetje voor mezelf, omdat ik ze zo schattig vind.

Gelukkig zijn er genoeg beesten om ons heen. Even buiten de gezellige huisspinnen om, haha. Die zijn er zat namelijk. Bij beide What's on mama's mind - hondopa’s en oma’s is er een hond in huis. Reuze gezellig voor die kleintjes. Het zijn beide schatjes, die geen kind kwaad doen.

Toch is het altijd oppassen geblazen, want ondanks dat de kleintjes alles bij ze mogen doen, zou ik ze nooit alleen laten met de hond. Soms zijn de kleintjes te hardhandig, of is de hond moe of misschien niet lekker. Je weet nooit wat er gebeurt. En je wilt natuurlijk niet dat de hond heel erg schrikt of zich zo pijn doet en dan ineens toch hapt.

What's on mama's mind - woef woef bybinekeDus we blijven altijd in de buurt. Gelukkig zijn mijn zoontje en ook zijn neefjes en nichtjes heel lief voor de honden. “Aai, Aai”, klinkt er altijd als de honden in de buurt zijn.

Wat zegt een hond? “Woef, woef” heel goed. We oefenen nog even door met de dierengeluidenkaarten.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

3 gedachten over “Kinderen en huisdieren

 • 11 oktober 2015 om 19:54
  Permalink

  Ik vind het ook altijd erg eng. Ze kunnen getekend worden voor het leven met een litteken in hun gezicht of hand, dat wil je niet.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2015 om 13:23
  Permalink

  Ik moest lachen om je foto op Fb 🙂 een Gordon Setter <3 daar hebben we er toen ik nog kind was een paar van gehad, ook een ierse setter ben ook gewend aan grote honden dus 😉
  Wij hebben nu 2 amerikaanse staffords en tot vorige week hadden we ook een Engelse setter bij .en nog n kat ook ..
  Mijn kindjes groeien dus ook op met honden en heb ze altijd geleerd als ze op hun kleed liggen dat ze hen dan met rust moeten laten 🙂

  Beantwoorden
  • 11 oktober 2015 om 13:28
   Permalink

   Wat goed en leuk!! Gezellige boel bij jullie, daar ben ik wel jaloers op. Maar wat niet is, kan nog komen. Goed van je om ze dat aan te leren.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *