Kinderhoekje woonkamer

imageHet leuke aan verhuizen is ook het opnieuw kunnen inrichten en indelen van je woonkamer. Steeds meer krijgt ons huisje vorm. Het is al perfect bewoonbaar en zelfs al behoorlijk gezellig.

Onze dreumes heeft ontzettend veel speelgoed en dat kan natuurlijk niet altijd in de woonkamer slingeren. Tot nu toe zat zijn speelgoed altijd in ons tv-meubel (tenminste als het opgeruimd is, haha). De dvd’s zijn naar zolder gedegradeerd en hebben plaats gemaakt voor duplo, puzzels, blokken, auto’s enzovoorts. Natuurlijk slingert er bij ons ook een hoop door het huis.

Kinderhoekje
Momenteel wordt er hard gewerkt imageaan een speciaal kinderhoekje. Twee kastjes met lades, een bureautje en een heleboel planken. Aan het bureautje kan onze dreumes en straks ook ons dochtertje lekker tekenen, kleien, puzzelen en spelen.
We hebben lang getwijfeld hoe het eruit zou moeten komen te zien. Via Pinterest hadden we eerder al mooie voorbeelden gevonden, maar het bleef ook lastig hoe we dat voor elkaar zouden krijgen in onze eigen woonkamer. Veel van wat we mooi vonden was best wel veel maat- en timmerwerk. Uiteindelijk hebben we met hulp wat IKEA planken en een bureautje ons eigen hoekje bedacht.

De kastjes, het bureautje en de planken zijn reeds in elkaar gezet. Nu moeten ze nog opgehangen worden. Dat zal vast deze week lukken, misschien wel vandaag. Met twee kleintjes en een Sinterklaasweekend hadden we helaas te weinig tijd om het af te ronden dit weekend. Vaak hebben we ’s avonds pas tijd en dan vinden we het niet heel gepast om in de muren te gaan boren.

Speelgoed
Met dit kinderhoekje gaat ook het speelgoed weer weg uit de tv-kast en krijgt het een nieuw plekje. We hebben ook besloten het speelgoed uit te zoeken, want het is onderhand veel te veel geworden. We gaan speelgoed nu naar zolder brengen en maar een paar dingen beneden laten. Dat gaan we dan rouleren. Het ene moment duplo, het andere moment de blokken en weer ander moment alle toettoet auto’s bijvoorbeeld. Natuurlijk houden we wel wat variëteit en als hij er om vraagt pakken we het erbij. Maar hij krijgt momenteel veel te veel aangeboden. Daarnaast is het natuurlijk weer extra interessant als het een tijdje weg is geweest.

Binnenkort volgen de foto’s. Hoe ga jij om met de grote ladingen speelgoed die jouw kleintje nu vast weer met Sinterklaas heeft gekregen? Ik ben heel benieuwd!

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *