Kinderkleding voor minder plastic

Plastic rietjes, roerstaafjes, nutteloze verpakkingen van groente en fruit, er is zoveel overbodig plastic. De laatste tijd heb ik het gevoel dat steeds meer mensen hier bewust mee bezig zijn. Het verbod op plastic tasjes was één, maar nu volgt er, in Nederland, nog veel meer.

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Ik maakte op Instagram kennis met iBi Free Life, een compleet nieuw kinderkledingmerk dat zich inzet voor een schone oceaan. Ecologisch katoen, duurzaam en verpakt zonder plastic.

Wat is iBi Free Life?

iBi Free Life is nieuw kinderkledingmerk dat op 23 mei jl. is gelanceerd. Het merk is zich bewust van de wereld om ons heen en wil iets positiefs uitdragen.

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Mensen bewuster maken van het gebruik van plastic en wat dit gebruik voor gevolgen heeft voor zeedieren in de oceaan is een van de doelen. Het merk draagt namelijk bij aan een schone oceaan en gelooft dat iedereen een verschil kan maken. Niet alleen, maar samen. Samen met de allerkleinsten.

iBi Free Life heeft een bijzonder beeldmerk, namelijk een zeeschildpad. Hij heet iBi en in juli 2017 is hij vlak bij Ibiza gered uit een plastic doek. Eenmaal bevrijd, ging de zeeschildpad als een speer zijn vrijheid tegemoet. Vandaar de naam. iBi is de inspiratie geweest voor de kinderkleding.

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Waarom kies je voor iBi Free Life:

  • De kleding is gemaakt van duurzaam, ecologisch katoen;
  • Alles wordt verpakt en verzonden zónder plastic;
  • Per verkocht item gaat €5,- naar de iBi Foundation.

Er drijven zo’n 1,8 biljoen stukken plastic in de oceanen. Met de iBi Foundation steunt iBi Free Life verschillende goede doelen om het plastic uit de oceanen te verwijderen, deze blauw te houden en de stranden wit. Voor iedereen.

iBi Free Life gaat nu al regelmatig naar Ibiza om de hoeveelheid plastic op en rondom het eiland in kaart te brengen. Uiteraard wordt er ook zoveel mogelijk plastic opgeruimd uit de oceaan. Echter, het gaat nog niet hard genoeg. Daarom is er een doel gesteld: een schip exploiteren dat gericht bezig is met het schoonmaken van de Middellandse Zee.

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Draag zelf een steentje bij aan een schone oceaan

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een schonere oceaan? Neem dan zeker een kijkje in de webshop van iBi Free Life.

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier een bijdrage leveren aan iBi Foundation. Alle kleine beetjes(steentjes) helpen!

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Alleen met hulp van anderen kan iBi goede doelen blijven steunen en werken aan een plasticvrij oceaan.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
iBi Free Life
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *