iBi Kidzz: Kinderkleding voor minder plastic

In de zomer 2019 schreef ik al eens een blog over iBi Kidzz en hun inzet, als kledingmerk, voor een schonere wereld. Als je helemaal onderaan deze blog kijkt zie je de kleding vanuit die collectie (2019).

Plastic rietjes, roerstaafjes, nutteloze verpakkingen van groente en fruit, er is zoveel overbodig plastic. Hoewel ik toen al het gevoel had dat steeds meer mensen hier bewust mee bezig zijn. Het verbod op plastic tasjes was één, heb ik nu het idee dat we met steeds meer mensen dit initiatief steunen. Denk aan het vervangen van wergwerp make-up artikelen (zoals wattenschijfjes) en het gebruik van beeswax doekjes in plaats va aluminiumfolie of plastic zakjes. Behalve dat iBi Kidzz de zee rondom Ibiza schoonmaakt, hebben zij ook duurzame productie van kinderkleding. Zij gebruiken 100% biologisch katoen gemaakt in Portugal, waar de arbeidsomstandigheden voor werknemers goed zijn.

Met de volgende kortingscode: IBIXMAMASMIND20 krijg je 20% korting op kleding van iBi Kidzz.

ibi kidzz collectie

Als ambassadeur steun ik het merk iBi Kidzz, een kinderkledingmerk dat zich inzet voor een schone oceaan. Ecologisch katoen, duurzaam en verpakt zonder plastic.

Wat is iBi Kidzz?

ibi kidzz collectie

iBi Kidzz is een kinderkledingmerk dat op 23 mei jl. is gelanceerd onder de naam iBi Freelife. Het merk is zich bewust van de wereld om ons heen en wil iets positiefs uitdragen. Hieronder zie je een zomers kledingsetje uit 2019. Binnenkort zie je hier de nieuwe collectie. Ben je al nieuwsgierig? Neem eens kijkje bij de duurzame kinderkleding van iBi Kidzz in de webshop

Mensen bewuster maken van het gebruik van plastic en wat dit gebruik voor gevolgen heeft voor zeedieren in de oceaan is een van de doelen. Het merk draagt namelijk bij aan een schone oceaan en gelooft dat iedereen een verschil kan maken. Niet alleen, maar samen. Samen met de allerkleinsten.

ibi kidzz collectie

iBi Free Life heeft een bijzonder beeldmerk, namelijk een zeeschildpad. Hij heet iBi en in juli 2017 is hij vlak bij Ibiza gered uit een plastic doek. Eenmaal bevrijd, ging de zeeschildpad als een speer zijn vrijheid tegemoet. Vandaar de naam. iBi is de inspiratie geweest voor de kinderkleding.

Waarom kies je voor iBi Kidzz

  • De kleding is gemaakt van duurzaam, ecologisch katoen;
  • Alles wordt verpakt en verzonden zónder plastic;
  • De kleding wordt niet gemaakt in lage lonen landen, maar in Portugal.

Er drijven zo’n 1,8 biljoen stukken plastic in de oceanen. Met de iBi Foundation steunt iBi Kidzz verschillende goede doelen om het plastic uit de oceanen te verwijderen, deze blauw te houden en de stranden wit. Voor iedereen.

ibi kidzz collectie

iBi Kidzz gaat regelmatig naar Ibiza om de hoeveelheid plastic op en rondom het eiland in kaart te brengen. Uiteraard wordt er ook zoveel mogelijk plastic opgeruimd uit de oceaan. Echter, het gaat nog niet hard genoeg. Daarom is er een doel gesteld: een schip exploiteren dat gericht bezig is met het schoonmaken van de Middellandse Zee.

iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Draag zelf een steentje bij aan een schone oceaan

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een schonere oceaan? Neem dan zeker een kijkje in de webshop.

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier een bijdrage leveren aan iBi Foundation. Alle kleine beetjes(steentjes) helpen!

Alleen met hulp van anderen kan iBi goede doelen blijven steunen en werken aan een plasticvrij oceaan.

Kortingscode iBi Kidzz

Met de volgende kortingscode: IBIXMAMASMIND20 krijg je 20% korting op kleding van iBi Kidzz.

Collectie iBi Kidzz zomer 2019

iBi freelife nieuw kinderkleding merk
iBi freelife nieuw kinderkleding merk
iBi freelife nieuw kinderkleding merk
iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
iBi Free Life
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *