Kinderkookboek: Bakpret met kinderen

Koken en bakken met kinderen is een supergoede en leuke manier om kinderen kennis te laten met allerlei smaken en verschillend eten. Het kinderkookboek: bakpret met kinderen is een aanrader als het gaat om samen in de keuken staan met je kinderen.

Ik heb een winactie gedaan met dit boek, inmiddels is die afgerond, maar uiteraard vertel ik je graag nog meer over het Kinderkookboek bakpret met kinderen!

Bakpret met kinderen

Kinderkookboek: Bakpret met kinderen

Van nature kunnen kinderen erg kieskeurig zijn over ze wel of niet eten. Een opstandige dreumes of peuter aan tafel is haast niemand onbekend. Probeer ze maar eens diverse groenten voor te zetten, er zitten altijd wel een paar kinderen tussen die het stelselmatig zullen weigeren. Maar wist je dat het samen koken de eetlust vergroot. Wat je zelf hebt gekookt kun je toch niet laten staan? Het is in elk geval de moeite waard om het even te proeven en hoe vaker een kind kennis heeft gemaakt met een bepaalde smaak, hoer eerder hij of zij de smaak zal gaan waarderen. Kortom, ga grijp je kinderen en sleep ze mee de keuken in (wel een beetje vriendelijk, he ;)) en op het kinderkookboek Bakpret met kinderen.

Bakpret met kinderen

Bakpret met kinderen

Kijk, bakken is natuurlijk nog leuker dan koken voor kinderen. Want bakken leidt meestal tot een zoete lekkernij. En de smaakpapillen van kinderen die worden wel getriggerd door een zoet baksel. Koekjes, brownies, cake en taart, het boek staat er vol mee.

Regenboog kwarktaart
Deze kwarktaart maken wij het liefst met onze kinderen

Het voordeel van de recepten in die boek is zeer voor het boek te spreken, je hebt namelijk maar weinig ingrediënten nodig. Dat vind ik wel een must, want nee ik heb geen uitgebreide voorraad van kruiden en bak ingrediënten. Daarnaast wil je op het moment dat je zin krijgt om te bakken, niet eerst naar de supermarkt hoeven. Het boek is heel overzichtelijk voor kinderen en goed te begrijpen. Ze weten wat zij kunnen doen, terwijl jij bijvoorbeeld bezig houdt met mengen of kneden van de ingrediënten.

Bakpret met kinderen

Een boek dat een kind spelenderwijs kennis laat maken met de kunst van het bakken. Over een paar jaar is jouw kroost de nieuwe ster in Heel Holland Bakt hoor.

Het boek is superleuk vormgegeven en de afbeeldingen laten zien hoeveel eieren je nodig hebt in tekst en beeld, ze hebben er alles aan gedaan om dit boek aantrekkelijk te maken voor kinderen en dat wordt gewaardeerd. Ik ben zeer enthousiast over dit bakboek.

Uitgever: Deltas
Pagina’s: 80 pagina’s
Isbn: 9789044756234

Bekijk ook het overzicht met kinderboekentips.
Of een simpel recept voor groenten taart de perfecte hartige taart voor peuters, kleuters en jezelf.

hartige groente taart peuters

Sinds 7 maart is er een superleuke winactie online met het kinderbakboek: Bakken als de beste! Vragen rondom winacties? Bekijk de disclaimer. Als je hieronder je reactie niet direct ziet, dan dient deze nog goed gekeurd te worden, dat duurt meestal maar heel even, maar is altijd gebeurd voor het einde van de winactie.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

28 gedachten over “Kinderkookboek: Bakpret met kinderen

 • 1 maart 2020 om 15:51
  Permalink

  mijn dochter is dol op bakken; momenteel graag appeltaart, maar hartige taarten vind ze ook leuk om te doen!

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 11:06
  Permalink

  De kinderen zijn dol op koekjes bakken, zeker als ze ze nadien kunnen versieren. Een kookboek dat we samen kunnen doorploeteren lijkt me wel heel leuk, zeker met alle aankomende verjaardagen.

  Beantwoorden
 • 26 februari 2020 om 21:14
  Permalink

  Ik doe super graag mee! Wij gaan binnenkort een nieuwe keuken plaatsen, dus dit kinderkookboek kan dan super goed gebruikt worden voor heerlijke baksels 😉

  Beantwoorden
 • 26 februari 2020 om 08:57
  Permalink

  Ik zou cupcakes gaan bakken en versieren! Leuk! Ik loot graag mee!

  Beantwoorden
 • 25 februari 2020 om 13:53
  Permalink

  ziet er een leuk boek uit om met de kleinkinderen eens iets te bakken

  Beantwoorden
 • 25 februari 2020 om 13:28
  Permalink

  Dit ziet er uit als een erg leuk boek! Mijn dochter bakt graag koekjes, maar ik weet zeker dat ze de kwarktaart ook erg leuk zal vinden. Het roeren in de bakjes en de verschillende kleuren zien verschijnen maakt haar vast blij.

  Beantwoorden
 • 25 februari 2020 om 11:34
  Permalink

  superleuk om met de kinderen te maken… vooral een hartige quiche… zoet zijn ze dol op maar heb af en toe ook graag dat ze groenten eten hahaha

  Beantwoorden
 • 25 februari 2020 om 01:51
  Permalink

  Wat een leuk boek!
  Onze dochter zou graag eens een regenboog/unicorntaart willen maken.
  Iedere 2 weken staan wij gezellig samen in de keuken om wat lekkers te maken.

  Beantwoorden
 • 24 februari 2020 om 14:27
  Permalink

  Mijn dochter vind het geweldig om te helpen met het bakken (en opeten) van pannenkoeken 🥞 en het is altijd feest als we havermoetkoekjes met rozijntjes gaan bakken! 🍪

  Beantwoorden
 • 23 februari 2020 om 17:06
  Permalink

  Mijn zoontje vindt het leuk om bananenbrood te maken

  Beantwoorden
 • 23 februari 2020 om 11:00
  Permalink

  Het bakken van alles wat lekker en zoet is vinden ze hier geweldig😀nog meer recepten en tips zijn meer dan welkom

  Beantwoorden
 • 23 februari 2020 om 10:13
  Permalink

  Heerlijk, koken en bakken met de kinderen is altijd zo’n geweldige bezigheid. We lachen heel wat af in de keuken en snoepen overal al van voordat het helemaal klaar is. De recepten uit dit boek lijken me erg leuk om te maken. We doen dan ook graag mee met deze actie!

  Beantwoorden
 • 22 februari 2020 om 15:59
  Permalink

  Leuuuuk! Ik ben gek op bakken en dat is nog leuker met de kinderen samen <3

  Beantwoorden
 • 22 februari 2020 om 15:33
  Permalink

  Mijn dochter maakt het liefst (kwark) taart met mij maar eigenlijk vindt ze alles leuk om te bakken! Uit het boek zouden wij als eerste de gekleurde kwarktaart maken en de groententaart…..mmm……zien er heerlijk uit!

  Beantwoorden
 • 22 februari 2020 om 11:38
  Permalink

  jongste dochter zou graag chocolade cake taart bakken….

  Beantwoorden
 • 21 februari 2020 om 20:16
  Permalink

  Hier is koekjes bakken favoriet! Natuurlijk wel in lijstje vormpjes en met mooie versiersels.. En daarna smullen! 😋

  Beantwoorden
 • 21 februari 2020 om 18:32
  Permalink

  Super leuk om samen met de kinderen te bakken. Het eerste baksel zou een poging tot het maken van cinnamon rollen zijn. Daar zijn ze echt helemaal dol op. Misschien een beetje moeilijk om te maken, maar we gaan een uitdaging niet uit de weg hoor! Verder ook cake of brownies waar groente in verstopt zit. Lekker en toch nog een beetje gezond. Lekker kruidige en sappige Carotcake met veel worteltjes erin en brownies met geraspte courgette erin verstopt. Iets hartigs is natuurlijk ook heerlijk.

  Beantwoorden
 • 21 februari 2020 om 18:30
  Permalink

  Ik denk dat mijn kinderen graag bosbessen muffins willen maken al vind ik de regenboogkwarktaart ook wel erg gaaf❤❤

  Beantwoorden
 • 21 februari 2020 om 18:24
  Permalink

  Onze dochter cmvan 8 jaar is dol op cupcakes en koekjes bakken en daar heerlijk versieren. Ook kruidcake makenn vind ze geweldig. We hebb3n netvoor het eerst witte brood bolletjes gemaakt die nu in de oven zitten. Spannend!

  Beantwoorden
   • 24 februari 2020 om 18:21
    Permalink

    Wauw wat een geweldig boek. Daar kunnen oma, ik dus, en de kleinkinderen vast wel wat mee! Ik loot dan ook met veel plezier mee!

    Beantwoorden
  • 22 februari 2020 om 19:14
   Permalink

   Mijn dochter doet niets liever dan in haar keukenschort allerlei baksels uit de oven toveren! Het allerliefst maakt ze eenhoorn-koekjes met kaas! Maar ook bananenbrood en zandkoekjes in de vorm van letters doen het goed… We zouden het superleuk vinden als we nieuwe recepten aan ons repertoire kunnen gaan toevoegen met dit prachtige boek ❤️

   Beantwoorden
 • 21 februari 2020 om 16:14
  Permalink

  Mijn zoontje Ryan is dol op het bakken van cupcakes en koekjes.. Maar die regenboog taart gaat hij ook fantastisch vinden 🌈 … Om te maken en om te eten!!!❤️🍀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *