Kinderkookboek Sunny Good Food

Afgelopen jaar verscheen het fantastische kinderkookboek Sunny Good Food.

sunny good food

Mirjam en Susan hebben namelijk het allereerste en vrolijkste kinderkook- en speelboek voor kinderen van 2 tot 8 jaar gelanceerd! Op mijn Instagrampagina heb je het boek al wel voorbij zien komen, maar nog niet op de blog. Graag vertel ik je meer over dit kinderkoekboek dat tevens een speelboek is.

Het kinderkoekboek Sunny Good Food kreeg bij ons op de plank in de keuken in elk geval een mooi plekje. Ook hebben we er al allerlei lekker uit bereid.

Kinderkookboek Sunny Good Food

Koken is hot en steeds meer kinderen hebben al heel jong grote interesse in bezig zijn met eten. Ze komen op het krukje naast ouders staan om in de keuken mee te kijken, mee te kliederen en natuurlijk om alles te proeven. Susan en Mirjam willen deze nieuwsgierigheid voeden door alle kinderen die houden van eten en spelen een eigen (en stiekem ook gezond) gerecht te laten maken! Als kinderen zelf koken, geeft dat een boost aan hun zelfvertrouwen, gebruiken ze al hun zintuigen en zijn ze bovendien eerder geneigd het ook op te eten, en dat is natuurlijk winst, juist ook voor de moeilijke eters onder ons.

Ons kookspeelboek staat vol recepten die de kinderen aan de hand van vele kleurrijke illustraties zelf kunnen volgen, natuurlijk met toeziend oog van een verzorger. Ook veel creatieve spellen vullen dit hardcover full-color A4-formaat boek, zoals het zelf maken van een schortje, het kijk-in-je-buik-spel, het tomatendoolhof, zoek de verschillen en een kookdiploma.

Koken met kinderen

Dit boek werd door ons met plezier ontvangen, vooral ook door de kinderen. Want de heldere kleuren, de leuke tekeningen, ze trokken meteen de aandacht van onze kleuters. We hebben thuis twee kleine koks, die graag mee helpen in de keuken. Het snijden van groenten, het bakken van pannenkoeken of koekjes. Het wordt met veel liefde gedaan.

Bananenpannenkoek recept voor baby

Een kinderkoekboek is een uitkomst voor hen en voor ons. Leuk dat er recepten in staan waar de kinderen zelf mee uit de voeten kunnen, daarnaast zijn de gerechten vaak gezond en dat is een mooie bijkomstigheid. Heb je thuis een moeilijke eten? Eén van de opties die je eens kan proberen om je kindje meer gezonde maaltijden te laten eten, is dat hij of zij zelf meehelpt met het maken van het avondeten. Wat je zelf hebt gemaakt, dat moet je toch willen proeven? Vaak helpt het wel mee. Laat ook kinderen tijdens het bereiden dingen proeven, hoe vaker ze proeven hoe beter ze gewend raken aan smaken en meer open zullen staan voor nieuwe smaken.

Over de schrijfsters

Susan Gerritsen

Susan heeft de liefde voor het koken al vroeg meegekregen. Kok worden, dat leek haar wel wat, maar een loopbaan in klimaatverandering, duurzaamheid en gezondheid kwam eerst.
Het is Susan’s missie vanuit haar onderneming Sunny Road families te inspireren een sunny, groen en gezond leven te leiden (www.sunnyroad.nl).

Mirjam Smit

Mirjam is expert op het gebied van voeding en gezondheid. Haar passie is om mensen optimaal te laten bloeien en stralen.
Ze reist de hele wereld over op zoek naar avontuur, mooie verhalen en inspiratie. Zo ook voor Sunny Good Food, waarmee ze kinderen op een speelse manier kennis wil laten maken met goed, gezond en gevarieerd eten.

Kopen

Het kinderkookboek Sunny Good Food is te koop op de website Sunnygoodfood.nl en natuurlijk op bol.com.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *