Kindermatras latex memofoam van Kadolis

Als je kind in een groot bed gaat slapen, dan is de keuze voor een bed iets waar meestal de grootste nadruk op ligt. Je wilt dat de je kind het bed stoer, mooi of leuk vindt en je wilt dat het mooi staat in de kinderkamer. Je twijfelt over een hoogslaper of een bed met kastjes eronder, maar denk je ook na over het matras? Eigenlijk is het matras nog belangrijker dan het bed, alleen zie je aan de buitenkant van het matras vaak niet zoveel verschil. Hieronder zie je het nieuwe matras van Kadolis terwijl het net uit het vacuüm komt, hier is het dus nog niet helemaal in de uiteindelijke vorm.

Kadolis matras
Het matras komt op deze foto net uit het vacuüm en is bijna in de juiste vorm

Een kindermatras uitzoeken

Een peuter of kleuter weegt zo weinig dat hij of zij op bijna elk matras zou kunnen slapen. Je hebt heel veel verschillende prijsklassen, veel ouders kiezen toch al gauw voor een goedkoper matras. Als je kleintje er toch prima op slaapt, waarom niet? Het is echter toch wel belangrijk om je te verdiepen in een goed matras, dat ondersteuning biedt aan het lichaam en meer comfort biedt. Vaak gaat een matras tot wel 10 jaar mee, dus als je omrekent wat een matras van 200 of 300 euro uiteindelijk per jaar kost, dan is dat vaak best de moeite waard.

Zo stond een paar weken de postbode met deze grote doos voor de deur (20 kg). Maar, dat daar zo’n gigantisch matras in past, dat had ik niet zien aankomen. Ideaal, want het was dus helemaal vacuumverpakt; het 90 x 200 cm matras opgerold.

Kadolis matras

Kadolis matras

Wat is belangrijk om rekening mee te houden?

  • Stevigheid – Een matras mag stevig zijn, maar te hard is niet fijn
  • Lichaamsondersteuning – hoewel je kindje nog heel licht is, is het nog heel belangrijk
  • Afneembare hoes – Zorg dat de hoes van het matras gewassen kan worden, vaak is de hoes afritsbaar. Stel dat je kindje een keer een ongelukje heeft.
  • Ventilatie – Als het matras niet goed ventileert gaat je kindje transpireren of krijgt het erg warm
  • Geen gebruik van chemicaliën in het matras; Oeko-Tex gecertificeerd  -Daaraan kan je zien dat er geen schadelijke stoffen zitten in de matrassen, best wel belangrijk, aangezien je kind er elke nacht op slaapt.

Kadolis Memo Latex Kindermatras

Bij Kadolis zochten wij een kindermatras uit van geheugenschuim. Kindermatras Mémo latex is het matras met geheugenfunctie in natuurlijke versie!

Kadolis matras

Wat is geheugenschuim?

Geheugenschuim is hetzelfde als traagschuim; ook bekend als memory foam en visco-elastisch schuim.  Doordat het schuim in het matras reageert op warmte van je lichaam, kan het zich perfect aanpassen aan je lichaam. Je voelt dan geen specifieke drukplekken of drukpunten waarop je in het matras ligt. Ik herken wel van vakanties dat je matras zo hard was dat je botten er pijn van gingen doen. Dat is bij het geheugenschuimmatras in principe niet van toepassing.

Dat het matras geen chemicaliën bevat is ook erg fijn om te weten, want je wilt niet dat je kinderen op iets slapen wat eigenlijk heel ongezond is.  Daarnaast willen we een matras waarop wij zelf ook lekker kunnen liggen. Ik kan echt niet slapen op een matras dat veel te hard is, maar als je er zelf een kuil in zakt, dat is natuurlijk ook verre van ideaal. Stel dat je kindje soms niet kan slapen, dan wil je nog weleens van bed ruilen. Je zoon of dochter bij papa of mama in bed en papa of mama in het kinderbed. Het matras moet dus ook voor jou lekker liggen, niet dat je na een nachtje beddenruil niet lekker slaapt.

Samengesteld van gestapelde lagen polyurethaanschuim, natuurlijk latex en geprofileerd visco-gelschuim voor zacht en soepel lig gemak en ideale ondersteuning! De matrashoes is volledig afneembaar en Oeko-Tex gecertificeerd.

Details Kadolis Memom Latex Kindermatras

Het premium kwaliteit matras van Kadolis is 17 cm dik en kost € 289 bij het formaat 90 x 200 cm.

Kadolis matras kinderkamer

Wanneer moet een kind een kussen?

Vanaf ongeveer 2 jaar gebruiken kinderen een kussen. Hoewel bij ons allebei de kinderen 3 jaar waren alvorens ze een kussen krijgen. Je merkt het wel als ze het fijn gaan vinden om op een kussen te liggen. Soms vinden ze het interessant, omdat jij zelf of een broer of zus ook op een kussen ligt, maar merk je al gauw dat ze het zelf toch nog niet echt lekker slapen vinden. Een kinderkussen is veel minder dik dan de gemiddelde kussens waar wij als volwassenen op slapen.

Als kinderen jonger zijn dan twee jaar, dan kan een kussen gevaarlijk zijn.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kadolis kindermatras
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *