Kinderthee One Two Tea van Pickwick

Pickwick kindertheeOns kinderdagverblijf (het kinderdagverblijf is niet van mij hoor, maar zo zeggen wij dat hier vaak “ons”). Het kinderdagverblijf waar onze kinderen naar toe gaan is sinds ongeveer een half jaar afgestapt van diksap. Kinderen op het kinderdagverblijf en de Buitenschoolseopvang (BSO) krijgen water, thee en tijdens de lunch ook melk te drinken. Voorheen kregen ze ook diksap. Hoewel ik daar zelf al niet zo’n fan van was (voor de hele kleintjes) was het iets waar veel kinderen aan gewend waren. Een overstap voor sommigen dus.

Ik vind het een goed initiatief. Ze doen ook wel leuke dingen met het water. Dan vullen ze bijvoorbeeld karaffen met stukken fruit erin. Dat ziet er toch heel gezellig uit. Maar over het algemeen gewoon kraanwater en thee. Mijn kids zijn niet anders gewend. Dat krijgen ze thuis ook en ze zijn gek op lauwe thee.

Douwe Egberts / Pickwick heeft ook een alternatief voor frisdranken en sappen, dat past bij een gezonde levensstijl. Wel een fruitige of zoete smaak, maar geen suikers, wij mochten het uitproberen.

Pickwick kinderthee

ONE TWO TEA kinderthee

Pickwick heeft wat nieuws! One, two TEA kinderthee. Samen met mijn zoontje (3 jaar) en mijn dochtertje (1,5 jaar) zijn we twee smaken gaan testen: banaan en perzik!
Hier vertel ik wat wij er van vonden.
Er zijn overigens drie smaken, ontbrekende: appel, hebben wij nog niet geprobeerd. Daar zijn we nog wel benieuwd naar, aangezien we echte appeleters zijn.

Pickwick kinderthee

Kinderthee: Fruitige theevarianten

Pickwick One Two Tea heeft drie varianten, ik beschrijf er twee in mijn review:
Peach: een kruidenmelange van kamille, zoethout, aroma’s en stukjes perzik.
Banana: een rooibosmelange van citroengras, sinaasappelblaadjes, rooibos, venkel, aroma’s en (je raadt het al) stukjes banaan.
Apple: een fruitmelange van rozenbottel, stukjes appel, hibiscus, cichorei, kaneel, aroma’s, zoethout.

De leuke kinderthee varianten zijn verkrijgbaar in een vrolijke en kleurrijke verpakking. Het ziet er erg gezellig uit om te drinken voor kinderen. Ze kosten € 0,99 per doosje.

Pickwick kinderthee

Wat vinden we van de kinderthee van Pickwick?

Ik houd niet van te sterke thee, de kinderen ook niet. Dus we gebruikten een zakje voor een pot thee. Ik vind het soms moeilijk om smaken te herkennen. Als je een product mag uitproberen dan doe je wel extra je best om je smaakpapillen aan te spreken. Wat proef ik? Is het banaan? Is het het pezik? Proef ik de kamille of zoethout? Mijn zoon is erg goed in het herkennen van geuren. Je ruikt er wel echt fruit in, omdat ik het weet herken ik het. Vind ik verder niet zo erg. Maakt mij overigens nog wel benieuwd naar de appel. Het smaakte echt prima en de verpakking is leuk. Ik vind het fijn dat er geen cafeïne in zit.

Wij gaan straks nog een paar kopjes thee drinken!

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *