Kinderzonnebril voor je peuter

De kids-zonnebrillencollectie van Specsavers bevat tientallen stoere monturen, speciaal voor de kleine brildrager. Van vrolijke kleuren en ronde brillen tot stoere pilotenmodellen en nog veel meer!Wat een weertje is het de laatste tijd he? We hebben veel zon gezien. Met dat mooie weer heb ik altijd mijn zonnebril op, maar hebben jouw kinderen ook een kinderzonnebril? In deze blog review ik een stoere kinderzonnebril van Specsavers die we voor mijn zoontje konden uitproberen.

Kinderzonnebril is belangrijk voor de ogen

 

Kinderzonnebril specsavers

Dat Uv-straling niet goed is en zelfs schadelijk voor je huid dat weten we eigenlijk allemaal wel. We smeren ons flink in met zonnebrandcreme. Ook weten de meesten wel dat het voor je ogen ook niet goed is om in de zon te kijken, maar ja, je kunt er moeilijk zonnebrandcreme in smeren. Wel kun je natuurlijk een zonnebril op doen.

Snel je zonnebril op

Bij mij hoeft de zon maar een klein beetje te schijnen en ik heb mijn zonnebril op. Doordat ik harde lenzen draag zijn mijn ogen enorm gevoelig voor fel licht. Ik vind het zeer onplezierig als de lucht scherp is. Dus ik draag vaak mijn zonnebril. Ook scheelt dat altijd met al het rond waaiend stof, zand en pluisjes. Want wie hard lenzen heeft weet dat wanneer je ook maar een minuscuul stukje van “iets” in je ogen krijgt je je lenzen per direct uit je ogen wilt hebben. Dat irriteert namelijk ontzettend veel. Hoe zit dat dan met kinderen?
Mijn kinderen spelen veel buiten, ze gaan graag mee op de fiets en vinden het heerlijk om kuilen te graven op het strand. Zij zouden dan toch ook hun ogen moeten beschermen, maar een zonnebril is dat wel praktisch?

Op de tractor met zonnebril specsavers

De Kids Sun RX 39

Uv stralen worden weerkaatst door water, zand (op het strand), asfalt etc. dus het is eigenlijk best belangrijk dat je de ogen van je kinderen ook goed beschermd. Gelukkig zijn er goed zonnebrillen voor de kinderogen. Bij specsavers hebben ze een mooie en coole collectie kinderzonnebrillen. De kids-zonnebrillencollectie van Specsavers bevat tientallen stoere monturen, speciaal voor de kleine brildrager. Van vrolijke kleuren en ronde brillen tot stoere pilotenmodellen en nog veel meer! Wij kozen deze uit voor mijn zoontje van bijna 3,5 jaar.

Spescavers kinderzonnebril rx 39 Kids Sun

Hoe weet je zeker dat je kind goed beschermd is? Bekijk de tips!

1. Zorg ervoor dat de bril groot genoeg is, anders kunnen de zonnestralen vanaf de zijkant toch naar binnen glippen. Dus zorg dat hij ook de zijkanten van je ogen afdekt, dan bescherm je ook de huid rondom de ogen goed.
2. Zonnebrillen met gekleurde glazen maar zonder UV-bescherming zijn gevaarlijk. Pupillen verwijden zich namelijk automatisch als het ‘donker’ wordt en wanneer er dan geen goede UV-filter in de glazen zit kunnen er schadelijke stoffen tot het netvlies doordringen.
3. Zonkracht kan ook op koele dagen sterk zijn, zorg er dus voor dat je kind ook op minder warme dagen een goede zonnebril draagt.
4. Op het water is het handig om een bril met gepolariseerde glazen te dragen. Deze glazen filteren de horizontale schittering van de zon in het water, dit kijkt rustiger.

Kinderzonnebril specsavers

De zonnebril van mijn peuter

De kinderzonnebril die mijn zoontje mocht testen past hem goed. De afmetingen zijn: Lens diameter: 48 mm, Neusbrug: 14 mm, Veerlengte: 125 mm. Lees hier mee over afmetingen van een montuur. Hoe weet je de maat van een bril? De neusbrug van 14 mm was volgens mij, overigens, de smalste die ze hadden. Die past perfect en dat is belangrijk. De zonnebril moet goed passen, zodat hij niet meteen op de grond klettert als je kind rent. Ook moet hij tegen een stootje kunnen, voor wanneer het wel gebeurt. Mijn ervaring is dat kinderen overal meespelen. Dus ook met de zonnebril. Je kunt het natuurlijk in de gaten houden, maar de zonnebril moet wel enigszins flexibel zijn.
Het is een stoer model. De kleur is zwart met een daarin een felle groene lijn, welke het een mooi contrast geeft. De glazen zijn erg prettig om doorheen te kijken. Voor mezelf zal ik de zonnebril ook fijn vinden, ondanks dat hij wel op mijn smalle gezicht past, haha, staat het wel een beetje raar als ik met een kinderzonnebril op loop :). Dus ik ga voor een volwassen model.
Mijn zoontje draagt de zonnebril op de fiets en op de echte zonnige dagen. Hij wil hem niet altijd op, dat is peuter eigen toch? Dat nemen we voor lief. We zijn wel erg blij met de zonnebril, het is een mooie, degelijke en stevige zonnebril die hem erg stoer staat en ik ben blij dat mijn zoontjes ogen goed beschermd zijn hiermee.
Als je een dergelijke kinderzonnebril koopt uit de Kids sun collectie, dan heb je goede bescherming voor de ogen van je kind en je hebt een stevige zonnebril. Maar het is wel een investering, € 79 is veel geld, dus je het is best belangrijk dat als je zoveel geld uit geeft je een goed product hebt.

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *