Kinepolis Kleuterbios van Buurman & Buurman Winterpret

Een tip om er deze winter op uit te gaan met kids? Wat dacht je van een leuke bioscoopfilm? Wij waren uitgenodigd door Kinepolis om naar de Kleuterbios van Buurman & Buurman Winterpret te gaan. De voorpremière. De dichtstbijzijnde Kinepolis voor ons zit in Oss en de kleuterbios was voor ons ook nog nieuw, maar het was erg leuk!

buurman & buurman kleuterbios

Kleuterbios van Buurman & Buurman Winterpret

De film Buurman & Buurman Winterpret is ontzettend leuk voor jonge kinderen, maar ook voor jezelf als ouder. Soms heb je van die kinderfilms waar je zelf niet veel aan vindt, wat logisch is, want je bent niet helemaal de doelgroep. Dat vind ik bij Buurman & Buurman echter totaal niet het geval. Want, de film is hartstikke grappig. Zo leuk al die details, die jij soms wel ziet, maar de kinderen niet. We hebben genoten van de film en samen gelachen.

maskers buurman en buurman

Kleuterbios voor kleine kinderen

Kleuterbios houdt in dat de bioscoopbeleving is ingericht op de jonge kinderen in de leeftijd van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het geluid van film is iets minder hard en het licht is minder sterk gedimd, dan bij een standaard filmbezoek. Een bioscoop beleving kan veel indruk maken op kleine kinderen. Je staat er zelf misschien niet meer zo bij stil, maar het filmdoek is behoorlijk groot en het geluid kan heel hard. Kinderen zijn sowieso al veel meer bewust van wat er gebeurt, dus het valt hen nog meer op wat er allemaal gebeurt. Bij Kinepolis maken ze er met de kleuterbios echt een feestje van. Je kan vooraf knutselen in het thema van de film. We konden maskers maken van Buurman & Buurman en er was limonade. Ook is er een pauze gedurende film. Je merkt al bij de reclames vooraf dat het geluid zacht staat. Zo is het voor de kinderen niet heel spannend om naar de film te gaan. Dit is ook een zeer geschikt moment om naar de film te gaan wanneer je kind nog nooit eerder in de bioscoop is geweest. Een eerste kennismaking met de bioscoop, wordt een leuke belevenis. Na afloop kregen ze ook nog een filmdiploma, op naam.

Filmdiploma kleuterbios kinepolis

Toen wij er waren afgelopen zondag (18 november) toen was het er heel rustig, maar er is genoeg ruimte om veel kinderen zich te laten vermaken. De inloop was om 10:00 uur en de film begint om 10:30 uur. Als je een beetje op tijd komt, dan zorg je er ook voor dat kinderen even rustig kunnen acclimatiseren en dan rustig aan de film kunnen beginnen. Doordat ze in het thema konden knutselen, waren ze ook al helemaal in de sfeer van de film

Buurman & Buurman winterpret

In Buurman & Buurman Winterpret gaat natuurlijk weer een hoop mis, dit keer helemaal in het thema van de winter. Er is sneeuw en een kerstboom, althans iets wat voor kerstboom door moet. En met het vuurwerk gaat het ook niet helemaal goed!

Buurman en Buurman kleuterbios kinepolis

De film vind ik een echte aanrader en we de kleuterbios was erg fijn voor de kinderen, vooral voor onze jongste (net 3 jaar). Ze hebben lekker geknutseld, dus er ging een hoop knutselwerk naar huis en de film is ook bij gebleven. Ze hebben geschaterlacht tijdens de film.

Nog meer Buurman & Buurman

Ben je ook fan van Buurman & Buurman? Lees ook:

Bekijk ons overzicht met kinderfilms.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kleuterbios Kinepolis Buurman & Buurman Winterpret
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *