Kleien met je dreumes vanaf 1 jaar

Kleien met je dreumes vanaf zijn eerste jaar. Dat kan zeker en ze vinden het prachtig!

What's on mama's mind ses klei vanaf 1 jaarAls je sinterklaas- of verjaardagscadeaus gaat kopen voor je kleintje, die 1 jaar of 2 jaar wordt, dan merk je waarschijnlijk dat bijna al het speelgoed pas voor kinderen vanaf 3 jaar is. Soms omdat de kleintjes het dan pas snappen, maar ook vaak omdat er kleine onderdeeltjes aanzitten die simpelweg gevaarlijk zijn voor ze. Mijn dreumes van bijna twee jaar stopt ook nog steeds alles in zijn mond. Dus daar moeten we inderdaad wel uitkijken met heel kleine onderdeeltjes.

Klei als Sinterklaas- of verjaardagscadeau

Ik heb een leuke Sinterklaas– en verjaardagstip voor je, ook geschikt voor de kleintjes!

What's on mama's mind ses my firstVan SES creative heeft mijn zoontje nu namelijk heel leuke klei gehad. Geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar. Dit is onderdeel van My First speelgoed van SES. Dit zijn speciaal geselecteerde producten voor kinderen jonger dan 3 jaar. Zo kan je kleintje al jong kennismaken met verf, stiften en klei. Mijn zoontje vindt het hartstikke leuk om creatief bezig te zijn. Hij komt geregeld thuis met een mooie tekening van het kinderdagverblijf en kan ook thuis met plezier tekenen.

My First Klei met tools

Toen ik de klei aan mijn zoontje gaf werd hij helemaal enthousiast. Al wist hij niet goed wat hij er mee moest. What's on mama's mind ses my first klei met toolsHij stopte zijn vinger in het potje met rode klei en keek er met een vies gezicht naar. Gauw smeerde hij zijn vinger af aan zijn trui. “Bah” zei hij.

“Haha, dat is niet bah, maar je moet er een leuk figuurtje van maken, kijk maar”. Ik rolde drie balletjes tussen mijn handen. Hij probeerde mij na te doen en nam ook een stuk klei tussen zijn handen. In plaats van een balletje te rollen begon hij te klappen met de klei tussen zijn handen. Het vervormde, dus het had effect. Toen ik de bolletjes op elkaar plaatste riep hij “Wauw, bouwen”. Ja, bouwen is iets wat hij graag doet. Ik kleide een hondje en nog meer balletjes.
Hij deed leuk mee.
What's on mama's mind kleiToen toonde ik de hamer en het deegrollertje die bij de set horen. Dat is natuurlijk helemaal gaaf. Met de hamer begon hij op de klei te slaan. Daar moest hij enorm om lachen. Netjes plette hij de klei met de hamer. Uiteraard moest hij met de hamer ook nog even een paar keer op wat andere dingen op tafel slaan. Daar is hij een dreumes voor. De deegroller moest ik even voordoen. “Draaien”, zegt hij.

Kleien met baby of dreumes

We hebben zo een tijdje aan tafel gezeten. Met een kleur tegelijk, want ik heb al begrepen dat zo gauw ze meerdere kleurtjes zien, ze deze gaan mengen. Dus dan heb je straks alleen maar bruine klei. Zonde. De klei is overigens heel erg zacht en makkelijk te kneden. Ik herinner mij echt die vieze bruingroene klei van vroeger, dat was stug en plakkerig. Deze klei is heel anders, het voelt heel schoon.

What's on mama's mind klei sesEn of mijn kleintje de klei niet op eet? Hij heeft het heel vaak in z’n mond gestopt, maar volgens mij heeft hij niks op. De klei is ook ontzettend zout, wat bewust zo is gemaakt, zodat je kleintje het hoogstwaarschijnlijk niet zo lekker vindt en dus niet gaat eten. Kleien met peuters, dat is ook superleuk!

De klei gaat heel lang mee dus wij gaan de komende tijd lekker kleien als het vies weer is. Onder andere te koop bij bol.com

Bekijk het uitgebreide overzicht met speelgoedtips.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *