Kleien met je peuters

Kleien, dat is altijd een goede bezigheid voor mijn twee peuters (1 en 3 jaar). Kleien!!! Wordt hier’s morgens vroeg geroepen tegenwoordig. Hoewel ze het liefst buitenspelen, vind ik het daar niet altijd het mooiste weer voor. De regenplassen zijn leuk, maar wel als het eenmaal droog is. We werden verrast door Play-Doh. Ze hebben de allereerste educatieve serie: Play-Doh Spelen & Leren. Voor ouders, juffen, meesters, opa’s en oma’s die het leuk vinden om samen met de kindjes getallen, cijfers, kleuren en vormen te ontdekken.

playdoh klei

Play-Doh Structuren en Gereedschap

Mijn zoontje is gek op gereedschap. Wij waren namelijk de zolder aan het verbouwen. Er moesten vervolgens heel wat kasten en spullen in- en uitelkaar gehaald worden. Schroeven, timmeren en boren. Met het kleien kan hij ook lekker aand e slag. Hoewel het geen hamers en schroevendraaiers zijn, zit er wel allerlei gereedschap bij. Zoals een soort pizzasnijder en mooie stempels waarmee je mooie structuren kunt aanbrengen.

Door te spelen met Structuren en Gereedschap stimuleert het kind de ontwikkeling van de zintuigen en de fijne motoriek. Het is een groot plezier, waarbij de kleintjes figuren maken die hun spieren en motoriek op scherp zetten. Maak grappige patroontjes in de zachte Play-Doh. Begin met het kiezen van de leukste steekvormpjes, en versier ze met de patroonrollers.
Inspiratie en tips vind je op PlayDoh’s facebookpagina.

Er zijn meerdere varianten van de nieuwe educatieve play-doh kleipakketten.

playdoh klei gereedschappen

Play-Doh Letters & Taal

Als je klein bent, lijken lezen en schrijven wel pure tovenarij! Met Letters&Taal van Play-Doh licht je een tipje van de sluier op van dit grote geheim. Samen met de kleine oefen je letterherkenning en klanken. De verschillende activiteiten en speelmatten zorgen ervoor dat een basis wordt gebouwd die de lees – en schrijfvaardigheden ontwikkelt. Een en al pret en verwondering!

Play-Doh Cijfers & Tellen

Leren tellen kan best lastig zijn, maar met de Cijfers & Tellen speelset wordt het een feest. De cijferkaarten en speelmatten helpen de kinderen bij het ontwikkelen van getalherkenning, getalbegrip, tellen, leren kijken en vergelijken en tellen. En de vriendelijke zeedieren maken het leren tellen nog een heel stuk leuker!

Play-Doh Kleuren & Vormen

Met deze set leren kinderen met de verschillende vormpjes en kleuren zoeken & herkennen, sorteren & combineren en kijken & vergelijken. Maak een dik of dun vormpje en versier ‘m met patroontjes.. alles is mogelijk! Door de twee zijden van de vormen te benutten kan je de grootte variëren.

Waarom kleien zo leuk is voor peuters?

Ik vind het leuke aan kleien dat je de fantasie echt kan stimuleren. Door zelf een verhaaltje te vertellen kunnen de kinderen verder fantaseren en figuurtjes en vormpjes kleien. Ik klei vaak mee, omdat mijn kinderen van (bijna) 2 jaar en 3 jaar nog weleens wat hulp kunnen gebruiken, maar ze maken zelf ook al mooie kunstwerken. Sowieso zit ik er altijd bij, omdat ik het niet fijn vind als ze de klei in hun mond doen. Gelukkig wordt dat nog maar zelden gedaan.

playdoh krokodil klei

Ik vertel bijvoorbeeld een verhaaltje over een krokodil die in het water zwemt en zin heeft in een pannenkoek. We gaan dan eerst samen een krokodil kleien, vervolgens maken zij het water en pannenkoeken van klei. Vanzelf bedenken ze er vissen bij of een grote dinosaurus. Ik krijg weleens een vraag “mama, kun jij voor mij even een nijlpaard kleien”. Haha, uhm, best lastig. Dan maar proberen te overtuigen dat die blauwe klont klei in de vorm van een steen, met ogen een nijlpaard is, haha. Het leuke van de set met de gereedschappen is dat er een pennetje bij zit, waarmee je bijvoorbeeld makkelijk oogjes kunt prikken in de klei, of een naam kunt schrijven.

Play-Doh structuren en gereedschappen koop je bijvoorbeeld op bol.com € 20,99.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *