Kleine aanpassingen waardoor je woning toch een make-over krijgt

Het kan zijn dat je toe bent aan vernieuwing. Je kan denken aan een heel nieuw interieur, maar met een paar kleine aanpassingen kom je al ver. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw kleurtje of een nieuwe salontafel kopen. In dit artikel vind je een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

eettafel
Foto door Thorn Yang via Pexels

Een nieuw kleurtje

Wanneer je een nieuwe kleur aanbrengt in je huis, heeft dit veel invloed op de sfeer. Denk bijvoorbeeld aan de tint. Had je eerst een hele lichte tint, dan kan een donkerdere tint al veel verschil en vernieuwing geven in het interieur. Waar je ook aan kunt denken is een accent muur. Denk hierbij aan behang, fotolijsten of schilderijen.

Nieuwe accessoires

De accessoires in je huis brengen alles samen. Je kan overwegen om de accessoires die je hebt te vervangen of anders neer te zetten. Dit geeft al veel verandering en kost niet veel. Het geeft een frisse blik en kijkt al snel vernieuwend.

Een aantal handige tips

Omdat het best lastig kan zijn om met kleine aanpassingen vernieuwing aan te brengen, vind je hier een aantal handige tips:

  • Met een paar nieuwe planten kom je al een heel eind.
  • Houd je van foto’s? Dan is het leuk om die een keer te vervangen door recentere exemplaren.
  • Een vloerkleed toevoegen aan je interieur, kan al veel verschil maken.
  • Je kunt er ook altijd voor kiezen om te recyclen. Denk aan het pimpen van een oude stoel of een oude jurk omtoveren tot mooie kussens voor op de bank.
  • Voor de bank zijn er vaak verschillende hoezen te vinden. Dit kan prijzig uitvallen, maar wanneer je zeker weet dat je niks wilt veranderen in je huis is dit een goede optie. Het is tenslotte wel een meubel wat opvalt.

Een andere opstelling

Het is zonde om je meubels te vervangen wanneer dit niet nodig is. Wat je wel kunt proberen is een nieuwe opstelling maken. Zet bijvoorbeeld je eettafel anders neer of verplaats je bank naar een andere hoek. Het is altijd slim om eerst te kijken naar de ruimte die je hebt. Een andere, iets minder voor de hand liggende optie, is een nieuwe tuintafel kopen. De achtertuin heeft veel invloed op jouw interieur. Dit is zeker zo bij grote ramen. Wanneer je je achtertuin een beetje opfrist, geeft dit net een andere kijk op het interieur.

Bij het opnieuw inrichten van je huis, hoef je niet gelijk te denken aan het uitgeven van veel geld. Kijk eerst eens rustig wat je in huis hebt of verplaats een aantal dingen om een nieuwe look te creëren. Met slechts een paar kleine aanpassingen, kom je al heel ver!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *