Kleur bekennen met het Melkmeisje op canvas

De titel van deze blog “kleur bekennen” lijkt net een aflevering van Wie is de Mol als ik er nog eens naar kijk. Er is echter geen sprake van een mol, maar wel van een Melkmeisje. Bij Fotocadeau.nl zochten wij namelijk foto canvas uit voor op onze eigen slaapkamer met de kleur blauw erin. Jaren geleden heb ik een blauwe maandag kunstgeschiedenis gestudeerd. Vermeer is voor mij één van de schilders waar ik echt veel schilderijen van bewonder, waaronder het Meisje met de Parel en het bovengenoemde schilderij.

Het melkmeisje op canvas

Het Melkmeisje op canvas

We hebben inmiddels weken van klussen achter de rug in ons nieuwe huis. Al in een vroeg stadium hebben we kleuren bepaald. Veel witte muren en witte plafonds, maar op de slaapkamers hebben we kleur aangebracht. Onze eigen slaapkamer werd blauw en laat het Melkmeisje van Vermeer daar nou prachtig bij passen door de kleuren in het schilderij.

Aangezien we veel zwarte accenten in ons huis hebben aangebracht. Zwarte kozijnen en deuren in de woonkamer, zwarte douchecabine en badwand en straks ook zwarte overzettreden op onze trap, hebben we ook gekozen voor een zwarte lijst om het Melkmeisje op canvas. Het formaat van 60×80 cm is groot genoeg om het middelpunt van de kamer te zijn.

Johannes Vermeer was schilder in de Gouden Eeuw. Hij leefde van 1632 tot 1675 en komt uit Delft, waar hij ook begraven is bij de Oude Kerk. Wereldberoem is hij vanwege vooral het werk van Meisje met de parel. Een prachtig schilderij met een indrukwekkende lichtinval. Hij schilderde veel jonge vrouwen. We hebben getwijfeld tussen de twee beroemde werken om op te hangen in de kamer en met de blauwe kleur in beide schilderijen zouden we sowieso kleur bekennen op onze blauwe muren.

Het melkmeisje op canvas

Wanddecoratie uitkiezen

Het is nog niet eens zo makkelijk om een mooi schilderij uit te zoeken die past in je stijl en interieur, vind ik. Ik vond het leuk om bij fotocadeau te kunnen zoeken tussen alle verschillende afbeeldingen die zij in hun database hebben. Heel gaaf om het werk van een grote Hollandse Meester aan je muur te kunnen hebben natuurlijk, maar je kan ook voor een tuincirkel gaan of fotobehang.

Het melkmeisje op canvas

Wij zijn superblij met Het melkmeisje op canvas in onze slaapkamer. Het doek is heel netjes en de lijst mooi. Levering van fotocadeau.nl ging ook heel netjes en het was ook supergoed verpakt voor verzending. Ik hoop dat we gauw aan toekomen om hem op te hangen. Want, door de hoeveelheid klusjes die komen kijken bij een verbouwing en verhuizing gaat het soms wat minder snel dan je hoopt.
Onze woning is nog steeds niet helemaal af en we hopen dat het project gauw afgerond gaat zijn. Op Instagram kun je de ontwikkelingen volgen en zie je ook voor en na foto’s van ons huis, de kinderkamers, maar ook het melkmeisje op canvas ga je zeker nog vaker terugzien. Hij past ook zo mooi bij onze nachtkastjes en lamp!

Lees ook:
Jongenskamer inrichten
Flamingo fotobehang

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *