Kleuters leren letters lezen met Letterbende

Op een gegeven moment zijn ze er klaar voor, het leren van letters. Sommige kleuters komen op de basisschool en kunnen al hun naam schrijven. Anderen zijn daar in groep 2 pas aan toe. Om kinderen te stimuleren bij taalontwikkeling is lezen belangrijk. Wanneer jij elke dag voorleest aan je kinderen bereid je ze al voor op het lezen. Dit leuke (voor)leesboek voor kinderen vanaf vijf jaar is erg leuk om te oefenen met taal. De eerste stap waarbij kleuters leren lezen.

Kleuters leren letters lezen met Letterbende, bij uitgeverij Kluitman verscheen het kleurrijke voorleesboek Letterbende (5+), geschreven door de Oostenrijkse Ursula Poznanski. Het boek biedt kinderen een speelse kennismaking met letters. Op elke pagina valt er van alles te zien met een bepaalde beginletter. Zo kun je samen met je kind de letters zoeken en oefenen.

Letterbende

Letterbende

Kleuters leren letters lezen met Letterbende. Het stormt in de jungle. Het waait zelfs zo hard dat er van alles door de lucht vliegt. Wanneer de kleine aap om zich heen kijkt, ziet hij dat alle dieren hun voorletters zijn kwijtgeraakt! Kleine aap gaat bij ze langs om ze hun juiste letter terug te geven. Kinderen leren spelenderwijs welke woorden bij de letters horen.

We hebben heel veel plezier gehad bij het lezen van dit boek. Samen met mijn twee kleuters gingen we raden welke letters de dieren misten. Het is voor jou vanzelfsprekend dat Tijger met een T begint. Maar, kinderen die nog niet zo ver zijn in hun taalontwikkeling moeten daar nog wel even over nadenken. Als ze de Ijger tegenkomen in het bos, welke letter is hij kwijt? De R? Van Reiger? Of H? Van Hijger? Oh… de T.. ja Tijger. Je kunt je voorstellen dat we gelachen hebben bij het lezen van het boek, zonder dat de kinderen het doorhebben, zijn ze ook aan het leren. In hun vrije tijd, tijdens het voorleeskwartiertje voor het slapen gaan.

Vervolgens kun je in het boek nog meer dieren en voorwerpen vinden met die letter. Ik ben heel enthousiast over dit boek en vind het een geweldige kennismaking met Letters Leren voor kleuters.

AVI Lezen

Avi lezen is niet overal meer zoals wij vroeger de avi-niveaus hadden. Er zijn nieuwe avi-niveaus. Elk leerjaar heeft een midden en eind niveau. Zoek heb M3 voor midden groep 3 en bijvoorbeeld E4 voor eind groep 4. Benieuwd hoe Avi lezen tegenwoordig gaat? Ik schreef een blog over hoe avi-niveaus werken.

Schrijver Ursula Poznanski

Ursula Poznanski is een Oostenrijkse auteur van zowel kinder- en YA-boeken als romans voor volwassenen. In 2003 kwam haar eerste kinderboek uit: Theo Piratenkönig. Hiervan zijn inmiddels al 7 delen verschenen. Ursula won in 2011 de Duitse Jeugdliteratuurprijs voor haar jeugdthriller Erebos.

Illustraties van Sabine Büchner

Sabine Büchner is een Duitse illustrator van prenten- en kinderboeken. Ze schrijft en illustreert ook haar eigen boeken. Haar eerste prentenboek Für immer sieben werd bekroond met de Troisdorfer Prentenboek Beurs 2006.

Pagina’s: 48 pagina’s
ISBN: 9789020682199

Meer leuke kinderboekentips. Morgen komt er trouwens een heel leuke winactie met een kinderbakboek online. Ik doe namelijk met met de boekenbloghop. Samen met een heleboel andere bloggers hebben we een (kinder)boekenwinactie online staan vanaf 7 maart.

boekenbloghop bloghop

Jouw kinderen gek op Pokémon? In mijn blog Hoe werken Pokémonkaarten, leg ik je er alles over uit.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *