Klok en Point-Virgule ecologische schoonmaakproducten

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak? Of gewoon een fijn en fris huis hebben? De eerste lentekriebels inspireren je voor een nieuwe start. Daar hoort natuurlijk een flinke schoonmaakbeurt bij, zodat je lekker fris het voorjaar ingaat. Met de producten van Klok en Point-Virgule doe je dat ook nog eens ecologisch verantwoord. Daarnaast is Klok ook vriendelijk voor je huid. Aan de slag dus! Informatie: www.klok-eco.nl en www.point-virgule.nl.

Ik heb een te gekke giveaway, voor wie van een schoon huis houdt. Klok en Point-Virgule hebben een mooi pakket met schoonmaakproducten samengesteld voor je.

schoonmaak Klok

Geen parfums en kleurstoffen toegevoegd

Met de producten van Klok reinig je grondig je hele huis. Aan de recepturen zijn geen parfums en kleurstoffen toegevoegd waardoor de kans op een allergische reactie zeer beperkt is. Alle Klok-producten zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel en het Asthma Allergy Nordic label. De producten van Klok zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en online via www.klok-eco.nl.

Over Klok

Het vertrouwde en Nederlandse Klok merk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar. Bij Klok heeft het milieu altijd hoog in het vaandel gestaan. Zo had Klok het eerste fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt en kwam Klok als eerste met een compact waspoeder. Als logisch gevolg hebben sinds 2001 alle Klok producten het Keurmerk van het Europees Ecolabel.

Naast het belangrijke milieuaspect, hecht Klok ook veel waarde aan producten die huidvriendelijk zijn. De producten bevatten daarom geen parfum en kleurstoffen. Zo zijn alle Klok producten voorzien van het Huid Allergie Keurmerk van het Huidfonds. De beoordeling van producten door de Stichting Keurmerk Huidfonds geschiedt door een commissie van dermatologen en andere deskundigen.

point virgule

Winactie Klok en Point-Virgule 

schoonmaak Klok en point virgule

De set bestaat uit:

 • Klok Waspoeder wit en gekleurde was,
 • Klok Vloeibaar Wasmiddel
 • Klok Vaatwastabletten
 • Klok Afwasmiddel
 • Klok WC Reiniger
 • Klok Allesreiniger.
 • Point-Virgule plumeau met veren en handvat van bamboe
 • Point-Virgule set van twee doeken uit microvezel groen en wit
 • Point-Virgule set van twee sponzen van bamboevezel
 • Point-Virgule groen en wit en een wisser met handvat van bamboe en gerecycled kunststof.

Win: Schoonmaakset Klok en Point-Virgule t.w.v. 55 euro
Wanneer: 5 t/m 20 april 2021
Hoe: Laat weten hoe jij je voorjaaarsschoonmaak aanpakt. Voorwaarden voor deelname winacties lees je in de disclaimer.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

63 gedachten over “Klok en Point-Virgule ecologische schoonmaakproducten

 • 13 april 2021 om 20:29
  Permalink

  Ik.maak een keurig lijstje wat ik.moet doen. Ik begin met de keukenkastjes. En dan val ik vaak van het een in het ander. En eind van de dag is mijn huis een zooitje. Maar wel lekker schoon. En dan zet mijn man alles weer op de juiste plek. Want ik zie het niet meer.

  Beantwoorden
 • 12 april 2021 om 14:13
  Permalink

  Een huis moet gewoon schoon zijn, klaar. Geen top-klus, maar pure noodzaak en dan is het fijn om daar goede schoonmaakspullen voor in huis te hebben!

  Beantwoorden
 • 12 april 2021 om 11:50
  Permalink

  Haha, ik dacht dit jaar eindelijk echt eens een voorjaarschoonmaak te beginnen (als goede voornemen), maar toen gingen we verbouwen en werd het op mijn werk een stuk drukker dan verwacht :’). Dus het is hier gewoon het standaard bijhouden van alles, en dan maar een najaarsschoonmaak ofzo ;).

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 15:32
  Permalink

  Ik ben geen groot fan van poetsen, maar zoals in elk huishouden kom ik er niet onderuit… En eenmaal bezig, is het eigenlijk ook zo allemaal klaar! Mij helpt het om alles stap voor stap aan te pakken; de ene dag de keuken en op een ander moment de badkamer, etc. Nieuwsgierig naar de schoonmaakset van Klok en vooral ook naar de bamboe schoonmaakspulletjes van Point-Virgule!

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 13:13
  Permalink

  Ik begin boven met de voorjaarsschoonmaak op zolder en eindigt in de keuken 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 13:11
  Permalink

  Zou ik gaan gebruiken voor de voorjaarsschoonmaak, prachtig pakket om te gebruiken 😊😊, doe erg graag mee, Groetjes Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 10:44
  Permalink

  Ik doe iedere keer wat extra’s. En lekker de muziek aan natuurlijk 😉

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 10:17
  Permalink

  Iedere keer wat extra’s doen t.o.v. de reguliere schoonmaak

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 09:55
  Permalink

  Wat ik extra doe, is de ramen binnen lappen en de gordijnen wassen.

  Beantwoorden
 • 11 april 2021 om 08:50
  Permalink

  Wij hebben helaas geen tijd om alles in een keer te doen, dus proberen we het opruimen bij te houden en maken we in het weekend schoon, stofzuigen en badkamer en wc elke week, en verder proberen we elk weekend een andere klus, zoals de ramen zemen of keukenkastjes erbij te doen.

  Beantwoorden
 • 10 april 2021 om 19:11
  Permalink

  Roulerend schoonmaken, elke week een ‘extra’. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat met Klok en Point-Virgile

  Beantwoorden
 • 10 april 2021 om 15:48
  Permalink

  fijn voor alles schoon in huis dus ik ben wel in er voor

  Beantwoorden
 • 10 april 2021 om 06:46
  Permalink

  Verstand op nul, fijn muziekje op en… Go! Meestal verdelen wij de taken en is het huis zó weer schoon er netjes.

  Beantwoorden
  • 15 april 2021 om 03:38
   Permalink

   Wat een fijne winactie! Ik doe graag mee om dit jaar verantwoord te gaan schoonmaken. Ik pak de voorjaarsschoonmaak altijd groots aan. Alle kasten en lades gaan leeg en alles wat er niet in hoeft te liggen gaat weg.
   Kleding naar de weggeefwinkel of naar vriendinnen. Daarna gaat alles van zijn plek, zodat alles van onder tot boven weer klopt. 🙂

   Beantwoorden
 • 9 april 2021 om 18:01
  Permalink

  Voorjaarsschoonmaak bij mij begint op de bovenste verdieping. alles schoonmaken en opruimen onnodige spullen weggooien ik ben er wel een week mee bezig. voor dat het hele huis klaar is (groot huis). en daarna volgt de tuin.

  Beantwoorden
 • 9 april 2021 om 15:10
  Permalink

  mijn voorjaarsschoonmaak betekent: “alles supergoed schoonmaken (dingen die ik normaal niet doe)”, dus ook op, onder en achter kasten/bedden, etc. ook muren, lampen etc meenemen, gelijk alles wat kapot is even repareren, zodat elke kamer weer helemaal picobello is

  Beantwoorden
 • 9 april 2021 om 07:23
  Permalink

  Mijn aanpak voorjaaarsschoonmaak: opruimen, stofzuigen/afstoffen, dekbedden ed in wasmachine en daarna ramen lappen en dweilen.

  Beantwoorden
 • 8 april 2021 om 16:44
  Permalink

  Ohh super handig! Ik ben niet zo goed in schoonmaken, en heb altijd de verkeerde producten in huis, dus ik kan dit wel gebruiken. Zo nu en dan krijg ik een schoonmaakingeving en ga flink ik aan de slag.

  Beantwoorden
 • 8 april 2021 om 15:51
  Permalink

  De voorjaarsschoonmaak is niet mijn hobby… Dus zo grondig pak ik het ook niet aan. Ik begin meestal met de slaapkamers, de badkamer en daarna de keuken en woonkamer. Met dit pakket wordt ht vast allemaal wat draaglijker, in ieder geval goedkoper 😉 Fijn dat het duurzame en parfumvrije producten zijn!

  Beantwoorden
 • 8 april 2021 om 08:15
  Permalink

  Ik begin met het opzetten van een vrolijk muziekje en dan ga ik aan de slag. Tegenwoordig vindt de tweeling het leuk om mee te helpen dus we gaan gezellig samen aan de slag.

  Beantwoorden
 • 8 april 2021 om 07:27
  Permalink

  Hoi!

  Ik haal alles uit de kastjes en van de planken en vul een emmer heet water en pak mijn miocrovezeldoekjes en ga lekker alles soppen met leuke muziek in mijn oren. Ik zou graag dit pakket willen winnen omdat ik ook bij mijn bejaarde ouders help met schoonmaken naast mijn eigen baan en mijn gezin. Liefs en een fijne dag Renee

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 18:43
  Permalink

  Ik heb eigen schoonmaakbedrijf zonder personeel.
  Ik wil mijn klanten adviseren voor goed schoonmaakmiddelen te
  Kopen wat ook goed is voor milieu.
  Veel mensen vragen mij waar ik graag mee werk
  Welke schoonmaakmiddelen
  Daarom wil ik graag klok winnen

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 16:49
  Permalink

  Goede muziek op en perfecte schoonmaakspullen! (HINT HINT HINT)

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 16:47
  Permalink

  Helaas heb ik nooit de behoefte aan die grote schoonmaak voorjaarsschoonmaak

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 14:08
  Permalink

  Wij hebben de luxe dat 1 keer week er een schoonmaakster over de vloer komt om de grote dingen aan te pakken. Maar we moeten het wel bij houden en voordat ze komt moet ze ook niet uren bezig zijn met opruimen van spullen die rond slingeren. Ik begin met de voorjaarsschoonmaak meestal met de kleren omwisselen. Dus de winter spullen naar boven en de lente/zomer spullen van zolder naar de kasten beneden. Dan sop ik de hele kast voor ik de zomer spullen er in leg en de spullen die het hele jaar kunnen. Het terras en tuinmeubelen krijgen ook een sopje en de ramen zodat we weer lekker naar buiten kunnen kijken als het mooi weer is. De tuin hoort ook bij het huis dus grasmaaien, schoffelen en snoeien doen we ook. Mijn man is gelukkig van het grasmaaien.

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 14:03
  Permalink

  # VOORJAARSSCHOONMAAK niet echt mijn ding ik probeer het als HUISMAN maar een beetje bij te houden maar als de LENTE in aantocht is dan wat extra aandacht aan de ramen , vensterbanken , het balkon en dan het liefste met handige producten en zonder teveel rug pijn….en nog op zoek naar een slimme tip voor het schoonmaken van LUXAFLEX …[ dus van harte welkom ajhompe@hotmail.com ] ik wens iedereen veel win en schoonmaak plezier en natuurlijk een goed , gezellig en gezond VOORJAAR

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 09:40
  Permalink

  Vacuümzakken halen bij de Blokker en alle winterkleding schoon in deze zakken onder in de kast. Dat zorgt voor meer ruimte voor de zomerkleding. Direct even uitzoeken wat er nog gedragen gaat worden deze zomer en dan hup ….. alle zomerspul schoon gewassen de kasten in. Kleden op de grond worden schoon gestoomd met de vloerreiniger en de winterdekbedden naar de stomerij!

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 09:15
  Permalink

  de gordijnen wassen; dat ruikt al zo heerlijk fris! en alle kastjes van binnen en van buiten; tevens de aanhanger vol met rotzooi wat weg mag! en dan kan het poetsen beginnen.

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 08:55
  Permalink

  Oww net een nieuw huis en poets graag dus zou heel graag een kansje maken

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 08:31
  Permalink

  Geen verplichte huishoudelijke taken op een vaste dag, maar een lekker als ik er zin in heb!

  Beantwoorden
 • 7 april 2021 om 08:27
  Permalink

  Mijn voorjaarsschoonmaak begint met het gebruiken van fijne schoonmaakmiddelen en accessoires! Daarmee is dit fijne Klok-pakket en zijn de spulletjes van Point-Virgule een top-start!

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 21:17
  Permalink

  Ik begin gewoon, vlieg er vol in en dan systematisch het hele huis door

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 20:40
  Permalink

  ieder een afdeling
  oudste dochter Zolder
  jongste dochter 1e etage(slaapkamer/bad)
  mijn man en ik begaande grond en mijn zoon garage en kelder
  zo pakken wij het aan en daarna is het heel heel heel schoon

  Beantwoorden
  • 9 april 2021 om 15:13
   Permalink

   In het lentelicht komen de spinraggen uit de winter in het zicht, dus dan ga ik als een razende aan de slag, met stofzuiger, sopjes en een dweil, maar wél met schoonmaakmiddelen die écht schoon zijn, anders hebben de kinderen later geen mooie wereld meer om in te wonen en valt er voor hun niks meer schoon te maken… Dus voor een schoon huis, een schone wereld én een schoon geweten maak ik graag kans op dit schitterende Klok en Point Virgule schoonmaakpakket zodat mijn huis weer kan stralen!

   Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 19:03
  Permalink

  Werk tijdens een voorjaarsschoonmaak per ruimte. Maak een kamer goed schoon, ruim alles op, leg alles op z’n plaats zodat je niet overal nog losse dingen ziet slingeren. Is een ruimte klaar, dan is hij ook klaar en kan je met een andere kamer beginnen.
  Maak alles schoon. (Het heet niet voor niets een grote schoonmaak.) Zorg dat de vloer leeg is, zodat je alles schoon kunt maken. Alle kleine hoekjes en gaten. Accessoires kan je het beste opbergen in een kast of mand, kleden even naar buiten, zo kan je overal goed bij.
  Maak dingen die je niet vaak gebruikt juist tijdens de voorjaarsschoonmaak schoon. Zet die glazen die je niet vaak gebruikt nu even in de vaatwasser, was de kussenhoezen van de bank, breng de gordijnen naar de stomerij en lap je ramen.
  De lenteschoonmaak is het ideale moment om achterstallige klusjes aan te pakken. Smeer de deur die al een tijdje piept, maak dat kapotte pootje, en vervang je lamp. Nu ben je toch bezig en zijn deze klusjes een kleinigheidje.
  Kleding uitzoeken Het is slim om tijdens de voorjaarsschoonmaak ook je kledingkast mee te pakken en je kleren uit te zoeken. Vervang je wintercollectie voor je zomercollectie en bedenk bij elk item of je het deze winter gedragen hebt. Zo niet, dan mag hij in de zak ‘weg’. Heb je een uitpuilende kast? Wees dan streng voor jezelf. Bij twijfel, weg!
  Breng overtollige kleding, speelgoed, servies etc. naar een kringloopwinkel of verkoop het tijdens een rommelmarkt in de buurt. Zeker in het voorjaar zijn die er veel.
  Vergeet niet een muziekje aan te zetten op de achtergrond. Zet een fijne cd aan, maak een toffe playlist of luister naar je favoriete radiozender. Dit zorgt ervoor dat je in een positieve stemming blijft.

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 18:48
  Permalink

  Ik begin op zolder met het opruimen van de winterkleding, ramen lappen dan naar de slaapkamers, alles opruimen en schoonmaken dan de badkamer alles afwassen. dan de keuken en woonkamer en als laatste de kelder!

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 18:41
  Permalink

  Mijn voorjaarsaanpak: ik begin met alles overal weghalen, dan eerst de vloer goed schoonmaken. En door het langzaam terugzetten van alles kun je uitzoeken wat er blijft en wat er weg moet, dan kun je alle spullen die je terugzet ook goed schoonmaken. Met Klok natuurlijk…

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 17:57
  Permalink

  ik begin op zolder, alles komt van zijn plek, alles wordt uitgemest en schoongemaakt
  zo verdieping voor verdieping en als laatste het schuurtje en de tuin
  een schoon en opgeruimd huis! daar kan je de zomer mee in

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 17:45
  Permalink

  schoonmaken terwijl je de aarde ook schoon houd ideaal!

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 17:38
  Permalink

  Allereerst met een vrolijk muziekje erbij. En dan ruimte voor ruimte aanpakken, niet alles in 1x, want dan eindigen we in een grotere zooi 😉 . Sopje, doos voor de kringloop, oud papier doos en vuilniszak vergezellen mij bij deze klus.

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 17:31
  Permalink

  Gewoon poetsen poetsen poetsen en nog meer poetsen en dan…. de tuin Lente klaar maken… maar daar lijkt het nog niet op…

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 17:27
  Permalink

  De voorjaarsschoonmaak doe ik altijd met het verstand op nul en alleen s’morgens maak ik schoon. s’Middags beloon ik mijzelf dan met een leuke bezigheid zodat ik niet gelijk al schoonmaakmoe wordt.
  Dit schoonmaakpakket zal ook een flinke bijdrage leveren om alles spik en span te krijgen.

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 15:50
  Permalink

  Eerst opruimen, veel weggooien, daarna ramen zemen en stofzuigen, de kasten leeghalen en schoonmaken en daarna de vloer…. niet te snel allemaal, af en toe lekker in het zonnetje zitten!

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 15:46
  Permalink

  Ik doe mijn ogen dicht en denk heeeeeeel hard aan een hele club kaboutertjes die in vijf seconden mijn hele huis hebben gepoetst en opgefrist. Helaas heeft deze tactiek tot dusver niet gewerkt.. Dan maar weer zelf aan de slag. Mouwen opstropen, muziekje aan en gaan met die banaan. Gewoon bij het begin beginnen!

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 15:09
  Permalink

  Wat een fijn pakket met fijne producten, ik maak graag kans.
  Ik doe elke dag een beetje, en dan alles grondig. Dan gaat altijd mijn afspeel lijst met favoriete muziek aan en dan wordt het schoonmaken een stuk fijner.
  Ik gebruik veel groene zeep en biologische producten.

  Beantwoorden
  • 6 april 2021 om 20:23
   Permalink

   Ik zou het pakket mee nemen naar mijn dochter haar nieuwe huisje in Boxtel . Daar komt de schoonmaak ploeg van moedertje lief om alles fris en schoon te maken . Daar kunnen we dit pakket goed gebruiken !!

   Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 14:56
  Permalink

  net als iedereen alles moet aan de kant wel een beetje gedoseerd

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 14:29
  Permalink

  Zodra het mooie weer eraan komt wordt het weer tijd om het huis ook weer te laten stralen. En als dit dan ook nog met duurzame en ecologische producten kan is het helemaal top!

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 13:54
  Permalink

  Niet, maar ik hou wel heel erg van mooie schoonmaakspullen. met deze spullen ga ik gewoon aan de slag.

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 13:32
  Permalink

  Opruimen, daarna stofzuigen, dweilen😁😁😁👍👍

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 09:05
  Permalink

  Eerst ruim ik alles op. Ik reorganiseer de kasten en overbodige spullen verzamel ik voor de kringloop. Dan was ik de ramen en de raambekleding en dan kan het grote poetswerk beginnen. Eerst de badkamer, het toilet en de keuken poetsen en daarna kamer voor kamer afnemen en stofzuigen. Daar ben ik wel enkele dagen zoet mee maar daarna is het allemaal weer makkelijk bij te houden. Lekkere muziek aan en gaan.

  Beantwoorden
 • 5 april 2021 om 19:08
  Permalink

  Ik begin met de slaapkamers, lekker de ramen open en vooral veel opruimen en wegdoen. Daarna kan het schoonmaken beginnen!

  Beantwoorden
 • 5 april 2021 om 15:49
  Permalink

  Wanneer er eerste lente zon schijnt dan heb ik zin om mijn huis aan te pakken. Alle kasten gaan open. Ook de vloer onder de bedden worden niet vergeten. Ik ben fan van Klok.

  Beantwoorden
  • 6 april 2021 om 14:30
   Permalink

   Van boven naar beneden lekker groots aanpakken. Ramen open, beddengoed buiten uithangen, soppen…ik hou ervan. Vooral het moment als alles fris en schoon is.

   Beantwoorden
 • 5 april 2021 om 14:39
  Permalink

  met dit mooie pakket ga ik graag aan de slag zodat alles in een mum van tijd weer lekker spic en span zijn mag

  Beantwoorden
 • 5 april 2021 om 14:14
  Permalink

  Man en kinderen de deur uit, muziek aan en alles in huis aanpakken. Heerlijk.

  Beantwoorden
 • 5 april 2021 om 13:35
  Permalink

  Kijk hier krijg ik nou een echt voorjaarsgevoel van Jij toch ook ??
  Met de producten van klok kan het voorjaar beginnen
  Verras mij maar met dit mooie pakket !!!

  Beantwoorden
 • 5 april 2021 om 13:34
  Permalink

  Zodra het lente wordt, begint het te kriebelen… Alles moet schoon! Met kleine kinderen in huis is dat resultaat helaas vaak van korte duur, en begint het weer van voren af aan 🙃 Ik ben nieuwsgierig naar de producten van Klok en Point-Virgule!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *