Knutselen met een baby of dreumes

What's on mama's mind ses my firstHoewel met één jaar oud het echte “baby zijn” er wel af is bij je kleintje, blijft hij of zij toch nog best wel klein. Wat houdt samen spelen in met je (bijna) dreumes? Is dat het bouwen van een toren, waar jij het grootste werk doet of proberen te tekenen waarbij de potloden nauwelijks het papier raken? Ga jij al knutselen met je kinderen?

Ik ben op zoek gegaan naar leuk knutselspeelgoed voor mijn dochtertje. Bijna 1 jaar, dus nog heel klein. SES heeft een lijn genaamd “my first” waar voor de hele kleintjes ook leuke dingen tussen zitten. De klei hebben wij al eens geprobeerd en daar hebben wij heel veel plezier aan beleefd. Nu durfden wij hij het grote kliederen aan. Wij gingen vingerverven met ons dochtertje met “mijn eerste kunstwerk”.

Mijn eerste kunstwerk
Op de doos staat de leeftijd 1 tot 4 jaar. Nou met nog 1 week te gaan voordat je één wordt val je wat mij betreft wel in de categorie. Dus we gaan het proberen. We trekken een oude outfit aan en een schortje. Een verfschortje. Dan pakken we de tafel in met kranten, een placemat er op en gaan we aan de slag.

Mijn eerste kunstwerk bestaat uit een aantal kartonnenplaten met een leuke achtergrond. Om de What's on mama's mind knutselentekening op de achtergrond af te maken maak je met de verf een hand afdruk. Je zorgt dus dat de hand van je kleintje helemaal bedekt is met verf (aan de binnenkant van de hand dus). Vervolgens stempel je met het handje op de kartonnen plaat. Ta da!! Een kunstwerk!

Het is natuurlijk makkelijk om een kleur verf te gebruiken. Dat zou ik ook doen bij de eerste, maar het is wel een extra uitdaging wanneer je verschillende kleuren verf gaat gebruiken. Dat is met mijn kleine (bijna) dreumes nog niet echt makkelijk. Ik krijg het niet voor elkaar om op haar handen mooie strepen te maken die netjes overkomen op het papier. Wel kan ik haar vingers in een andere kleur doen dan haar handpalm. Dit geeft een leuk effect. Net als dat je de vlinder met twee handen maakt en dan met twee verschillende kleuren doet.

Als je kindjes iets ouder is kan hij of zij ook wat zelf verven. Mijn zoontje van bijna drie kan het al een beetje, maar hij heeft er weinig geduld voor. Je kan bijvoorbeeld stipjes zetten op het lieveheersbeestje. What's on mama's mind sesHet lieveheersbeestje maak je overigens met de voetjes.

Leuk cadeau voor een eenjarige?
Jazeker en ook voor de opa’s en oma’s van de eenjarige, want die krijgen zo natuurlijk mooie knutselwerkjes cadeau. De kartonnenplaten zijn erg leuk en vrolijk, daarnaast is het simpelweg leuk om zo met je kleintje bezig te zijn. Er is verf genoeg om ook wat vrij te kliederen dus je kunt helemaal los met je kleintje.
Het was overigens wel verstandig geweest als ik zelf ook oude kleding had aangetrokken. Tevens is een washandje met een beetje water ook wel een goed idee om erbij te zetten. De verf krijg je overigens makkelijk uit de kleding heb ik gemerkt en ook van de tafel af.

Ik vind het een ontzettend leuk cadeau voor een kleintje en in deze tijd van het jaar is het hartstikke leuk om binnen bezig te kunnen zijn.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *