Knutselen met Pasen

Het zou zomaar een nieuwe rubriek kunnen zijn van Kim van Smeerdijk: Knutselen met Kim. Ze heeft weer wat creatieve ideetjes uitgewerkt. Lees je mee?

Knutselen met Pasen

Ik heb samen met mijn dochter weer wat leuke knutsels gemaakt voor Pasen. Deze keer geen paas ei ideeën maar paas hangers voor in de paastak.
Knutsel jij mee?

Klei hangers

Nodig: wat fimo klei ( van de action) in de kleur die jij wil en een koekjes uitdrukker in de vorm van een ei of konijn en een saté prikker. Wij hadden helaas geen paas vormpjes en hebben een bloem en rondje gekozen.

klei paashangers

Kneed je klei tot het zacht is om uit te kunnen rollen. Rol tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en druk de vormpjes uit. Maak er een gaatje in aan de bovenkant. Druk er oogjes en een mond in met behulp van je saté prikker. Bak in de oven op 120 graden 20 minuten. Liever wat lager en langer dan verkoold uit de oven. Ze kunnen ook verkleuren bij een te hoge temperatuur.

Strijkkralen hangers

Pasen strijkkralen eitjes

Maak Ei vormen in verschillende kleuren. Zorg dat er 1 kraal een gaatje houdt zodat daar een lintje door kan. Strijk zoals je gewoonlijk ook je strijkkralen kunstwerkjes strijkt.

Mini eitjes gemaakt van strijkkralen.

mini eitjes strijkkralen pasen

Gezien op tiktok en moest ik uitproberen. Maak kleine witte bloemetjes van 6 witte kralen met in het midden 1 gele kraal. Doe eventueel een ringetje alvast in 1 kraal. Strijk lichtjes. Leg de bloemetjes op een bakpapiertje en leg er los 1 gele kraal nog bij. Niet te dicht bij elkaar anders smelten ze in elkaar. 180 graden, 10/ 15 minuten. Wat je krijgt zijn kleine eitjes. Het losse gele kraaltje plak je midden op het andere gele kraaltje en je hebt een sunny side up.
Alle drie zijn leuk om in je paastak te hangen, maar je kan ze ook als een klein paas cadeautje maken door er een oorbel hanger aan te hangen of sleutelhanger. Ook kan je er hangers voor wijnglazen voor maken of een telefoonhanger. Zo heb je voor jezelf wat leuks en voor een ander. Zo heb je twee vliegen in een klap.


Fijne paas knutseldag.

Bekijk ook: paastak versieren en de paastak

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *