Knutselen voor Pasen – decoupage

Pasen staat weer voor de deur. Dit jaar valt Pasen op 31 maart en 1 april (en nee dat is geen grapje). De weersvoorspellingen zijn best wel prima, dat belooft veel goed voor paaseieren zoeken. De komende dagen is het nog koud, genoeg tijd om te knutselen binnenshuis dus. Kim van Smeerdijk heeft weer een leuke knutselblog voor ons gemaakt. Lees haar blog hier: Je hebt soms van die momenten dat je even achterom kijkt en als je dan terug kijkt is er weer een jaar voorbij. Zo ook met Pasen. De tijd om weer een paastak neer te zetten en onze eieren leuk te versieren is weer aangebroken.

decoupage paasei

Pasen 2024

Ook dit jaar vieren wij Pasen. Deze keer gaan we met onze nichtjes op zoek naar paas tasjes in plaats van eieren. Dit om zo geen ruzie te krijgen wie de meeste eieren vindt. Ze gaan op zoek naar een klein tasje met wat lekkers en wat knutsel dingetjes erin. Zo krijgt iedereen evenveel en blijft de sfeer gezellig. Ik heb al wat jaartjes leuke eieren geknutseld. Elk jaar probeer ik wat nieuws voor het versieren van eieren, maar de ideeën raken wat op. Desalniettemin heb ik er weer eentje voor jullie.

Decoupage met eieren:

decoupage paasei

Wat heb je nodig:

  • decoupage lijm,
  • servetten,
  • schaar,
  • eieren.

Kies een mooie papieren servet uit waar een mooi patroon op staat of een leuke afbeelding. Haal zorgvuldig de laagjes van elkaar af en scheur of knip het plaatje uit dat je wil gebruiken. Niet te grote afbeeldingen anders rimpelen ze te veel en word het minder mooi.

Kook je eieren van te voren en laat ze afkoelen. Dat werkt wat prettiger dan verbrand je je vingers niet, omdat de eieren nog te heet zijn.

Lijm de stukjes met wat decoupage lijm (ook wel mod podge genoemd) op het ei. Te koop bij een hobbywinkel, Söstrene Grene of Wibra. Breng de lijm op het ei. Leg de afbeelding erop en ga met een zacht penseel voorzichtig met wat lijm over de afbeelding heen. Doe het voorzichtig. Het papier is teer en scheurt of verschuift snel.

decoupage paasei eieren

Laat goed drogen en zet ze leuk neer op de ontbijttafel met Pasen.

Veel plezier met maken en een mooie Pasen gewenst.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *