Amerikaanse peuters vuren in 2016 al 23 kogels af

Peuters vuurden dit jaar al 23 kogels af. Gemiddeld 1 keer per week. Het zal je vast niks verbazen dat dit in de VS gebeurde. Waanzin om te bedenken dat jouw kleintje van één, twee of drie jaar oud (natuurlijk van elke leeftijd eigenlijk) met een vuurwapen in aanraking zou kunnen komen. Vanzelfsprekend dat dit misgaat. Mijn zoontje vind ik nog gevaarlijk met een ongekookte spaghetti-sliert, laat staan met een pistool.

Ik las dit bericht in het AD gisteren.

23 kogels
De meeste peuters die in een dergelijke situatie kwamen schoten per ongeluk op zichzelf. Van de achttien keer waren de schoten negen keer fataal. Ook schoten ze twee keer iemand anders dood. De meest recente was een moeder die door haar zoontje vanaf de achterbank van de auto werd doodgeschoten, lees hier het hele artikel (AD). Eerder dit jaar schoot een driejarige jongen zijn negenjarige broer dood.

Zo vreselijk triest. Maar hoe kan het dat die kinderen bij deze wapens kunnen komen? Ik doe er alles aan dat mijn zoontje niet eens bij de kaasschaaf kan komen. Ben ik overbezorgd? Volgens mij valt dat wel mee, gewoon voorzichtig. Toch kan ik het niet begrijpen dat die kinderen een wapen kunnen pakken en hiermee kunnen spelen. Buiten de gewonden en de doden die hierbij zijn gevallen gebeurt het dus vast nog vaker, maar dan waarschijnlijk (gelukkig) met goede afloop.

Ik vind het te bizar voor woorden en ik maakte er daarom dit nieuwsblogje van. Nu verwacht ik dat het in Nederland niet zo gauw voorkomt als in Amerika, want wij Nederlanders hebben niet allemaal een vuurwapen in huis, dat is daar natuurlijk wel normaler. Daarnaast wonen er veel meer mensen, maar toch… bizar!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Amerikaanse peuters vuren in 2016 al 23 kogels af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *