Je kleintje al toe aan zijn eerste konijntje? Wat voor spullen komen er bij kijken?

What's on mama's mind babykamer rozeEen konijntje! Wat maakt je huishouden nog meer compleet, dan een konijn? Haha, nou oké dat is niet helemaal mijn mening. Maar ik vind konijnen wel fantastisch. Mijn dochters kamertje is ook een echt konijnenkamertje.

Vroeger heb ik zelf ook twee konijnen gehad; Joost en Nijntje. Al jaren roep ik, ooit nemen wij ook een konijn. Mijn voorwaarde was wel dat we een ruimte tuin zouden hebben.

Inmiddels hebben we een ruime tuin… Maar nee, nog geen konijn. Hoezo dan niet? Ik denk dat mijn kinderen er nog te klein voor zijn om er echt plezier van te hebben. Degenen die een konijn hebben kunnen dit misschien ontkrachten? Ik ben benieuwd. Wie weet overtuig je mij om toch voor mijn zoontjes derde verjaardag, in januari, een konijntje te kopen.

Dat is het niet alleen. Daarnaast vond ik de afgelopen periode ook nog te druk om er een huisdier bij te hebben. Twee kinderen, een verhuizing afgelopen jaar en allebei fulltime werken. Nou, dat is ook best druk. En, een huisdier heeft, vind ik, veel aandacht nodig. Als je niet genoeg aandacht kan geven is het zielig.

Over een paar jaar komt het konijn er vast. Dan kunnen de kinderen er ook meespelen en voor zorgen. Whats on mama's mind naamlabelsIk heb geen illusies dat zij altijd het konijnenhok zullen verschonen hoor. Er is ook best wel veel nodig om een fatsoenlijk onderkomen te regelen voor je konijn. Zo’n diertje heeft veel ruimte nodig om te bewegen. In de zomer moet het niet te heet zijn en niet te veel in de zon staan. Een ren erbij om lekker op het gras te kunnen rond huppelen is wel zo fijn. In de winter moet het niet te koud zijn, maar een buitenkonijn ‘s winters binnenhouden is volgens mij ook niet goed voor het konijn. Dus je moet een goed hok hebben, dat beschut staat. Uit de zon, wind en regen.

Ik heb ook begrepen dat je konijnen goed zindelijk kan maken. Ze kiezen meestal zelf al een hoekje uit om hun behoefte te doen. Maar je kunt een konijn ook leren om de kattenbak te plassen als het vrij in huis rondloopt. Dat werkt redelijk eenvoudig door te belonen met lekkernijen wanneer ze goed gedrag vertonen. Dus als je er voor kiest om je konijn binnen te houden dan kan je het mooi doen als je zoon of dochter een jaar of twee is, haha. Dan kunnen ze tegelijk zindelijk worden. Kattenbak naast het toilet, twee vliegen in één klap. Misschien leren ze nog wat van elkaar.

Vroeger ging ik mijn konijn uitlaten. Toen had ik een kattenriempje die ik bij het konijn om deed. Dan ging ik samen met een vriendinnetje die ook een konijn had wandelen op het grote grasveld of in het park.

Ik vond het altijd erg gezellig en leuk om een konijn te hebben. Ondanks dat mijn konijn geen echt knuffelkontje was. Hij kon behoorlijk krabben als ik hem optilde. Jammer, want het is zo fijn om te knuffelen met je huisdier als kind, toch?
Toen mijn konijn uiteindelijk overleed, na een heel gelukkig konijnenleven heb ik veel tekeningen gemaakt. Dat weet ik nog goed. Mijn konijn was namelijk naar “worteltjesland”. Dat was de konijnenhemel in mijn ogen toen. Een land dat bestond uit nauwelijks wat anders dan heerlijke, smakelijke, oranje wortels.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *