Koningsdag, koningsspelen en schmink

Ja vandaag is het feest; Koningsdag! Afgelopen jaren bleef ik het Koninginnedag noemen en ook de nieuwe datum wende nog niet. Inmiddels ben ik echter wel echt gewend aan het feit dat het Koningsdag heet, dat er koningsspelen zijn en dat het feest is op 27 april. Want, dan is Koning Willem-Alexander jarig.

Koningsspelen

Dit jaar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de Koningsspelen. De enige keer dat ik daar eerder van had gehoord, was door Kinderen voor Kinderen met het nummer Hupsakee. Ook dit jaar is er weer een gave Koningsdag hit; Fitlala. Ik vind Kinderen voor Kinderen helemaal geweldig en mijn kinderen vinden dat ook. We luisteren er vaak naar en dansen er elke avond op.

pruik vegaoo

Op mijn zoontjes school hadden we afgelopen woensdag Koningsspelen. Dit terwijl de meeste scholen, heb ik begrepen, vorige week vrijdag al Koningsspelen hadden. Toen was het wel mega mooi weer, bij ons werd het door de weersomstandigheden binnen georganiseerd, want het was koud en regenachtig. Ik heb tijdens deze feestelijke dag een groepje kinderen begeleid. Natuurlijk had ik mezelf wel voorzien van wat schmink en een rood-wit-blauwe Koningsdag-outfit. Ik vind het met zulke dagen erg leuk om een beetje op te vallen qua look, het is immers feest. Ik had flink geshopt bij online verkleedwinkel Vegaoo.nl. Dat is een verkleedwinkel of carnavalsshop, met een enorm uitgebreid assortiment van carnavalskleding tot feestaccessoires. Ik heb daar onder andere heel leuke pruiken uitgezocht voor in de verkleedkist en schmink. De roze en blauwe pruik waren echt een groot succes!

Schmink

Vandaag gaat er echt geschminkt worden, geen simpele vlaggetjes op de wangen, maar prinsessen en leeuwen. Ik had gisteravond al even geoefend met het maken van een tijger en een poesje. Hartstikke moeilijk, maar het was best leuk geworden. De kinderen vinden het momenteel erg leuk om te verkleden en de schmink waren ze helemaal trots op. We beginnen met een fietstocht in ons dorp, daarvoor moet je wel je fiets versieren (en jezelf natuurlijk) en daarna gaan we gezellig feesten.

schmink

Verkleedkist

Daarna kan alle schmink en verkleedkleding weer in de verkleedkist. Die staat bij ons op zolder. Het is een oude dekenkist die van mijn opa en oma is geweest. Door Carnaval hadden we al een hele verzameling aan verkleedkleding, dus we kunnen genoeg modeshows en themafeestjes geven bij ons thuis. Voor kinderen is zo’n verkleedkist helemaal geweldig en het is supereenvoudig vermaak. Je koopt gewoon een paar outfits, van Cars auto tot prinses. Aangevuld met de pruiken en schmink is het altijd feest.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *