Review: Kant-en-klaar maaltijden van Kooc

Maak kennis met KOOC. Dit zijn biologische, gezonde kant-en-klaar maaltijden vrij van gluten, lactose, caseïne en onnodige toevoegingen. Ze zijn hiermee de eerste in Nederland die dit aanbieden. Ze zijn 5 dagen houdbaar én in te vriezen, zodat ook mama’s met een drukke agenda altijd iets gezonds achter de hand hebben.

Kooc kant-en-klaar maaltijden

Ik kreeg een uitnodiging om drie maaltijden te proberen. Dat leek mij wel wat. Dat scheelt toch een keer koken. Daarnaast zagen de maaltijden er wel erg lekker uit. Wij kozen drie verschillende, want dan kan je tenminste echt proeven hoe het smaakt. Geen gelukstreffer of een pechvogel, maar drie keer geproefd. Bij Kooc is er momenteel keuze uit 8 maaltijden, 3 daarvan heb ik dus al geprobeerd.
Je kunt elke dag bestellen, maar de bezorging is op woensdag of vrijdag (bestel uiterlijk om 10:00 uur de ochtend voor een bezorgdag). Van biologische vleesmaaltijden, tot wild gevangen vis of vegetarisch. Vanaf 3 maaltijden bezorgen ze bij jou thuis.
kooc kant-en-klaar maaltijden

Hoe werkt het?

De bereiding is dagvers in eigen keuken met frisse kruiden en de puurste ingrediënten. Door professionele chefs die koken met passie. En een hoge kwaliteit van ingrediënten; Koken zonder onnodige toevoegingen en suikers en met verantwoord gekozen vlees (bio) en vis (wild vangst). Zoals de natuur het bedoeld heeft. Kooc is geïnspireerd door levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman. Zo weet je zeker dat je maaltijd uitgebalanceerd is en alle benodigde bouwstoffen bevat.

hoe werkt kooc

Hoe we het vonden?

Allereerst is de bezorging supergoed. Ik kreeg een berichtje op de mail en op mijn telefoon wanneer het bezorgd zou worden. Dat was tussen 18:00 uur en 19:00 uur op woensdag, wat een topservice, om 18:15 uur was de postbode er volgens mij. Uit een koelbox haalde hij een prachtige doos, met mooie maaltijden. De maaltijden konden direct door bij ons in de koelkast.
De smaak, ik vond de maaltijden erg goed van smaak. We deden de maaltijden, zoals voorgeschreven, 25 minuten in de heteluchtoven op 150 graden. De oven had ik even voorverwarmd en daarna konden ze erin. Wat makkelijk! Ik hoefde niks voor te bereiden, gewoon zo een gezonde maaltijd in de oven.
Hop op je bord en eet smakelijk! Het smaakte mij heel goed, erg makkelijk en leuk. Voor een gezin is het wel afwegen wat je qua porties moet nemen. Want als je  met twee volwassenen en twee kids 4 porties gaat bestellen, dan vind ik het te duur. Er zouden misschien familieporties moeten zijn, want dan warm je voor een heel gezin op. Maar los daarvan, zeker de moeite waard.
Kooc kant-en-klaarmaaltijd bezorging

De maaltijden

De drie maaltijden die we hadden gekozen waren:
De prijs is € 8,95 per maaltijd. De maaltijd was voor mij genoeg om samen met minimaal 1 peuter te delen. We konden met zijn vieren van twee maaltijden eten, mijn kinderen zijn geen grote eters en (1 en 3 jaar).

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *