Kookboek: Lekker plantaardig

Review Kookboek: Lekker Plantaardig door Kim van Smeerdijk.

Kookboek: Lekker plantaardig

Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens zijn gemaakt. Ik heb maar een voornemen voor dit jaar en dat is beter voor mijzelf zorgen. Niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk. Daar hoort ook gezonder eten bij. Afgelopen voorjaar zijn wij al begonnen met het aanleggen van een moestuin. In onze tuin dienen 6 oude appel kratten als moestuin.

Een eigen moestuin

Terug kijkend op een prachtige zomer, onze eerste echte zomer in eigen tuin, want we verhuisden vorig jaar naar onze nieuwbouwwoning. Toen smaakte de groente niet alleen heerlijk, het smaakte ook naar meer. Zo kwamen er nog 3 kratten bij in onze moestuin, zo breidden we uit naar 6 oude appelkratten als moestuin. En inmiddels is de planning voor volgend seizoen al gemaakt waar welke groente straks in welke bak gaat. De groenten zijn dus aanwezig, nu nog nieuwe gerechten met deze groenten. Dit jaar gaan we ons verdiepen in nieuwe gerechten.

groenten uit eigen moestuin

Kookboek: Lekker Plantaardig

We hebben het kookboek van lekker plantaardig mogen ontvangen om de recepten te proberen en mijn ervaring met jullie te delen. Wat een echte uitkomst is. Na twee eerdere edities van de populaire vegan scheurkalender Lekker Plantaardig. Is er namelijk nu ook een kookboek. De gerechten zijn aangevuld met een groot aantal nieuwe recepten en ik kan je zeggen ze klinken allemaal lekker.

De vormgeving van dit kookboek is anders als elk ander kookboek dat ik ken. Waardoor het speels en vernieuwend oogt. Of ik de ringband handig vind weet ik nog niet echt, al kan ik het wel neerzetten tijdens het koken. Wat dan wel weer makkelijk is. Een groot voordeel van ringbandboekjes is dat je makkelijker een pagina openhoudt, tijdens het koken is het onhandig als je met een boekenlegger moet werken of een steun om het boek open te houden. Wat dat betreft is de ringband erg praktisch.

Recepten per seizoen

lekker plantaardig kookboek winter

Het boek is onderverdeeld op seizoenen. Je zal dus geen boerenkool recepten vinden in het zomer hoofdstuk of aardbeien recepten in de winter. Ik kan niet wachten om straks onze eigen groente gewoon uit de moestuin te halen. Hoe leuk is dat!

Er staan niet alleen 144 recepten in, maar ook ideeën voor lekkere taarten en drankjes. Naar die laatste ben ik dan erg benieuwd. Ook is er een apart hoofdstuk over het maken van plantaardige ‘zuivel’ zoals slagroom, boter en kaas. En staan er weetjes in over hoe je een vitamine B12-tekort herkent en wat waardevolle bronnen voor eiwitten zijn. B12 zit namelijk vooral in roodvlees zoals rund en varkensvlees. Eet je dat niet dan zal je dat op een andere manier moeten aanvullen. Dit boek helpt je daarmee op weg.

Duurzaam

Het kookboek is ook nog eens zo duurzaam mogelijk gedrukt. Met plantaardige inkt, houtvrij papier en geen lijm met dierlijke ingrediënten er in, dus vegan gedruk je kan dus wel echt zeggen dat dit kookboek 100% vegan is. Extra duurzaam is natuurlijk dat de groenten uit onze eigen moestuin komen.

Wij hebben afgelopen weekend ons eerste gerecht gemaakt. Een niet onbekend gerecht, maar nu voor ons op een vernieuwende manier klaar gemaakt zonder vlees. Ik dacht altijd dat wij redelijk weinig vlees aten, maar nu ik nadenk gaat er bij ons toch bijna altijd wel iets van kip of gehakt bij. Al vinden we een kaas burger of spinazie rondo ook erg lekker.

Ik vind het een uitdaging om op deze manier nieuwe gerechten te ontdekken die lekker zijn zonder dat je er meteen vlees bij doet. Ik weet zeker dat aankomend jaar een lekker groenten rijk jaar gaat worden mede dankzij dit verassende kookboek ‘lekker plantaardig

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *