Mr. Speedy Gonzales is aan het kruipen

Inmiddels is onze grote man is zeven maanden. Lekker cliché maar het gaat echt snel. Maar hem gaat het, geloof ik, allemaal nog niet snel genoeg. Nadat hij met vijf maanden het kruipen onder de knie probeerde te krijgen scheurt hij met zes maanden door alle vertrekken in het huis. Op zijn knietjes, in kikkerstand. De drempel in de badkamer is inmiddels ook geen probleem meer. Als je hem in de ene hoek neerzet dan zit hij ‘in no time’ in de slaapkamer.

Dat hij ook al op zijn beentjes kon staan hadden we al wel gezien. Met drie maanden was de interesse er al om te stappen. Afzetten op papa en mama. Een paar weken geleden stond hij echter ineens in de box. Hij had zichzelf aan de spijlen omhoog getrokken. Nog geen twee turven hoog, met een blik van – ik kan de hele wereld aan- stond hij daar met zijn enorme glimlach.

In plaats van hem snel op zijn billen te zetten, voordat hij zou vallen, koos ik ervoor om een foto te maken. Oh ja, en een filmpje. Dit moest toch wel even vastgelegd worden. Ben je even de kamer uit, denk je dat hij veilig in de box zit. Staat hij rechtop. “Ja meneer, hoe ga je nu weer omlaag?”. Toch lijkt hem dat niet echt te deren. Met een reden, want een minuut later zakt hij terug naar zijn knietjes en speelt hij verder met zijn babyspeelgoed. Alsof er niks gebeurd is. Maar er is wel degelijk iets gebeurd. Hij heeft ontdekt dat kruipen voor baby’s is en dat hij wil lopen.

Daar zitten we een paar weken later op balkon te eten, de kleine man wil er gezellig bij zitten. Dan kijk je even opzij. Een handje los, staat meneer weer te wiebelen, met een grote glimlach.

Spannend is het wel. Met zijn 70 cm en zijn 7,6 kilo. Hij past precies onder de tafel. Zijn favoriete plek is de Stokke kinderstoel. Niet per se om te zitten, ja ook wel, maar vooral om tegenaan te staan. Aan de voorkant wel, want aan de achterkant komt hij met zijn hoofd tegen het plankje en dat vindt hij, geheel terecht, maar niks.

Weer een nieuwe fase, die van rugpijn van papa en mama en het insmeren van builen en blauwe plekken van onze man. Maar wel weer een ontzettend leuke nieuwe fase.

Maak je vooral geen zorgen als jouw baby van 7 maanden nog niet loopt. Waarschijnlijk volgt jouw baby wel het standaard en geadviseerde babyprogramma. Je hoeft je in elk geval nog even geen zorgen te maken over dat glazen salontafeltje en de kastdeurtjes of het wasmiddel in de badkamer. De Yucca die al bijna geen groen blad meer heeft van al dat gefrunnik en wat je binnen handbereik op tafel zet.

Knuffel maar even lekker je baby, dan maak ik de aanmelding voor de Olympische spelen van 2028 af. Epke…

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *