Laat je kind de smaken van de wereld verkennen

Houd jij vooral van de Hollandse pot of ben je gek op de internationale keukens? Italiaans, Frans of ook Indiaas bijvoorbeeld? Eet jij liever elke week broccoli, aardappeltjes en een speklapje. Of maak je Indiaase curry’s en Mexicaanse bonenschotels?

Wat de boer niet lust dat vreet hij niet

Wij houden hier wel van veel verschillende soorten gerechten. Het is echter niet de meest bekende rolverdeling die wij hanteren. Want bij ons kookt de man des huizes. Hij kan lekker koken, veel beter dan ik en hij beleeft er ook nog eens meer plezier aan. Dus prima geregeld, haha. De kinderen zijn hier wat kieskeuriger dan wijzelf. Maar het is ook maar net hoe hun neus staat die dag hoe goed ze eten.

Mijn zoontje heeft lievelingseten, naast alles met een P: pizza, pannenkoeken, patat en poffertjes (nee pasta niet) is Wraps zijn favoriete maaltje. Als je hem vraagt wat hij wil eten, dan antwoordt hij negen van de tien keer: wraps! Nou dat is mooi, wat doen we dan in die wraps? Bonen, een blik met allerlei bonen (kidneybonen, wittebonen, kikkererwten) en gehakt of kip, paprika, courgette en allerlei groenten (maar net wat we ook in huis hebben), tomaat. De wraps rollen we op. Een beetje strooikaas erover en dan in de oven voor 5 tot 10 minuten. Zodat de kaas smelt. We eten er crème fraiche of guacamole bij. Smullen maar.

What's on mama's mind - eten stapelen

Thaise of Indiaase curry’s of Surinaams eten

Wij vinden het ook weleens lekker om een curry te maken, maar wel een heel milde. Ik houd zelf niet van pittig eten, dus de kinderen zijn het ook niet echt gewend. Als ik niet thuis ben dan kan er wel met wat meer kruiden gekookt worden, maar zout en peper laten we staan. Er staan bij ons op de afzuigkap wel een heel hoop kruiden van Italiaanse kruidenmixen tot Kurkuma.

Surinaams eten haalden we vroeger (voordat we kinderen kregen) regelmatig. Roti en lekker bami kip voor mij.  Sinds wij niet meer in het centrum wonen doen we dit amper nog. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of de kinderen het lekker zouden vinden. Chinees eten vinden ze vaak wel lekker, met name de rijst zijn ze gek op. Gewone simpele witte rijst.

What's on mama's mind schortje Zosan

Samen koken

Eten klaarmaken is soms echt niet het meest relaxte bij ons in huis. De kinderen hebben honger, willen aandacht en jij wilt zo snel mogelijk het eten klaar hebben. Niet de meest ideale combinatie. Soms zetten we ze even voor de tv, zodat in de keuken gekookt kan worden. Toch zijn er ook andere manieren om de kinderen bezig te houden. Een bakje met ongekookte pasta bijvoorbeeld, daar kunnen de kinderen zich hier erg goed mee vermaken. Weegschaaltje erbij, lepels of ander kookgerei. Ze kunnen gerust een half uur zoet zijn met deze spullen. Pasta van het ene naar het andere bakje schenken bijvoorbeeld. Maar meehelpen kan ook. Groenten snijden bijvoorbeeld. Een kindermesje en een snijplankje, een stuk courgette en een schort om. Hartstikke gezellig. Een beetje snoepen tussen door van de worteltjes of komkommers. Voor je het weet staat het eten al op tafel en misschien maak je ze wel enthousiast voor koken en eten. Als ze zelf hebben meegeholpen vinden ze het vaak ook leuker om te eten.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *