Last-minute Moederdag knutseltips

Ohnee, morgen is het al Moederdag. Heb je al wat geknutseld? Hierbij wat eenvoudige en ook meer uitdagende Moederdagtips. Ook Knutseljuf Ede (Ilse) maakte een paar leuke ideetjes.

What's on mama's mind moederdagdag knutselen

De Pasta ketting

Een ketting maken van pasta is eenvoudig. Een zeer snel te maken. Je hebt er weinig voor nodig en vaak heb je alles hiervoor wel in huis.

Je hebt nodig:

Moederdag tekening knutselwerkjes verf
  • een stuk wol, of elastiek (dat kan je makkelijk over je hoofd doen, als je de ketting om wilt doen).
  • Pasta Penne (buisjes) ongekookt
  • Verf

De Penne pasta verf je in allerlei kleurtjes. Laat ze drogen, tot alle verf is opgedroogd en vervolgens rijg je ze om het draad.

Chocolade met een tekening

Moederdag tekening

Maak een wikkel om een reep Tony Chocolonely (of ander merk) chocolade. Je maakt een mooie tekening of schrijft er wat liefst op. Wikkelt het om een reep Chocolade heen, plakbandje erop en je bent klaar.

Hartjes bloem knutselen

De knutseljuf ede moederdag hartjesbloem

Maak een heel boeket of een losse bloem. De hartjesbloem teken je, knip je uit en plak je op (bij voorkeur) een kartonnen rietje. Bekijk de uitleg met gratis printables op de site van Knutseljuf Ede: hartjes bloemen knutselen.

Monsters van wc-rolletjes met hartje

Monsterlijke wc rolletje knutseljuf ede

Kinderen zijn gek op monsters, mama ook? Maak een monster van een wc-rolletje en laat hem een hartje vasthouden in zijn handen. Ilse legt op haar site Knutseljuf Ede uit hoe je hem verder maakt: Monsterlijke wc-rolletjes met hartjes.

Voor mama – Kunst schilderij hart – voor Moederdag

Knutseljuf ede hartje voor moederdag

Maak een echt schilderij dat je aan de muur kan hangen, op canvas. Je koopt de benodigdheden heel eenvoudig bij de Action. Knutsel Juf Ede, Ilse vertelt je hoe zij haar kunstwerk maakte: Kunst schilderij voor mama.

Moederdagboekje

Snip Snap Papier moederdagboekje uitleg

Weet je nog het DIY – Moederdagboekje dat Snip Snap Papier een paar jaar terug maakte. In mijn eerdere blog vind je de uitleg terug.

Moederdag DIY – Cactus cadeau

SnipSnap cactus moederdag DIY

Gaby van Snip Snap Papier knutselde een Cactus voor Moederdag. Inclusief free printables. Ook niet weg te denken uit de Scandinavische trend en VT-wonen boekjes; de cactus! Deze leuke maak je zelf voor je moeder. Het grote voordeel? Je hoeft ze geen water te geven en ze steken niet zo erg!

Moederdag DIY handletterkaarten

SnipSnap cactus moederdag DIY

Handletterkaarten voor Moederdag, zelf gemaakt.

Je zag ze een tijdje overal, die ontzettend leuke monochrome kaarten met wijze spreuken, grappige uitspraken of superhelden. Om te sparen, verzamelen of op te hangen aan je woonketting. Speciaal voor alle mama’s die deze kaarten graag verzamelen, en natuurlijk voor alle andere mama’s, maakte Gabie Moederdagkaarten.

Print ze uit en geef ze je moeder cadeau, of pimp ze zelf nog een beetje.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Moederdag regenboogtaart

Regenboog kwarktaart

Natuurlijk, kan de regenboogtaart ook niet ontbreken op Moederdag. Dit is een van de makkelijkste recepten om te volgen. Je gebruikt namelijk een pak van Dr. Oetker kwarktaart, waardoor je maar weinig ingrediënten nog nodig hebt. Het recept voor de regenboogtaart vind je hier.

Voetafdruk van goud maken Moederdag

What's on mama's mind moederdag voetafdruk

Koop goudkleurige verf en verf de onderkant van voet van jouw kindje helemaal goud. Laat hem vervolgen een stap zetten op een wit canvasdoek of stuk papier. Lijst hem in en je hebt een prachtige herinnering en een mooi schilderijtje.

Veel knutselplezier, laat jij ook je Moederdagtips achter?

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Last-minute knutselen voor Moederdag
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *