Van ledikant naar een groot bed

Kim ging op zoek naar een fiets, nu gaat Kim op zoek naar een bed. Lees je weer mee in haar zoektocht naar het beste voor haar peuter? Nikita wordt al bijna twee jaar, gaat ze van haar ledikant naar een peuterbed of een éénpersoonsbed?

Wanneer is het moment daar dat je voor een groter bed kiest?

Nog maar twee maanden dan wordt ze alweer twee jaar. Al een tijdje vraag ik mij af wanneer het tijd wordt voor een groter bed. En wat is verstandig, een peuterbed of meteen een eenpersoonsbed? Met een éénpersoonsbed van 90×200 cm, zijn we meteen helemaal klaar met dat bedden gezoek. Geen extra kosten om nu van een babybed naar een peuterbed en dan later naar een groter bed over te stappen. Ook kan ik er bij een groot bed naast liggen, zonder mijn knieën in mijn nek te leggen. Ik vind het alleen meteen zo groot. Een peuterbed heeft ook wat voordelen. Het heeft een makkelijkere instap voor je kindje aangezien hij lager is. Heeft hekjes tegen het vallen en voelt knusser en geeft daardoor een beschermd gevoel voor je kindje.

Ledikant naar peuterbed

Nu met de huisjes-bedden-trend merk ik dat ik daar in mee word getrokken. Ze zijn ook zo leuk. En mevrouw vindt niets leukers dan in een tentje zitten, wat dan zo’n huisje ideaal maakt.

Deze peuter wil liever bij papa en mama in bed slapen

Misschien wil ze er dan wel in liggen in plaats van in ons bed. Mevrouw wil namelijk niets liever dan bij ons liggen. Haar eigen bed wil ze niet in. Op oma’s bed ligt ook veel lekkerder en het logeerbed ook. Op Ameland merkten we het al.

Het slapen hadden we redelijk onder controle maar in Ameland wilde ze weer niet slapen behalve op het grote bed. Logisch natuurlijk op een vreemde plek in een logeerbedje is niks. Op het grote bed ging het prima, sinds de vakantie voorbij is is het thuis weer drama.

Van ledikant naar peuterbed

Een nieuw bed zoeken

Laatst zijn we samen naar bedden wezen kijken, want ik vind dat zij er in betrokken moet worden. Op die manier verklein je de overgang van het oude bed naar het nieuwe bed. De halfhoogslaper vond ze geweldig als speelhuisje en het huisjesbed werd meteen in gebruik genomen.  “Slapen”, riep ze.

bedhuisje studio stylliz
Foto: @studio_stylliz

Door dat soort kleine hints merk ik dat wij niet de enige reden zijn waarom ze liever bij ons in bed slaapt. Ik ben er bijna van overtuigd, dat zodra er een groter bed staat, waar ze zelf in en uit kan stappen, dat dat gaat helpen om haar in haar eigen bed te laten slapen.

Nu alleen nog kiezen welk bedje het wordt.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

5 reacties op “Van ledikant naar een groot bed

  Annoesjka

  (10 augustus 2017 - 19:53)

  Wat herkenbaar!!!! Ons zoontje Manoah slaapt beter in ons bed dan in zijn eigen bedje (ledikantje). Het is nog niet zoals het zou moeten horen maar goed hij slaapt tenminste een paar uurtjes. Wij weten niet of we nu idd moeten overgaan tot een groter bedje. Ben benieuwd welk bedje jullie gaan kiezen!!

   kim

   (11 augustus 2017 - 15:05)

   hoi Annoesjka, bedankt voor je reactie. ik laat het je weten. liefs kim

    Papa.

    (11 augustus 2017 - 18:54)

    Zo’n kind hadden wij ook destijds, alleen maar bij papa en mama in bed. Haar naam? Wat dacht je van Kim!!!

  Wendy

  (10 augustus 2017 - 17:57)

  Onlangs hebben wij ook een nieuw bed gekocht voor onze 2,5 jarige zoon. Ook wij zaten in dubio wat te doen. Eigenlijk was onze voornaamste reden: geld. We hebben geen groot budget dus moesten al sparen voor deze aanschaf. We vonden het zonde om voor een peuterbed nieuw beddengoed, matras e.d. aan te schaffen en dan over een paar jaar weer switchen naar een groter bed. We wilde eerst een stoere halfhoogslaper maar we hebben een ondernemende draaikont. Dus toen we bij Leen Bakker tegen een verhoogd eenpersoonsbed aanliepen, die ook nog in de aanbieding was, waren we verkocht! Meteen een lattenbodem en matras -in de aanbieding- erbij gekocht en voor nog geen 200,- waren we klaar! We hebben wel een uitvalbeveiliger (stoffen rekje) online besteld van 20,- die je onder elk matras kunt schuiven. Die hadden we net voor onze vakantie al gekocht en meegenomen (kun je inklappen dus neemt totaal geen ruimte in beslag) en zo kon zoonlief al ‘proefslapen’ in het vakantiehuisje. Nu hadden we het grote bed neergezet en het ledikant ernaast. Hij mocht zelf kiezen. Maar wilde meteen erin slapen. Middagslaapje ging prima dus savonds weer kiezen. Weer grote bed. En nu slaapt hij er al 2 weken zonder problemen in! Superleuk 🙂 We hebben wel een speelbankje (Ikea Kallax) achter het bed staan zodat hij er zelf makkelijk in kan klikken. Maar wat ik zelf zo fijn vind is dat wij er eventjes bij kunnen gaan liggen, zoals toen hij vorige week ziek was, en bij het naar bed gaan nog even samen op bed boekje lezen. Hij vindt het helemaal geweldig! Inmiddels het ledikantje maar weggehaald. En hij roept smorgens als hij wakker is. Gaat er niet zelf uit. Dus deze mama is helemaal blij met haar keuze en trots op de kleine man 🙂

   kim

   (11 augustus 2017 - 15:04)

   hoi Wendy, bedankt voor je reactie. goed om te horen dat het een succes is. vind het een goed idee van je om het ledikantje er naast te houden om haar te laten kiezen, gaan we bij deze ook doen. liefs kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *