Leer jij je peuter Engels?

Leer jij je peuter al Engels of een andere taal?

Ik zag onlangs een grappige uitspraak voorbij komen. "Mijn kinderen worden tweetalig opgevoed: ik doe het Nederlands en YouTube leert ze Engels". Nou kijken mij kinderen niet echt vaak naar YouTube. Maar op vakantie heb ik wel wat filmpjes gedownload. Waaronder een Engelstalige. Wij hebben echter ook een heel leuk boek in het Engels. Niet omdat ik wil dat mijn peuter per se al Engels leert. Maar vooral omdat het een heel leuk boek is.Het kan echter geen kwaad om kennis met een andere taal te maken toch. Of denk je dat het al moeilijk genoeg is om één taal goed onder de knie te krijgen?

Tijdens mijn studie heb ik weleens een vak gevolgd over taalontwikkeling bij jonge kinderen. Wat ik toen begreep, als ik het goed heb onthouden, is dat kinderen tot hun 7e een tweede (of derde of vierde) taal vloeiend kunnen leren. Volledige native, als hun geboortetaal dus. Daarna wordt het ingewikkelder voor ze. Het is dan wel van belang dat een native speaker de taal aanleert. En dus niet iemand die zelf niet de taal volledig genoeg beheerst. Klinkt op zich wel logisch, maar wie weet.

Kingdom of you wonderbly

Wonderbly en lost my name

Herinner je de boeken van Lost My Name? Ook wel in het Nederlands Wat een pech, mijn naam is weg? Deze boeken hebben een nieuwe naam: Wonderbly. Op de blog van Wonderbly lees je meer over de naamsverandering en het de reden hiervan. Uiteraard is zelfs de naamsverandering in een mooi verhaal weergegeven.

Kingdom of You

Het Engelstalige boek dat wij voor mijn zoontje van 3,5 jaar hebben gekregen is Kingdom of You. Je stelt net als bij het Lost my name boek het boek grotendeels zelf samen.

Kingdom of you

Als eerste wordt het koninkrijk naar jouw kind vernoemd. Jouw zoon of dochter krijgt de hoofdrol. Kies het karakter dat bij jouw kleintje past. Ook kies je zelf de overige figuren in het boek. Kies je de superhelden, de prinsessen of de dinosauriërs? Hoe het verhaal gaat is afhankelijk van de keuze die je maakt. Vervolgens kies jij het lievelingseten van jouw zoon of dochter uit. Is het pizza of een ijsje, misschien toch kip of pasta?

Hoe is het in het Engels?

Mijn zoontje vindt het een geweldig boek alleen al om de plaatjes. Hij herkent ook al wat woordjes en praat het mee. Time will tell of hij ook al een beetje Engels gaat begrijpen ervan. In elk geval snapt hij tijdens het boek al wel waar het over gaat en hij vindt het ook erg leuk om zo mee te kijken en te oefenen. Het is een prachtig geïllustreerd boek. En bij hem vol met dino's en gigantische ijsco's!

Kingdom of you wonderbly

Het boek kost € 26,99 en dat is inclusief verzending naar welk land je ook maar wilt!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *