LEGO Friends Magische Kermisachtbaan – Speelgoed van het jaar 2021

De vakjury heeft de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 bepaald en nu kun jij meebepalen welke van de 3 winnaars de Verkiezing Speelgoed van het jaar per categorie de gouden publieksprijs gaat winnen. In de categorie 8 en 9 jaar is LEGO Friends Magische Kermisachtbaan gekozen door de vakjury als winnaar samen met Reaxion Xtreme Race en Bracelet Lacing Factory.

Een paar weken geleden hebben wij een bezoek gebracht aan het Lego Discovery Centre in Scheveningen, waar wij al vast een blik mochten werpen op de Lego cadeautips voor de maand december! Hier stond de Lego Friends Magische Kermisachtbaan ook al helemaal mooi opgebouwd. Mijn kinderen vonden hem geweldig. Het verbaast ons dan ook niks dat deze set is uitgekozen als winnaar! Natuurlijk wilden we hem ook heel graag bouwen, lees mee wat wij van deze set vinden en je leest ook of wij erop zouden stemmen! (Al gaf ik hierboven al wel een tipje van de sluier, haha).

Lego friends en Lego kermisachtbaan

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan – 41685

De LEGO Friends Magische Kermisachtbaan is natuurlijk al superleuk om te bouwen. Dat is het leuke van LEGO, de voorbereiding is al een spel op zich. Daar hebben we overigens een echte bouwer voor thuis: mijn zoontje (7 jaar). Hij is een echte bouwer en dan ook vooral fan van technisch lego. Hij kan echt ‘s morgens voor een set gaan zitten en dan bouwen tot het af is. Het liefst bouwt hij met de handleiding op de ipad er naast. En mijn dochtertje (bijna 6 jaar) daarentegen is ook echt van het fantasiespel en het spelen met LEGO. Natuurlijk bouwt ze het ook graag, een beetje samen met ons en stukken zelf, maar daarna mag het heel lang blijven staan. Ze kan er oneindig mee spelen en daar is nou juist deze LEGO Friends set uitermate geschikt voor. Er gebeurt zoveel op een klein stukje dat je er heel veel mee kunt. De attracties zijn prachtig en zo aantrekkelijk om mee te spelen.

Winnaar speelgoed van het jaar verkiezing 2021
Winnaar speelgoed van het jaar verkiezing 2021

Lego Friends is geweldig kleurrijk en heeft mooie ronde vormen. Het is bouwwerk is een echte eye catcher, maar zelfs de verpakking springt eruit in de winkel. De kleuren paars en roze hebben de overhand. Overigens vind ik ondanks de kleuren op de doos, deze LEGO friends set niet echt een typisch meidenitem. Ook al is het door kleuren wel aannemelijk om dat te denken, vooral de doos, het bouwwerk vinden de jongens ook erg leuk en mooi. Ook het thema is heel aantrekkelijk voor jongens. Kinderen worden aangetrokken tot de magie en de goocheltrucs.

Bij deze LEGO set zit een item (een goocheltruc) dat specifiek van mijn beide kinderen direct de aandacht trok. Er zit namelijk een meisje bij dat kan verdwijnen. Je bouwt een dubbele deur, waarmee je dus echt een goocheltruc kan doen. Superleuk en magisch voor de kinderen. Deze truc laten zij natuurlijk dan ook aan iedereen zien die bij hen op bezoek komt. Deurtje open, meisje erin, deurtje dicht… deurtje open, meisje weg! Hocus pocus pilates pas, ik wou dat het meisje weer terug was! Ta da!! En ze is weer terug? Hoe dan? Dat is de magie van LEGO!

Er kan heel veel gespeeld worden met de set en er is superveel te zien het is echt een combinatie van een circus met een kermis. De achtbaantreintjes kan je rond duwen, het rad draait over de kop en laat het konijn uit de hoed komen. Een groot feest, je waant je op de kermis of in het circus.

Lego friends magische achtbaan
Winnaar speelgoed van het jaar verkiezing 2021

In de set zitten:

4 mini figs (poppetjes)
2 attracties
2 goocheltrucs
Popcornkraam
Fotohokje
Grote tent voor de goochelshow

De adviesleeftijd is vanaf 8 jaar. Bij LEGO is he taltijd belangrijk om ook naar jouw kind te kijken. Heeft hij of zij al wat meer bouwervaring, dan gaat een leeftijdscategorie hoger vaak ook al goed. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om samen te bouwen.
Mijn dochtertje vindt dat heel gezellig, mijn zoontje bouwt graag alleen. Of stuurt je er op uit om blokjes te zoeken, haha.

Uitbreiding Kermisachtbaan Lego

Goed te combineren met andere LEGO® Friends Magische kermissets – Magische acrobatiek (41686), Magische kermiskraampjes (41687), Magische caravan (41688) en Magisch reuzenrad en glijbaan (41689) – voor nog meer speelplezier.

De Gouden Publieksprijs – stem mee! Speelgoed van het jaar

De vakjury heeft de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 bepaald. Hier zie je ze, 3 per categorie. Nu is het jouw beurt. Kies 1 artikel per categorie. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt. Wil je meedoen om de prijzen? Los dan aan het eind de rebus op en laat je gegevens achter. Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook.

Ga stemmen, veel plezier! Ik ben benieuwd of je ook op LEGO Friends gaat stemmen of heb je een andere favoriet?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *