LEGO Sint en Kerst cadeaus 2021

Het is nog 96 dagen tot zondag 5 december Sinterklaasavond en het is nog 117 dagen tot Kerst. Dat gaat sneller dan je denkt, heb jij al inspiratie opgedaan voor de cadeautjes? Zijn de verlanglijstjes voor Sinterklaas al gemaakt en komt de kerstman ook wat brengen dit jaar? Ik mocht als een van de eerste de nieuwste sint en kerstcadeaus van LEGO zien. In het LEGO Discovery Center in Scheveningen werden ze gepresenteerd tijdens een informatie lezing over LEGO en veiligheid. In deze blog deel ik je graag een overzicht van wat je dit jaar boven aan heel veel verlanglijstjes zal pronken. Van de allerkleinsten tot de grote en ervaren bouwers zijn er weer fanatische cadeaus voor de Decembermaand. Ik deel het persbericht van LEGO hier, maar laat de komende tijd ook nog vaker mijn persoonlijke favorieten voorbij komen.

Lego kerstman

Mijn persoonlijke LEGO top 3 van 2021

Eigenlijk is het niet helemaal een top 3, want de items mogen in willekeurige volgorde gelezen worden. Ik heb twee kinderen een zoontje van 7 jaar oud en een dochtertje van 5 jaar (bijna 6). Dus onze favorieten zijn door hen geselecteerd en passen dus ook bij hun leeftijd. Mijn zoontje is een ervaren bouwer, vooral LEGO technic.

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan – 41685

Lego friends en Lego kermisachtbaan

De Magische Kermisachbaan ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook nog een superleuk. Wat mijn beide kinderen het allerleukste vonden aan deze LEGO Friends set was het meisje dat door de goocheltruc kan verdwijnen. Echte magie in je LEGO set.

LEGO Technic 4×4 Mercedes-Benz Zetros Trial Truck – 42129

Lego mercedes truck

Wauw, wat is deze Truck gaaf! Hij is niet alleen waanzinnig leuk om te bouwen voor de technische kinderen onder ons (vanaf 12 jaar) hij kan gewoon een helling oprijden. Hoe stoer is dat. Oké er zit natuurlijke en prijskaartje aan als je zoveel functionaliteit en bouwplezier wilt. Maar, ik denk zeker dat het de moeite is voor kinderen om hiervoor te sparen. Je hebt er uren bouwplezier aan en daarna kan je er nog oneindig lang mee spelen. Hij staat hier bovenaan het verlanglijstje van mijn zoontje, die met zijn 7 jaar geen enkel aspect van technisch LEGO uit de weg gaat.

LEGO Dots

LEGO dots

LEGO Dots had ik nog niet echt kennis mee gemaakt, tot ik de geweldige creatieve feestkit zag. Hoe leuk zijn de cupcakes voor kinderfeestjes. In plaats van je cake versieren ga je LEGO cupcakes versieren. Een doosje met 8 aanpasbare cupcakes, zo kunnen alle kinderen een eigen cupcake maken en na het feestje mee naar huis nemen. Ook een stuk gezonder dan taart en cake, haha. Nee, natuurlijk mag je er ook gewoon lekker bij snoepen, het is immers feest! Behalve de LEGO dots cupcakes zijn de armbandjes en de cactus ook erg leuk. Heel creatief en compleet anders dan de andere bouwwerken.

De leukste LEGO cadeaus voor de decembermaand

Wie kent niet het gevoel dat je kreeg als je van Sint of de kerstman een enorme LEGO set cadeau kreeg. LEGO is blijvend populair: tijdens het kerstseizoen worden maar liefst 28 LEGO sets per seconde verkocht. Dat zijn er 1.680 per minuut, 100.800 per uur. Ook dit jaar komt LEGO met verrassende nieuwe sets om cadeau te geven, perfect voor pakjesavond of onder de kerstboom. Van het Heartlake City Grand Hotel met een pianobar, een spa en zelfs een echt penthouse, tot een stuntshowset om je eigen kerstcircus mee op te voeren. Om de feestmaand extra glans te geven, staan er op het toetje van het kerstmenu dit jaar LEGO cupcakes, met afneembaar glazuur, speelgoedkaarsjes en stickers om ze helemaal zelf te versieren. Bovendien ontwikkelde LEGO Build & Talk, een tool om het voor ouders ook leuk te maken om spelenderwijs met hun kinderen te praten over de veiligheid van online spelen. Hieronder de leukste cadeaus voor de decembermaand op een rijtje. 

lego brickmaster jonathan bennink
LEGO Brickmaster Jonathan Bennink

Heartlake City Grand Hotel

Ga op reis in het Heartlake Grand Hotel City van LEGO® Friends. Check-in bij de receptie en laat jouw kind een luxueus verblijf beleven. Van een pianobar tot suites met eigen badkamer, en zelfs een spa en penthouse. Dankzij de meegeleverde seizoen accessoires kiest jouw kind zelf het decor en kan ook het personeel van het hotel helemaal in eigen outfit worden gestyled.  

Stuntshow Arena 

Is jouw kind een echte waaghals? In de LEGO® City Stuntshow arena kun je komen kijken naar de spectaculaire shows die jouw kiddo bedenkt. Salto’s met 2 coole monstertrucks of een stuntmotor met vliegwielaandrijving die door een ring van vuur vliegt. Geen enkele show is hetzelfde dankzij de stuntmodules die je eenvoudig opnieuw kunt rangschikken. De set bevat 6 minifiguren, waaronder 3 personages uit de LEGO City tv-serie. 

Creatieve feestkit 

LEGO Dots

Waar is dat feestje? Hier is dat LEGO® DOTS feestje! Met deze creatieve feestkit ziet het kersttoetje er dit jaar heel anders uit. Jouw kind kan echt uitpakken en aan de slag met 8 speelgoed-cupcakes om van te smullen. Onder het afneembare ‘glazuur’ is een geheim vakje verborgen voor snoepjes of andere kleine verrassingen. Naast tegels, kaarsjes en stickers bevat deze set ook feestelijke inspiratie voor ouders om hun kind een geweldige dag te laten beleven.
 

LEGO® Technic model van een robuuste sleepwagen

Lego technic

Ze hebben nog geen rijbewijs maar jouw kind kan wel achter het stuur van de robuuste sleepwagen van LEGO® Technic kruipen. De ode aan ’s werelds meest geliefde trucks bevat heel wat mechanische functies waardoor je kind realistische bewegingen kan maken met het voertuig. Activeer de kraan, pomp de kraanarm omhoog, trek de lier uit en schuif de steunpoten uit. Als kers op de taart beschikt de sleepwagen over een lift-as om extra wielen omlaag te brengen en het gewicht nog beter te verdelen. Sommige papa’s worden ongetwijfeld jaloers. 

Getallentrein – Leren tellen

1,2,3,4. De allerkleinsten leren tellen met de LEGO® DUPLO® Mijn eerste Getallentrein. Op een leuke manier kan je peuter de trein in- en uitladen, stapelen en op volgorde zetten. Daarbij krijgt hij of zij de hulp van een LEGO meisje, jongen en hond. Ontdek samen een fantasierijke wereld vol leerzaam speelplezier!

Build & Talk

LEGO ziet het als haar rol om kinderen te helpen veilig te spelen, niet alleen offline maar ook online. Het bedrijf zag dat het bekijken van online video’s door kids die jonger zijn dan 7 jaar met maar liefst 70% is gestegen sinds de pandemie. 65% van de ouders praat met kinderen over schermtijd en de mogelijke gevaren ervan, maar dat leidt vaak tot conflicten. LEGO komt nu met Build & Talk. Dit programma helpt je als ouder om op speelse wijze het gesprek met je kind aan te gaan over privacy en veilig delen online. Je kunt de verhaallijn waarin opdrachtjes voor de kinderen en voorbeeldvragen voor de ouders zijn verwerkt, downloaden op LEGO.com. Verder heb je alleen LEGO stenen of kleurpotloden nodig.

Ik ben heel benieuwd waar jullie op uit komen voor de Decembermaand.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *