Legoland Discovery Centre Oberhausen

Kerst en Lego, dat is een hartstikke goede combinatie, blijkt. Vanuit Nijmegen is Oberhausen niet erg ver rijden. Ruim een uur, dus prima om met de auto naartoe te gaan. Als het goed is kun je zelfs gratis parkeren op een paar minuten lopen van het LEGOLAND Discovery Centre. In Oberhausen is ook een populaire kerstmarkt. Ook die willen we bezoeken. Een geweldig uitstapje met kids verwachten wij.

Oberhausen

Winkelen, een bezoek aan de kerstmarkt, bouwen met legosteentjes of op visite bij Nemo de clownvis: de Duitse stad Oberhausen is in de maanden november en december een ideale bestemming voor een bijzonder familie-uitje. Winkelcentrum CentrO, het LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE staan dan geheel in het teken van kerst.

Wij gaan dat ontdekken. Wij willen op 1 dag alle 3 gaan bekijken. Gelukkig is het allemaal op loop afstand van elkaar.

kerstboom

Kerstmarkt Oberhausen

In winkelcentrum CentrO in Oberhausen kunnen shop-a-holics tot en met 23 december 2017 flaneren over drie verschillende kerstmarkten. Vorig jaar zijn wij naar de kerstmarkten van Valkenburg, Maastricht en Aken geweest. Dat vonden we erg gezellig, ook dit jaar staan ze weer op de planning. Oberhausen wordt de eerste, maar ook de kerstmarkt in Arnhem staat nog op de agenda. Vooral de sfeer op een kerstmarkt spreekt ons enorm aan, maar de kinderen vinden de lichtjes ook prachtig en met een beetje mazzel krijgen ze warme chocomel te drinken, haha.

Maar wat echt bij hun favoriet is, is waar we mee gaan beginnen: LEGOLAND Discovery Centre

LEGOLAND Discovery Centre

Vanuit CentrO is het maar een paar minuten lopen naar het naastgelegen LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE. In het LEGOLAND Discovery Centre zijn naast de workshop modelbouw, het pirateneiland en de 4D bioscoop van 1 tot 26 december levensgrote kerstbouwwerken van LEGO te bewonderen.
Dat klinkt goed. Mijn zoontje wordt in januari 4 jaar. Al tijden bouwt hij fanatiek met Duplo, maar sinds enkele maanden is LEGO favorieter geworden. Hij heeft al een aantal bouwpakketten. Zijn favoriet is de brandweerauto.

lego duplo

SEA LIFE

Na Legoland staat Sea Life op de planning. In Sea Life tref je het grootste aquarium van Duitsland met meer dan 50000 zeeschepsels. Van kwallen, roggen en clownvisjes tot haaien. Het meest bijzondere in SEA LIFE schijnt de onderwatertunnel te zijn, vanuit waar je de haaien veilig kunt bekijken. Wij gaan regelmatig naar Burgers Zoo in Arnhem, hier is de Ocean ook favoriet. Ik ben benieuwd hoe ze Sea Life gaan vinden. We laten het je gauw weten.

Parkeren

Parkeren kan gratis naast CentrO in parkeerplaats 3 en 4.

Milieusticker voor Duitsland

Voor Oberhausen heb je een milieusticker nodig. Je komt dan in een milieuzone. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. Je betaalt ongeveer € 13,95. Je hebt geen milieusticker nodig als je op de snelweg blijft. Bron: ANWB

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *