Leifheit stofzuiger en dweil in 1: Leifheit Regulus Aqua Powervac

Een stuifzuiger en dweil in 1, de Leifheit Regulus Aqua Powervac kan het. Een standaard ritueel om je huis schoon te maken, eerst stofzuigen, daarna dweilen. Je bent er wel even mee bezig. Ik testte de Leifheit Regulus Aqua Powervac, lees hier mijn ervaringen in de review Leifheit Regulus Aqua Powervac.

Leifheit stofzuiger en dweil in 1

Leifheit Regulus Aqua Powervac

Een hele mond vol. Mijn eerste gedachten als ik een dergelijke stofzuiger zie, is “I want to break free” van het nummer van Queen. Door het model stofzuiger. Haha, muziekje aan en stofzuigen en dweilen dus!

Ik omschrijf alvast 3 voordelen zijn van deze stofzuiger, hieronder lees je uitgebreider hoe het werkt en wat de kerneigenschappen zijn.

 • Voordeel 1: Draadloos. De stofzuiger is draadloos, wat perfect is, want voor mij is het snoer altijd net te kort.
 • Voordeel 2: Stofzuigen en dweil in 1: 1 apparaat en 1 handeling voor 2 huishoudelijke taken.
 • Voordeel 3: Licht en klein. Eigenlijk noem ik nu 2 voordelen in 1 keer. Want, hij neem werkelijk weinig plek in en hij is maar 3,3 KG. De kat weeg nog zwaarder.

Je lees het al met de innovatieve Regulus Aqua Power Vac van Leifheit hoef je de vloer niet meer eerst te stofzuigen en daarna met water te reinigen, maar kan je stofzuigen en dweilen in één keer.

Dweilen met schoon water

Je gebruikt altijd vers reinigingswater dankzij het twee-tanksysteem. Hoe werkt dat? Het 2 watertanksysteem houdt in dat je 1 watertank hebt voor het schone water en 1 watertank voor het vieze water. Zodat je met schoonwater dweilt. Het water wordt ook meteen opgezogen, dus je vloer wordt hiermee meteen droog.

Leifheit stofzuiger en dweil in 1

Bediening vloerreiniger Leifheit

Vul de verswatertank met schoon water tot aan de AUT0-WASH Max lijn. Sluit de tankdeksel plaats de verswatertank tot je klik hoort.

Op de hendel zitten 3 knopjes. 1 knopje om de stofzuiger aan en uit te zetten en twee knopjes voor de zuigmodus. Bij bediening van de waterhendel (die zit aan de onderkant van de hendel, dus net als een soort handrem op je fiets) wordt vers water op de reinigswals gebracht. Zo kun je voor jouw type vloer bepalen hoeveel water je wilt gebruiken. De reinigingswals verwijdert stof, door en vochtig vuil en ingedroogde vlekken. Dankzij het 2 tanksysteem wordt het vuil naar de vuilwatertank getransporteerd en blijft je dweilwater schoon.

Je gebruikt water dat maximaal 60 graden celcius warm is. Je kan reinigingsmiddelen toevoegen, bijvoorbeeld Leifheit allesreiniger.

Na gebruik zet je de vloerreiniger op het parkeerstation. Dit doe je zodat je geen vlekken krijgt op de vloer, door restwater.

Je krijgt een melding als de vuilwatertank vol is. Er knippert een oranje lampje en de reinigingswals stopt 3 keer gedurende een paar seconden, voordat het geheel stopt.

Na gebruik schoonmaken van vuilwatertank en reinigingswals: Reinig de vuilwaterbak en plaats hem droog terug.

Kerneigenschappen van de Regulus Aqua Power Vac van Leifheit:

 • 2-in1: tegelijkertijd stofzuigen en de vloer grondig reinigen
 • Verwijdert tot 99,99% van de virussen*
 • Draadloos voor een grote bewegingsvrijheid: de interne oplaadbare batterij werkt tot 22 minuten op een oppervlakte tot 65 m2
 • Snel roterende reinigingsrol voor een bijzonder schoon zuig- en veegresultaat
 • Twee schoonmaakstanden
 • Geschikt voor alle harde vloeren
 • Twee jaar garantie
 • Consumentenadviesprijs: 299 euro
 • Verkrijgbaar bij Bol.com, Blokker, FonQ en MediaMarkt

Review Leifheit Regulus Aqua Power Vac

Hierboven omschreef ik al de voordelen en hoe het werkt. De Regulus Aqua Power Vac is een prachtige stofzuiger met dweilfunctionaliteit die je prima in je woonkamer of keuken kan hebben staan, omdat hij er gewoon goed uit ziet. Hij is smal en zo kan je hem makkelijk even pakken. Dat is ook vooral hoe ik hem gebruik. Even snel wat opzuigen. Geen snoeren die je eerst in een stopcontact moet doen, geen zware stofzuiger met een onhandige slang die meteen weer overal tegenaan stoot. Je tilt hem makkelijk op en reinigt de vloer.

Nadelen van de vloerreiniger.

 1. Het schoonmaken van de vloerreiniger zelf.

Waar ik zelf minder enthousiast over ben, is dat je hem steeds goed moet schoonmaken, juist doordat het een twee in één systeem is, moet je wat meer poetsen dan ik gewend ben. Doordat het vuil met het water mengt, gaat het aan elkaar vast klonteren. En krijg je dus, vooral wanneer je net als ik kinderen met veel zandschoenen, in huis hebt, modder of klei-achtige substanties. Ik weet ook nog niet goed waar ik de stofzuiger precies moet legen. Je dweilwater gooi je normaal in de wc of in de bijkeuken in de wasbak. Maar nu zit er ook al je afval bij, wat soms dingen zijn die je niet in je riool hoort te gooien, denk aan: stukjes plastic, kraaltjes, kleine stukjes piepschuim. Dus op moment kiep ik het bakje eerst leeg in de prullenbak en daarna spoel ik het onder de kraan uit. Dat is wel een vies werkje. Ik vind het normaal fijn als je een stofzuigerzak gewoon weg kan gooien of je stofzuigerbak om kan kieperen, nu moet je dus ook afwassen. Ook de rol aan de onderkant, die dweilt moet je dus uitgebreid poetsen. Dat is normaal met een dweil natuurlijk ook, maar een stofzuiger pak ik wat vaker dan een dweil en dan maak ik hem nu dus liever niet meteen al schoon.

2. plinten en kleine hoekjes

Hij kan niet op de plinten of in kleine hoekjes schoonmaken. Normaal pak je de slang even van het begin stuk van de stofzuiger, om je plinten even te zuigen, dat kan niet met deze twee in één stofzuiger, omdat je geen slang hebt. Daarvoor zou je dan nog een handstofzuigertje ofzo moeten pakken, of eerst met een plumeau of iets dergelijks de plinten kunnen afstaffen.

3. Groot vuil

Het lukt mij niet om groot vuil op te stofzuigen, denk aan wat grotere proppen stof (dit hadden we tijdens de verhuizing onder het bed), blaadjes van de bomen die naar binnen zijn gewaaid. Een snoeppapiertje. Hij zuigt het niet op.

4. Herrie

Een vierde nadeel heb ik nu wat later toegevoegd. Wat mij opvalt is dat ik mij toch wel stoor aan het geluid. Hij maakt heel veel herrie. Wat jammer is, want tegenwoordig zijn stofzuiger steeds vaker minder lawaaierig. Dus dat had in deze prijsklasse best ook gemogen, vind ik.

Voordelen Regulus Aqua Power Vac

Toch ben ik heel enthousiast over het gemak en de werking. Er zitten wat nadelen aan, doordat het een twee in één systeem is, echter het bied zoveel gemak om even snel een lichte stofzuiger te kunnen pakken. Die er meteen voor zorgt dat je vloer ook gedweild is. Na het eten gauw even onder de eettafel, na het koken de vloer. De kinderkamers. Het is blinkend schoon. Ik vind hem prachtig en heel fijn. Toch heb ik nog wel graag een ouderwetse stofzuiger achter de hand, voor het wat grovere werk.

Al met al is het een prachtige vloerreiniger die heel goed schoonmaakt. Ik hoop dat er een oplossing komt voor het makkelijker legen van het vuil opvangsysteem en dat er nog iets is waarmee je makkelijker in kleine hoekjes en op de plinten kan komen. Hij is overigens wel veel zachtaardiger voor je meubels en plinten dan een normale stofzuiger. Je botst minder gauw ergens tegenaan en het botsen is veel zachter dan met een harde stofzuigerpoot.

Over Leifheit

Al meer dan 60 jaar is de Leifheit Groep een toonaangevende leverancier van huishoudelijke producten in Europa op het gebied van reiniging, wasverzorging, keukengerei en welzijn. Met de merken Leifheit en Soehnle biedt de groep hoogwaardige en innovatieve producten met uitstekende prestaties en een functioneel design. Het Leifheit-assortiment wordt wereldwijd verkocht in meer dan 80 landen.

www.leifheit.nl

Lees ook:
Top 5 gadgets voor in en om huis
De perfecte stille stofzuiger

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Leifheit Regulus Aqua Power Vac
Beoordeling
51star1star1star1star1star
Product Name
Leifheit Regulus Aqua Power Vac
Price
EUR 235
Product Availability
Out of Stock

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *