“Lekker” in de stad

What's on mama's mind - just smile and say cheeseMet je baby op pad naar de stad, heerlijk.

Vrijdag is mijn vrije dag. Heerlijk op een zonnige herfstdag zoals vandaag. Aangezien ik in het centrum woon ga ik meestal een rondje door de stad lopen met de kleine in de wandelwagen.

Eerst naar de hertjes in het park. Langs de eendjes en de kippen. Hij vindt het prachtig om naar dieren te kijken. Sinds hij rechtop in de kinderwagen kan, valt er veel te zien voor hem. Hij is nu 9 maanden oud.

Meestal laat ik hem bij het wandelen wel naar mij kijken, qua zitrichting dan. Bij onze kinderwagen (Joolz Day) kun je dat makkelijk omdraaien. Hij vindt het wel fijn om ons nog te kunnen zien en krijgt iets minder prikkels dan andersom.

Een rondje stad is pure verwennerij voor je kleintje. Eerst naar de bakker; daar begint het al. Hij krijgt een krentenbolletje. Smullen! Ook voor mama, want die pikt natuurlijk een stukje. We moeten nog meer boodschappen doen, even langs de kaasboer. “Lust de kleine man een plakje kaas?”. “Mmmm”, zegt hij tegen plakje jonge kaas.

Met een vriendin drink ik een kopje koffie op de patio van een leuk tentje. Glaasje water erbij. Dat gaat hem al steeds beter af, het drinken uit een glas. Soms weet hij niet zo goed wanneer hij moet slikken en proest hij het over zijn trui. Maar hij krijgt genoeg binnen.

Het zaakje staat vol kinderwagens. Veel werkende moeders zijn vrij op vrijdag en die genieten ervan om even buitenshuis te lunchen of te koffieleuten, want probeer dat maar eens op een zaterdag met je kinderwagen… Ik vind het altijd leuk om te gluren wat deze moeders in hun wagen hebben. Een mama met een kleintje van 5 weken. Zo onvoorstelbaar dat dat alweer 8 maanden geleden was voor ons. Wat een verschil.

Zo, we gaan weer op pad. Nog even naar de slager. Een plakje worst neem ik voor hem in ontvangst. “Vooruit, maar een klein stukje dan jongeman”.

Bijna weer thuis; lunchtijd, maar niet voor onze kleine man. Althans, die hoeft niet veel meer te eten. Lekker een flesje melk.

Die wil volgende week vast weer naar het lopend buffet!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

6 reacties op ““Lekker” in de stad

  Auke Vaessen

  (3 november 2014 - 22:05)

  Same here! Tip ga naar de markt….haal wat noten, dan krijgt hij vast ook wat rozijntjes van de notenboer 🙂 Ennnn de groenteboer in Borne geeft ook altijd een banaantje! Dus na dat plakje kaas en broodje….is een lunch, of misschien zelfs avondeten, overbodig 🙂

   mamasmind

   (4 november 2014 - 08:23)

   Haha, lopend buffet 🙂

  Marieke Bijl

  (1 november 2014 - 15:49)

  De tijd gaat echt veels te hard! Die 5 weken ben ik hier al lang vergeten. Maar het wordt wel steeds leuker he al mis ik dat knuffelen van de eerste weken echt onwijs. Zo leuk als ze al een eierkoekje, worst en kaasje krijgen 🙂

   mamasmind

   (1 november 2014 - 16:56)

   Ja, gaat zo (cliche) snel!!

  Girlfrom1981

  (31 oktober 2014 - 16:41)

  Haha, enorm herkenbaar. Net zelf ook zo’n rondje gemaakt. Haar eerste plakje worst was een feit, de krentenbol heb ik afgeslagen en bij de kaasboer zijn we niet geweest. Wel nog even bij de Zeeman dat te leuke mutsje gekocht. 😀

   mamasmind

   (31 oktober 2014 - 16:54)

   Haha, ja hier ook het eerste plakje worst :-). Muts moet nog wel even wachten met die weersvoorspelling voor morgen, wel leuk! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *