Lenteweer; fietsen en motorrijden

Wauw, vandaag is het eindelijk een beetje lenteweer. Het is nog wat fris, maar we kunnen er weer op uit. Als het zonnetje zo aan het begin van de lente doorbreekt, dan pakken wij hier de fiets en gaan we met de fietskar aan de fiets een heerlijk stuk fietsen. Voor sommigen geldt; de motor kan weer van stal. Zo zie je ook weleens redelijk jonge kinderen achterop bij hun vader of moeder. Ik vroeg mij af hoe dat zit met kinderen op een motor. Vanaf wanneer mogen kinderen me.

Kinderen en motoren

Wij hebben allebei geen motorrijbewijs noch de ambitie om een motorrijbewijs te halen. Mijn zoontje vindt de motors wel prachtig. Het gaat natuurlijk hard en het maakt veel lawaai. Een beetje zoals de brandweerauto, ambulance en politie ook goed aandacht kunnen trekken van mijn kinderen.

Zelf een rondje op de motor zit er voor mijn peuter en kleuter uiteraard ook niet in. Het lijkt mij sowieso vreselijk spannend als motorrijdende ouder om je kind mee te nemen. Ik kan mij wel voorstellen dat je het gaaf vindt om je passie van dichtbij te delen, maar ja er komt een hoop bij kijken qua bescherming en verantwoordelijkheid.

Vanaf een jaar of 12 kunnen kinderen zich vaak goed genoeg realiseren dat ze achterop een motor zich aan strenge regels moeten houden. Je kan als kind niet ineens bedenken “ik heb geen zin meer, ik stap af”. Daarnaast moet je een grote helm op en beschermende kleding aan.

De bikerkleding is natuurlijk wel heel stoer voor ze. Op Bikeroutfit.nl zag ik bijvoorbeeld kindermotorkleding vanaf maat 116. Goed, aan ons is het als motorloze sowieso niet besteed. Wij houden het bij de auto en fiets. Ga jij wel straks touren met je zoon of dochter?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *