Lerarenstaking 30 en 31 januari 2020

De leraren gaan weer staken. Er is een lerarenstaking op 30 en 31 januari 2020. Dit betekent dat jouw kinderen vrij zullen zijn, hoogstwaarschijnlijk zul jij zelf ook wat regelen aan oppas of zelf vrije dagen hiervoor opnemen. Graag geef ik je wat tips om te doen die dagen.

Lang weekend vrij lerarenstaking

Je kan het natuurlijk zien als een heerlijk lang weekend vrij en een paar dagen er tussenuit gaan tijdens de lerarenstaking op 30 en 31 januari 2020. Een weekendje naar de ardennen of een leuk Landal park of Center Parcs in Nederland. Of ga naar een pretpark, avonturenpark of speelparadijs.

Duinrell

Duinrell Playa tikibad

Er zijn ook pretparken die hun deuren openen. Zoals Duinrell. Speciaal voor alle leerlingen die nu een vrije dag hebben (of zelfs twee) openen zij daarom hun Tikibad-deuren op deze dagen al om 12:00 uur (normaal zou dit pas om 16:00 uur zijn). Dit betekent dat het Tikibad op donderdag 30 en vrijdag 31 januari geopend is van 12:00 tot 21:30 uur. 9,5 uur glijbaanplezier op één dag.

Tickets voor het Tikibad zijn online te kopen op de website. Bekijk ook de openingstijden Duinrell.

Toverland

Toverland Magische Winterweken

Toverland heeft meerdere toffe acties. Want behalve dat ze uiteraard ook de stakingsdag wat leuks voor je in petto hebben, hebben ze ook nog een supermooie andere actie.

Toverschool Expo

Wat te doen behalve het Land van Toos en Wunderwald te ontdekken? Nou je kan de Toverschool Expo komen ontdekken, een tentoonstelling met technische insteek met o.a. achtbaanonderdelen. Leuk en leerzaam dus!

Gedurende de staking worden Biergarten in het Wunderwald omgebouwd tot een Toverschool Expo. Hier kun je o.a. een karretje van junior coaster Toos-Express, een bobkart van de Maximus’ Blitz Bahn en een échte boomstam van Expedition Zork van dichtbij bewonderen. Ook mag je hier verschillende moeren, bouten en andere achtbaanonderdelen verwachten. Van wing coaster Fēnix kunnen we je enkele onderdelen laten zien! Je kunt hier tussen 12.00 en 16.00 terecht.

Toverland Magische Winterweken zweefmolen

Vraag maar raak

Tussen 12.00 en 13.00 uur is Patrick Peters, één van onze medewerkers van de Technische Dienst, aanwezig. Hij kan je alles vertellen over alles wat je ziet, maar ook alles wat je altijd al wilde weten over de rails, kettingen of alles wat ook maar een beetje met een achtbaan te maken heeft. Verder showt ook Maximus Müller, bekend van zijn technische uitvinding; de Maximus’ Blitz Bahn, zijn Blitzmobiel én vraagt hij je ook zelf een achtbaan te ontwerpen.

Toverschool Diploma

Je kun een echt Toverschool Diploma in ontvangst nemen, door mee te doen aan de Toverschool Quiz. Wanneer je Toverland binnenkomt, ontvang je een speciaal quizformulier. Weet je de antwoorden niet? Ga op onderzoek uit in de Toverschool Expo, maar test ook vooral de attracties van het Wunderwald en Land van Toos om achter het antwoord van sommige vragen te komen. Lekker speuren dus. Alleen voor echte speurneuzen!

Opa’s en Oma’s gratis naar Toverland

Opa’s en oma’s zijn doordeweeks t/m 21 februari gratis! Neem minimaal één kleinkind mee en beleef samen een magische dag. Dit geldt dus ook tijdens de lerarenstaking op 30 en 31 januari 2020.

Van Safaripark Beekse Bergen tot Aviodrome

Ook dierenparken en Aviodrome helpen werkende ouders tijdens lerarenstaking . Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en het Aviodrome gaan werkende ouders uit de brand helpen tijdens de lerarenstaking op donderdag 30 januari.

AquaZoo
AquaZoo

Het museum in Lelystad en de vier dierenparken in Noord-Brabant en Friesland richten namelijk op hun locaties werkplekken in waar de ouders een aantal uur aan de slag kunnen. Hun kinderen worden ondertussen vermaakt door medewerkers.

Op Beekse Bergen kunnen de kinderen mee met speciale bus- en wandelsafari’s. De rangers nemen hen mee over het park en leren hen allerlei weetjes over de dieren die ze tegen komen. Bij Dierenrijk kunnen de kinderen onder toeziend oog van een begeleider knutselen of mee op expeditie door het park.

Op ZooParc worden de kinderen meegenomen op een tocht door het park en worden er activiteiten georganiseerd in de giraffestal. In Leeuwarden kunnen kinderen mee op een speciale tour door het park en in het Aviodrome vertrekken er elk uur kinderrondleidingen die deelnemers vanaf acht jaar meevoeren langs alle vliegtuigen. Ook kan er onderweg geëxperimenteerd worden.

Aviodrome
Aviodrome

Verkenning

Ondertussen kunnen hun ouders de laptop openklappen en de belangrijkste mails en zaken voor hun werk afronden. De vijf attracties zorgen voor goede plekken met WIFI. De start- en eindpunten van de rondleidingen zijn vlakbij deze tafels, zodat ouders hun kinderen makkelijk kunnen opvangen bij terugkeer. Het is dan ook wel de bedoeling dat ze ondertussen zelf op het park of in het museum blijven. Na de activiteit kunnen de ouders samen met kunnen kinderen nog op verkenning door het park of in het museum.

“We hopen hiermee ouders een beetje uit de brand te helpen”, vertelt Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen, een van de deelnemende dierenparken. “Vaak is de donderdag een drukke werkdag en dan is het lastig om helemaal vrij te nemen. Op deze manier hebben ouders nog een paar uur om de belangrijkste zaken gedaan te krijgen, terwijl hun kinderen onder begeleiding een hele leuke tijd hebben. En vervolgens kunnen ze ook nog samen op stap.”

Wel even aanmelden

Wie van deze mogelijkheid gebruik wil maken, kan zich tot en met 27 januari aanmelden op info@aviodrome.nl, info@dierenrijk.nl, info@aquazoo.nl, info@zooparcoverloon.nl of rondleidingen@beeksebergen.nl, met daarbij de namen van de kinderen, hun leeftijd en de voorkeur voor activiteit. Deelnemers kunnen een toegangskaartje kopen tegen een gereduceerd tarief.

Stakingsactie in Tivoli’s Boscafé

Tivoli boscafe

De leraren staken? Dan kun jij lekker komen spelen met korting op de Tivoli kaartjes met het Tivoli’s Boscafe! Op 30 en 31 januari 2020 mogen alle kinderen extra voordelig komen spelen in Tivoli’s Boscafé: je betaalt slechts € 5,- entree (i.p.v. € 7,50). Tivoli’s Boscafé gaat op deze dagen extra open van 11 tot 17 uur.

Tivoli’s Boscafé*

In een gezellige, bosrijke omgeving kun je genieten van het overheerlijke eten in het restaurant, terwijl de kinderen van de binnenspeeltuin, diverse speeltoestellen en 4 attracties (Race Pop-Ups, Skypie, 4D-Bios en de midgetgolfbaan) van Park Tivoli gebruik kunnen maken.

Ook zonder kinderen ben je van harte welkom om alleen iets te eten of te drinken. Volwassenen hebben GRATIS entree tot Tivoli’s Boscafé. Voor kinderfeestjes, groepsuitjes, vergaderingen, koffietafels of familiefeesten is Tivoli’s Boscafé een unieke locatie.

  • Let op: het meenemen van eigen eten en drinken is NIET toegestaan en de overige attracties en speeltoestellen in Amusementspark Tivoli zijn NIET geopend.

Meer informatie over Tivoli’s Boscafé is te vinden op www.parktivoli.nl/boscafe

Spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum Utrecht

Er is altijd een goede reden om naar het spoorwegmuseum te gaan. Het is op moment het favoriete museum van onze kinderen! De trein waarin ze rondjes kunnen rijden buiten vinden ze het allerleukst. Maar er is zoveel te zien en te doen voor ze, dat we er graag heen gaan. En het liefst met de trein. Afgelopen jaar waren we niet de enige overigens, want het Spoorwegmuseum doet het goed.

Het Spoorwegmuseum blijft een drukbezocht museum. Gedurende het jaar 2019 bezochten 431.396 bezoekers het Spoorwegmuseum. Dit is een stijging van ruim 8% ten opzichte van 2018 toen de teller bleef staan op 398.946 bezoekers. De evenementen van het museum blijven onverminderd populair. Winter Station in de kerstvakantie is traditioneel de drukste periode van het jaar, in de editie van 2019-2020 passeerden meer dan 70.000 bezoekers de kassa.

Plannen Spoorwegmuseum 2020

Naast de vaste evenementen organiseert het Spoorwegmuseum in 2020 een grote tentoonstelling over eten en drinken op en om het spoor. Naast de prachtige restauratierijtuigen uit de collectie van het Spoorwegmuseum zelf zullen een aantal bijzondere restauratierijtuigen uit het buitenland een plek krijgen in deze tentoonstelling. De tentoonstelling Tosti’s Truffels Treinen opent op 19 juni 2020. Maak gebruik met korting via NS op het Spoorwegmuseum.

Lerarenstaking 2020

Donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari hebben de onderwijsvakbonden aangekondigd te willen gaan staken. De bonden hebben dit formeel aangekondigd in een brief aan de PO-Raad.

Nog meer tips

Zelf nog tips? Laat het hieronder weten.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *