Let op jezelf; een grote time management tip

Kan jij goed op jezelf letten in deze drukke tijden. Waarschijnlijk ben je zelf druk aan het werk, probeer je daarnaast alle ballen hoog te houden als het gaat om jouw kind(eren) en alle activiteiten erom heen. Denk je het net allemaal goed geregeld te hebben, hebben de kinderen weer ineens een studiedag. Net op een dag dat jij een belangrijke werk afspraak hebt staan. Het is bijna december, bijna het eind van het jaar, het is donker en koud, let goed op jezelf! Zoals op lichamelijke klachten bij stress. Ik geef mijn fijnste time management tip met heel veel plezier aan jou mee. Hopelijk kan je er wat mee!

Time Management

logitech pebble muis

Jaren geleden volgde ik vanuit mijn werk destijds een cursus time management. Hoewel ik toen vond dat het eigenlijk allemaal al heel goed had geregeld heb ik daar heel waardevolle tips uit gehaald. In de tijd dat ik de cursus deed, toen zat ik in een heel andere situatie. Nog niet zo lang geleden afgestudeerd, dus vers van school. Veel vrije avonden waar je lekker met vrienden kan afspreken. Voldoende ontspanning. Op het moment dat je kinderen krijgt, verandert er een hele hoop. Sowieso word je natuurlijk ouder en kan je misschien lang opblijven en vroeg opstaan minder goed aan (al heb ik daar gelukkig nog weinig last van), je moet ook rekening houden met kinderen. Kon je voorheen wat makkelijker even overwerken om je werk af te krijgen, zodat je rust in je hoofd had, doordat je je taken had afgerond. Dat kan je nu simpelweg niet meer, je kan je kinderen niet laten staan op de stoep van de bso. Er zijn kinderen die eten op hun bord willen en daarna soms nog naar sportactiviteiten moeten. Het werk in combinatie met prive kan veel zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel meer zorgen. Nu hoef je je niet alleen zorgen te maken over jou of je partner, kinderen brengen ook zorgen met zich mee. Er zijn best wel veel situaties waardoor een ouder toch ’s nachts wel even wakker kunt liggen. Los van het feit of je kinderen hebt of niet, kan het ouder worden ook zorgen met zich mee brengen. Je ouders worden ouder, daar moet ook zorg naar toe. Misschien heb je zelf ook wel vaker fysieke klachten.

De cursus Time Management heeft wel wat tips en tricks geleerd over het afmaken van taken. Een van de tips die mij altijd het meest is bijgebleven en wat echt altijd veel oplevert is de volgende tip: doe altijd als eerste taak de grootste taak en de taak waar je het meest tegen opziet. Zodra dat klaar is heb je zo’n last die van je schouders valt en het levert een enorm succesgevoel op, wat je positief stemt voor de overige taken die je die dag moet doen. Dat kan overigens overal toegepast worden: thuis in het huishouden (die ramen die je al zolang moet wassen) of op je werk (die begroting die je echt moet maken deze maand)!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *