Leuke gadgets in 2018

Elk jaar komen er veel nieuwe gadgets voor kinderen op de markt, maar door het grote aanbod is het soms moeilijk te vinden welke gadgets het leukste zijn. Hieronder staan 3 super toffe gadgets beschreven, om je te helpen bij het maken van een keuze. Ga je voor een educatieve gadget, of juiste een gadget waarmee kinderen hun motoriek moeten ontwikkelen? Je kunt zelfs kiezen voor een gadget waarmee kinderen aan hun evenwicht werken. Zo zijn deze gadgets niet alleen heel leuk, kinderen leren er ook nog eens van. Ook de prijzen van de onderstaande gadgets verschillen, zodat je voor ieder budget een leuke gadget kunt vinden.

hoverboard

Lego Boost programmeerbare robot

Deze van Lego gemaakte robot kun je besturen via een app op je telefoon of tablet. De app geeft instructies hoe je de robot in elkaar zet, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om 4 andere modellen te bouwen, zie YouTube. De robot is geschikt voor kinderen tussen de 7 en de 12 jaar oud. Het bouwen, besturen en programmeren van de robot is voor kinderen heel leerzaam, waarbij ze veel over techniek leren. De robot kan afstanden inschatten, pijltjes afvuren, gebaren maken en praten. Daarnaast reageert de robot op dingen die je tegen hem zegt, en laat daarbij bijbehorende gezichtsuitdrukkingen zien. Kinderen kunnen de robot zo programmeren, dat deze meegeleverde accessoires gaat optillen of verplaatsen. Wil je een kind kennis laten maken met programmeren en techniek, dan is deze gadget het beste cadeau.

Mini Drone

Voor een paar tientjes heb je al een leuke mini drone met ingebouwde camera. De camera kan beelden doorsturen naar je telefoon en zelfs foto’s of video’s opnemen. Voor kinderen is het in het begin lastig om een mini drone te besturen, omdat het even duurt voor je aan de handelingen bent gewend. Ondanks de hogere instap, is het voor een kind heel leerzaam om een drone te besturen. Je moet namelijk met verschillende dingen tegelijk bezig zijn, zoals de snelheid, de richting en de hoogte van de drone. Het vereist ook aanpassingsvermogen van kinderen, want als je de drone een kwartslag naar rechts draait, vliegt de drone ook deze richting op wanneer je de stuurknuppel naar voren drukt. Gelukkig hebben kinderen een goed leervermogen, waardoor ze meestal binnen een paar uur het vliegen onder de knie hebben.

Hoverboard

In welke stad je in Nederland ook komt, overal zie je wel kinderen met hoverboards. Kinderen besturen de hoverboard door naar voor of achteren te leunen en draaien doen ze door hun gewicht naar de gewenste richting te verplaatsen. Een paar jaar geleden was je al snel een paar honderd euro voor een hoverboard kwijt, tegenwoordig kun je al goede hoverboards vinden voor minder dan 150 euro, bijvoorbeeld hier op Fietsenopfietsen.nl. De nieuwste hoverboards hebben vaak ook leuke extra’s, zoals Bluetooth speakers en LED-verlichting. Ga je een hoverboard kopen, let er dan wel op dat je er eentje neemt met 250 Watt vermogen per wiel.

Ook is de oplaadduur belangrijk, je wilt ten slotte geen 10 uur wachten voor de hoverboard is opgeladen. Neem daarom altijd een hoverboard welke zich in minder dan 5 uur kan volladen. Kinderen zijn hoverboards niet snel zat, doordat ze eerst bezig zijn om deze leren te besturen, en ze daarna nieuwe stunts kunnen leren. Met een hoverboard weet je dus zeker dat je een leuke gadget in huis haalt, waar kinderen vele uren plezier aan beleven.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *