Looky Looky kaartspel

Wij hebben veel leuke spelletjes gespeeld deze zomervakantie: Halli Galli, Autobingo en Looky Looky. Looky Looky is heel leuk en goed te doen met kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Jongere kinderen kunnen wel een variant spelen, dan gebruik je bijvoorbeeld wat minder kaarten. Het is een geheugenspelletje, net als memory. Je moet goed onthouden hoe de kaarten lagen, want ineens is er een kaart omgedraaid, maar welke?

looky looky

Hoe werkt Looky Looky?

Je begint met 5 kaarten op tafel, één van de spelers draait een kaart om. De achterkant van de kaart is bijna hetzelfde als de voorkant, maar er is toch een verschil. Zo staat bijvoorbeeld hier op de ene kaart de lampen aan in het huis (geel achter de ramen) en de andere kaart is het donker achter de rame/

Foto 1: Licht aan op de Looky Looky speelkaart:

Looky looky

Foto 2: Licht uit op de Looky Looky speelkaart:

looky looky 999games

 

Raad jij wat er anders is? Dan ben jij aan de beurt om een kaart toe te voegen aan de kaarten op tafel. Telkens zitten alle spelers met hun handen voor hun ogen, tot er weer een kaart is gedraaid. Raad jij het als eerste, dan ben jij aan de beurt. Als eerste al je kaarten kwijt? Dan heb je gewonnen!

Spelregels Looky Looky

Geheugen- en reactiespel van de maker van Halli Galli.

In dit uitdagende kinderkaartspel liggen er in het begin 5 kaarten op tafel. Eén van de spelers draait een kaart om, terwijl de anderen even hun ogen dicht doen. Op het sein “Looky Looky! Zie je het verschil?” doet iedereen zijn ogen open en probeert zo snel mogelijk de omgedraaide kaart aan te wijzen. Omdat de verschillen tussen de voor- en achterkanten van de kaarten relatief klein zijn, is dat nog niet zo eenvoudig.

looky looky spelen met je ogen dicht

Wijs jij als eerste de juiste kaart aan, dan mag je één van jouw kaarten bij de kaarten op tafel leggen. Raadt niemand de goede kaart, dan mag de speler die de kaart omdraaide een kaart in het midden leggen. Ben jij als eerste je kaarten kwijt?

LOOKY LOOKY is een eenvoudig kaartspel, dat zowel het geheugen als de reactiesnelheid van kinderen aanspreekt. bevordert niet alleen het geheugen van kinderen, maar doet ook een beroep op hun reactiesnelheid.

Er zijn 32 kaarten in het spel.

Wat vinden wij van het spel?

Looky Looky is ontzettend leuk om te spelen. Het is heel makkelijk uit te leggen en uit te voeren. Je hebt er niks anders voor nodig dan kinderen die zin hebben in een spelletje. We speelden het op vakantie, lekker klein om mee te nemen en veel vermaak. Mijn zoontje van 4 jaar kende het al van school, dat was leuk, want kon hij ons een keer de spelregels uitleggen, in plaats van andersom. Ik zag later ook dat ze ook Halli Galli op de bso hebben en spelen.

Op de foto zie je mijn kinderen het met zijn tweeën spelen, 2,5 jaar en 4 jaar oud. Hartstikke leuk toch?

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Looky Looky kaartspel
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *