Baby gaat lopen

What's on mama's mind - Joolz DayWat een mijlpalen;

De eerste twee tandjes, ze komen tegelijk omhoog. Zijn voortanden onderin. Als paddenstoelen die uit de grond schieten, komen ze nu door. Staat hem goed. Het is zo schattig als hij met zijn ondeugende hoofdje je aankijkt. Twee tandjes verschijnen als hij lacht. O, mama smelt weer. Zo gek op ons kleintje.

9 maanden oud en nog altijd heel hard aan het kruipen. Elke dag lijkt hij weer sneller te gaan. Ook zijn ze beentjes al helemaal recht wanneer hij staat. Een paar seconden los staan lukt hem al. Laat ik eens kijken wat hij doet met een loopwagentje. Ja hoor, dapper stapt hij er mee vooruit. Gaat ons kleintje daar aan de wandel? O, kruipen gaat veel sneller, dus gauw weer op de knieën naar het volgende speeltje. Kruipen vind ik ook ontzettend schattig. Hij gaat reuze snel en komt overal waar hij wil komen.

De kinderwagenbak (Joolz Day) hebben we nog een hele tijd redelijk horizontaal gehad, sinds deze week rechtop. Aangezien we het zomerstoeltje hebben vervangen door het originele zitje en hij hierdoor niet meer door het gaas kan kijken. Rechtop ziet hij een stuk meer, het gaat heel goed. De hertjes in het park vindt hij prachtig net als de eenden en kippen.

Zijn stukjes boterham pakt hij nu zelf van het bord en stop deze met een “mmmmmmmm”-klank in zijn mond. Daarnaast eet hij zijn eten nu geprakt in plaats van gepureerd. Elke dag krijgt hij een zelfgemaakte maaltijd van papa. Wat een verwennerij. Rijst met boontjes en kip, broccoli, pasta en vis, pompoen, aardappel en tartaar… smullen maar.

Zoonlief slaapt nog twee keer overdag. Hij is vaak vroeg wakker; 6:30 uur. Dan slaapt hij van 10:00 tot ongeveer 11:30 (soms tot 12:00) uur en van 14:30 tot ongeveer 16:00 uur (soms tot 16:30). Uiteraard is er weleens een dagje dat hij wat korter of langer slaapt, maar over het algemeen een mooi ritme. Om 19:30 krijgt hij een fles met twee schepjes pap (Bambix) en dan tandenpoetsen, boekje lezen en naar bed.

 

Foto kinderwagen is van website Joolz.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *