Luieremmer stinkt, wat nu?

Hier weer eens een blogje over iets waar ik tegen aanloop als moeder en waarvan ik gok dat ik niet de enige in ben. 

Vieze geurtjes? Die wil je niet op de babykamer. Ik heb een DiaperChamp als luieremmer aangeschaft voor mijn zoontje. We wonen (nu nog) op een appartement, dus buiten naar de container lopen is geen optie, die is er namelijk niet. Eén keer per week worden hier de ‘groene’ vuilniszakken langs de weg opgehaald. Een goede luieremmer was dus wel nodig.

What's on mama's mind afbeelding website DiaperChampDeze luieremmer is ideaal voor ons, je hebt geen speciale luieremmerzakken nodig en de medium is groot genoeg.

De eerste tijd is hij geurloos geweest. Nu kregen we de laatste tijd toch af en toe wel last van vieze geurtjes, dat zou toch niet de bedoeling moeten zijn?

Dus heb ik eens contact gezocht met DiaperChamp. Deed ik iets verkeerd, was er wat aan te doen? Daar kreeg ik meteen een aantal tips, die ik graag met jullie deel. Want helemaal niet schoonmaken is natuurlijk niet de bedoeling.Er staat ook een gebruiksaanwijzing op de website over hoe je de emmer goed schoon kan houden, mochten er toch geurtjes gaan lekken. Maar ik ben eigenlijk altijd te lui om zoiets te lezen, dus nu was het achteraf misschien wel goed geweest.

De belangrijkste tips om zo lang mogelijk te genieten van de DiaperChamp, lees je hieronder. Hierbij ook een YouTube filmpje van DiaperChamp.

 •  Gebruik niet al te dunne vuilniszakken, een iets dikkere vuilniszak (bijvoorbeeld Komo) die houden de geurtjes binnen. Er zijn nu ook speciale DiaperChamp zakken verkrijgbaar bij de BabyDump (online en in de winkel). Deze zakken hebben een hele handige wave top vorm en zijn daardoor makkelijk te plaatsen / te verwijderen. Verder hebben ze een extra geurabsorptie ingrediënt waardoor de geur langer in de zak blijft dan bij een normale zak.
 De zakken zijn niet duurder dan andere vuilniszakken dus zeker het uitproberen waard.
 • Laat de emmer nadat je de volle zak eruit hebt gehaald even luchten op het balkon of in de tuin, dan trekt de eventuele geur die in het plastic is getrokken er ook uit.

Deze tip heb ik ook meteen toegepast. Want eigenlijk verwisselden wij altijd meteen de vuilniszak zonder een rustpauze voor de luieremmer.

 • Reinig de bovenkant elke twee weken, de bol die de luiers naar beneden duwt kan urine of ontlasting restjes bevatten en daardoor gaan stinken. Haal elk kwartaal de bovenkant uit elkaar (zie de DiaperChamp website hoe dit werkt) en doe alle onderdelen in een sopje. De zwaargewicht bol én de gekleurde ringen mogen niet met chloorhoudend schoonmaakmiddel in aanraking komen, hier worden ze poreus van. De andere onderdelen kan je met bleek reinigen als dat nodig is.

Ik weet niet of ik mezelf daartoe altijd kan aanzetten (elke twee weken), maar dit moet ik echt vaker gaan doen.

 • Verschoon de zak minimaal twee keer per week om een goede hygiëne te waarborgen.
 Ai, wij deden dit dus maar één keer per week nu, omdat we een grote luieremmer hebben.
Indien alle tips niet helpen dan zouden de siliconen ringen versleten kunnen zijn, deze zijn voor € 9,95 (incl. verzenden) na te bestellen per e-mail of via het contactformulier op de website.
Ik gebruik zelf de medium DiaperChamp, hieronder zie je de drie opties.

What's on mama's mind overzicht DiaperChampDe afbeeldingen en YouTube film komen van de website van DiaperChamp.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

5 gedachten over “Luieremmer stinkt, wat nu?

 • 14 augustus 2015 om 20:42
  Permalink

  Handige tips. Ik zet hem inderdaad vaker even buiten op het balkon en maak hem een paar keer per jaar schoon in z’n geheel met de hoge drukspuit. En wij hebben de kleine, daar kunnen echt veel luiers in, en als je hem toch twee keer per week moet wisselen is een kleine groot genoeg!

  Beantwoorden
  • 14 augustus 2015 om 20:49
   Permalink

   Komt helemaal goed met de “vieze geurtjes” bij jullie dan!

   Beantwoorden
  • 13 augustus 2015 om 20:10
   Permalink

   Fijn om te horen!! Succes ermee 🙂

   Beantwoorden
  • 13 mei 2022 om 16:15
   Permalink

   Fijne tips! Helaas bleken de plastic ringen mij bij niet meer schoon te krijgen. Een update: nieuwe plastic ringen kosten intussen 16,- inclusief verzendkosten (mei 2022)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *