Leuke lunchplekjes met je kind

Gastblogger Kim gaat graag op pad met haar dochtertje Nikita. Ze vindt dat er maar slecht aan moeders en kinderen wordt gedacht in openbare gelegenheden. Benieuwd naar haar leuke lunchplekjes?

Leuke lunchplekjes met je kind

Nu ik moeder ben besef ik mij hoe slecht er aan ons en onze kinderen word gedacht, bij openbare gelegenheden. Het begint al met het geven van borstvoeding. Waar ga je heen als je net lekker aan het winkelen bent met je kindje, om de borst te geven? Ik heb het nog niet ontdekt. Dat terwijl het juist zo nodig is. Neem nu de 2 the loo toiletten. Zulke ruimtes zou je toch kunnen maken voor de borstvoedende moeder. Gewoon een klein plekje waar je rustig je kindje kan voeden. Dat hoeft toch niet moeilijk te zijn?

Nu, twee jaar later, merk ik hoe slecht de verschoningsplekken zijn bij grote ketens en restaurants, als die er al zijn. Daarentegen, ontdek ik nu ook leuke plekjes waar juist wel aan de kinderen gedacht wordt. Plekken waar ik drie jaar terug nooit naartoe zou zijn geweest. Al moet ik zeggen, dat het voor iedereen veel fijner is. De kids zijn lekker bezig waardoor je geen gedoe aan tafel hebt en wij en de buren rustig kunnen eten.

kim eetlocaties

Een paar plekjes die ik fijn vind wil ik met jullie delen en ik hoor graag meer leuke eetlocaties van jullie.

Leuke eetlocaties in Nederland met kinderen

Brownies & Downies

Brownies&Downies in Almere buiten; super goed vers eten voor een goede prijs. Relaxte sfeer met speelhoekje en top personeel. Er zijn er door het land meer van, maar hoe die zijn durf ik niet te zeggen.

Bruis Blaricum

Bruis in Blaricum; een beetje bijzondere plek zo aan het eind van een nieuwe woonwijk, maar erg fijn om naar toe te gaan. Goed eten, net even iets anders en een hele menukaart voor de kleintjes. Spelen kunnen ze buiten, binnen en boven. Prijs ligt iets boven het gemiddelde.

lunchroom spelen kim

Restaurant Leuk in Bussum

Leuk in Bussum; niet al te duur goed eten met speelkelder met toezicht voor de kinderen. Zit nu ook in amsterdam.

Spek&Bonen Venlo

Spek&bonen Venlo; ken ik persoonlijk niet, maar kwam ik tegen op instagram als fijne locatie. Spelen, eten en shoppen, all-in one.

De Oorsprong Purmerend

De oorsprong in Purmerend; kreeg ik als tip van Denise (tweetegelijk) met een grote speelhoek en ongedwongen sfeer, een fijne plek om heen te gaan.

Stroop in Amsterdam

Stroop in Amsterdam; een oude voetbalkantine omgebouwd tot biologisch pannenkoekrestaurant. Klein speelhoekje, maar buiten kunnen ze ook nog ravotten. De sfeer van de kantine hangt er nog steeds wat deze locatie iets unieks geeft.

kim lunch 3

Hans en Grietje in Zeewolde

Hans en grietje in Zeewolde en het grote kabouterbos in Dronten; beide ook pannenkoek restaurants; super mooie lokaties. Prachtig gemaakt. Door het hele restaurant hangen er touwen en zijn er knoppen om op te drukken of aan te trekken. Er gaat dan van alles bewegen. Zelfs bij de toiletten is er een speelplek zodat je rustig kan plassen. En is het mooi weer, ga dan lekker wandelen in en om het restaurant. Absolute aanrader om heen te gaan.

Smaakrijk in Nijmegen

Smaakrijk in Nijmegen zit in een supermooie winkelstraat, waar wat meer authentieke winkels zitten en ook mijn favoriete winkel Dille en Kamille (aldus Kim). Heerlijke broodjes en een fijne tuin, waar je ook met de kinderen kan spelen. Deze tip kreeg ik van Kim van Mama’s mind.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *