Lynx, Speelgoed van het jaar

Identity Games is dit jaar 3x genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Met hun escape room spellen, maar ook met het spel Lynx voor kinderen vanaf 6 jaar.

Speelgoed van het jaar categorie 6 en 7 jaar

speelgoed van het jaar 6 en 7 jaar

Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders, maakt niet uit.

Website: Verkiezing Speelgoed van het jaar 2019

Lynx

Lynx is een uitgebreid zoekspel, waarbij tussen alle plaatjes jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Je stopt alle afbeeldingen in een bakje en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Het is de bedoeling om, net als bij een zoekboek, zo snel mogelijk plaatjes te vinden. Iedereen heeft 3 kaartjes en moet dan ook zijn / haar eigen plaatjes vinden. Heb je er een gevonden, dan leg je er gauw je gekleurde fiche op.

Lynx identity games speelgoed van het jaar

Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen. Een leuk zoekspel waar kinderen erg goed in zijn. Zoeken is leuk en goed voor kinderen.

Juryrapport Speelgoed van het jaar

Zoek en win. Lynx is een spel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Ben jij de snelste? Een kleurrijk spel voor veel leeftijden, met twee verschillende speelmogelijkheden.

Ontwikkelingspsycholoog Speelgoed van het jaar over Lynx

Lynx identity games speelgoed van het jaar

Lynx is een visueel zoekspel. Het spelbord is een grote ronde schijf met een enorm aantal kleurige plaatjes van voorwerpen, dieren, planten, enzovoort. Elke speler krijgt drie kaartjes met afbeeldingen en moet die zo snel mogelijk terug vinden op het spelbord en daar markeren met een fiche van zijn eigen kleur. Als een van de spelers zijn drie plaatjes heeft gevonden, stopt het spel. Iedereen mag de kaartjes met de juist gemarkeerde afbeeldingen bewaren. Wie na een aantal rondes de meeste kaartjes heeft is de winnaar. Het spel kan ook nog op een eenvoudigere manier gespeeld worden. Lynx bevordert visueel scannen, detailwaarneming en reactiesnelheid. Het snel reageren zorgt voor spanning en hilariteit en maakt het spel leuk. Voor sommige kinderen die minder snel zijn kan het spel tot frustraties leiden. Daarmee kan het ook (met begeleiding van een ouder) worden gebruikt om de  frustratietolerantie van een kind te versterken.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Lynx speelgoed van het jaar
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *