Maak je eigen verjaardagskalender

Ben jij altijd up-to-date met verjaardagen, onthoud je het gewoon goed? Of vergeet jijvjuist verjaardagen. Velen komen er tegenwoordig, volgens mij altijd pas weer, achter dat er iemand jarig is als hij of zij Facebook opent. Het leek mij wel leuk om een keer een verjaardagskalender te maken.

Verjaardagskalender zelf goedkoop maken

Het maken van verjaardagskalenders kan je heel makkelijk doen met je favoriete foto’s. Je kunt heel makkelijk een goedkope verjaardagskalender laten drukken. Gebruik je mooiste foto’s en personaliseer de kalender helemaal naar eigen wens.

Of je nu een muurkalender of een staande bureaukalender maakt. Als je echt een grote muurposter wilt, dan kan dat ook natuurlijk. Ik ga voor de kalender met spiraal (een ringband). Maar je hebt natuurlijk ook kalenders met een ophangoog of een boorgat. De spiraalbinding heeft ook een ophang oog.

Het leukst is om foto’s te zoeken die bij de maand passen waar je de foto bij plaatst. In januari kan je wellicht een sneeuwpop kiezen, maar in die maand is ons zoontje jarig. Dus wij zouden dan kiezen voor een foto van hem (met een sneeuwpop, haha). Februari, iets romantisch met hartjes vanwege Valentijn misschien? In maart komt het voorjaar natuurlijk, dus dan misschien wel een foto van een mooi bloemenveld. Ga zo maar door, met in december natuurlijk de kerstboom.

What's on mama's mind interieur mamablog

Kindertekeningen in verjaardagskalender

Ook een leuk idee is om 12 mooiste tekeningen van jouw kind(eren) uit te zoeken en die te gebruiken voor de kalender. Elke maand komt er een mooie tekening te voorschijn, met daarbij het overzicht van de verjaardagen. Superleuk om op die manier tekeningen te bewaren, want je krijgt er toch een heleboel mee naar huis als ze naar de opvang of school gaan. Je maakt er een foto van en verwerkt ze in een kalender. Bij reclameland bijvoorbeeld is het supersimpel om goedkoop zelf zo’n kalender te maken, je vindt daar allerlei templates voor kalenders, zo kun je zelf eenvoudig de kalender opmaken.

Dit is ook erg leuk om samen met je kinderen te maken als ze van knutselen en DIY houden.

SES creative spiraalteken set

Kleurplaten verjaardagskalender

Wat je ook kan doen is van kleurplaten een kalender maken. Als je een beetje kan tekenen kan je misschien zelf wel een paar leuke kleurplaten maken, maar je kunt ze ook snel vinden op internet. Je verzamelt de 12 leukste, wellicht ook weer passend bij de maand (in de zomer een zonnetje en een strand en in de herfst paddestoelen en herfstblaadjes) en daar maak je een kalender van. Elke maand mag de kleurplaat ingekleurd worden, dubbel feest!

Heel veel knutselplezier en ik ben benieuwd naar jullie resultaat.

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Maak je eigen verjaardagskalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *