Review: Kinderboek Maak je eigen wereldbol

Als ik over kinderboeken schrijf moet ik tegenwoordig vaak denken aan het liedje van Kinderen voor Kinderen van de kinderboekenweek dit jaar; Gruwelijk Eng. Als ik mij vergis dan zingen ze hoe “Meer ik lees, lees, lees, hoe meer ik weet, weet, weet…”. Dat klopt vooral met die te gekke boeken die ik de laatste tijd heb mogen reviewen. Wat dacht je van deze: Maak je eigen wereldbol.

Maak je eigen wereldbol

Leer spelenderwijs met dit unieke boek over de wereld. Zet je eigen wereldbol in elkaar en ontdek alles over onze planeet in de gids voor ontdekkingsreizigers. Draai de wereldbol, ga op zoek naar de symbooltjes uit de gids en beantwoord de vragen!

Maak je eigen wereldbol

Door de aanwijzingen vooraan in het boek te volgen, ga je stap voor stap een wereldbol in elkaar zetten. In de doos die in het boek zit (weer zo mooi weggewerkt, net als het boek dat ik eerder review “Ruimtetuigen“, vind je alle onderdelen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, die heb ik nog niet, maar ik kan mij er wel wat bij voorstellen. Het is voor kinderen soms lastig om te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit, dat kan ik mij helemaal voorstellen. We praten met onze kinderen over op vakantie gaan en dat Frankrijk een ander land is. En dat olifanten bijvoorbeeld in Afrika leven. Dat Frankrijk echt een ander land is en Afrika zo ver weg ligt, dat is erg moeilijk te begrijpen voor mijn kinderen van 4 jaar en 2 jaar. Dat hoeft ook nog niet. Ze krijgen vanzelf topografie en aardrijkskunde op school als ze er klaar voor zijn. Heel erg leuk om dan zo spelenderwijs al een hoop te kunnen leren. Ik laat het boek nog even voor ze liggen, maar ben zelf wel gaan spieken en mij gaan verdiepen in hoe je de wereldbol maakt en hoe het boek er verder uitziet.

boek maak je eigen wereldbol

Hoe zet je de wereldbol in elkaar?

Het DIY- pakket is erg mooi afgewerkt en heel duidelijk.  Het bouwpakket van de wereldbol bestaat uit twee houtenstokjes, een kartonnenvoet waarop de wereldbol komt te staan en de kartonnen stukken die de continenten en zeeën vormen. Er staan behalve de landen ook heel leuk allerlei dieren afgebeeld. Wel goed voor je geologische kennis, waar bepaalde dieren leven. Leven er ijsberen op de noord- of zuidpool?

maak je eigen wereldbol

Het is een grote wereldbol die je dankzij de stokjes op een kartonnen statief zet. Het is eigenlijk een kartonnen variant van de bekende blauwe wereldbol met een lampje erin die je wel op veel bureaus zag staan vroeger. Zo een hadden wij er ook.

Het boek van 48 pagina’s erbij is erg goed voor jezelf om weer even je lessen van vroeger te herleven. Wat ben je dan stiekem toch al veel vergeten he, maar wat heb je toch ook ontzettend veel onthouden. Hieronder zie je hem hoe het eruit ziet, op de kartonnen standaard en dat je hem ook echt kan draaien.

Maak je eigen wereldbol

Op de site van uitgeverij Trichis kun je ook een paar pagina’s van het boek zien.

auteur Leon Gray
illustraties Sarah Edmonds
vertaling Emmy Middelbeek
ISBN 978-949-2077-93-6 | 48 pagina’s | 23 x 26,5 cm | €22,50

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *