Maak jij de fopspeen goed schoon?

Als jouw kleintje een fopspeen heeft, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen uitkoken van de spenen. Iets wat wij in het begin heel trouw deden, maar nu veel te weinig. Bijna twee jaar geleden schreef ik een blog over het gebruik van fopspenen. Met mijn blog vandaag wil ik jullie graag nog wat info geven over het schoonhouden van de speentjes, wederom met kennis die ik met behulp van Difrax heb opgedaan.

What's on mama's mind fopspeen

Hoe vaak vervang jij het fopspeentje van je kindje?

Nog steeds vervangt ongeveer 70% van de ouders fopspeen van het kindje niet op tijd

Dit wordt duidelijk aan de hand van een poll die 100%NL magazine heeft uitgevoerd op hun website. Meer dan 1.400 ouders hebben in de poll op www.100pm.nl aangegeven hoe vaak zij het fopspeentje van hun kindje eigenlijk vervangen. Ook via Facebook zijn er 140 reacties binnen gekomen. De geadviseerde vervangtijd is 6 weken, echter het blijkt dat slechts 32% van de ouders dit advies opvolgt. Minder dan 25% van de ouders vervangt de fopspeen pas als deze kapot is.

Waarom een fopspeen vervangen?

Het is belangrijk de fopspeen op tijd te vervangen. De belangrijkste reden is dat de kaken van het kindjeWhat's on mama's mind difrax fopspeen sterker worden naarmate het kindje ouder wordt. De fopspeen wordt gebruikt om op te zuigen. De Difrax fopspenen zijn verschillende per leeftijd. Ze hebben ook eigenschappen die bij de leeftijd passen. Zo is het zuiggedeelte massiever worden, zodat de kracht van de kaken minder schade aanbrengt. Onverwoestbaar is het fopspeentje hierdoor alleen niet. Als je kindje bijt op de fopspeen is het beter om een bijtring te gebruiken.
Daarnaast kan het siliconen gedeelte van het fopspeentje door langdurig gebruik verzwakt worden  door uitdroging of juist speeksel en kleine beschadigingen gaan vertonen.

What's on mama's mind fopspeen pop

Veiligheid van fopspenen

In 2015 heeft 100%NL ook gekeken naar het vervangen van fopspenen. Dit was naar aanleiding van veiligheidswaarschuwingen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De Europese wetgeving stelt hoge eisen aan de veiligheid van de fopspenen. Elke fopspeen moet voldoen aan de EN 1400 norm en moet verschillende bijt- en trektesten doorstaan.

Hoe vaak met je een speen vervangen?

De veiligheid van de fopspeen zit niet alleen in de productie maar ook in het gebruik. De WHO adviseert de fopspeen elke 6 weken te vervangen om de veiligheid te garanderen. Difrax adviseert om de fopspeen te controleren op zwakke plekken voor het geven aan de baby. Dit wordt gedaan door hard aan het zuiggedeelte van de fopspeen te trekken.  Als er tekenen zijn van beschadiging wordt geadviseerd deze direct te vervangen.  Er kunnen zich soms ongezien slijtageplekken vormen die alleen zichtbaar worden tijdens het checken van de fopspeen.

De difrax fopspenen getest

Mijn dochtertje heeft twee heel mooie nieuwe fopspenen van Difrax gekregen, net zo mooi als die van haar popje. Ze heeft er een met vlinders en een met kersen. Mijn dochtertje vindt de natural fopspeen fijn, dus die met het bolletje (de natuurlijk tepelvorm). De dental fopspeen is te herkennen aan een ronde bovenkant en een wat vlakkere onderkant.

What's on mama's mind fopspeen difrax Hier vind je de fopspeen Vlinder voor 12+ maanden van Difrax.

Hier kun je de Cherie vinden, met de kersjes. Ook 12+ maanden van Difrax.

Ze kosten € 5,49 per stuk.

Bron: Difrax persbericht.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Hoe maak je een fopspeen schoon
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

2 reacties op “Maak jij de fopspeen goed schoon?

  Lieke van Veen

  (16 februari 2017 - 20:15)

  Difrax heeft nu hele leuke fopspenen! Ik vraag me nu ook wel eens af wie de fopspeen iedere 6 weken vervangt. Ik denk bijna niemand.

   mamasmind

   (20 februari 2017 - 11:15)

   Dat denk ik ook niet Lieke! Ik deed het bij mijn eerste wel veel trouwer dan bij mijn tweede. Maar dan nog eerder na 4 maanden dan na 6 weken. Ook kookte ik toen wel elke week de spenen uit. Nu zelden!! Slecht he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *