Maak je eigen terrarium voor plantjes met Plant Rebelz

Ben jij gek op plantjes, maar heb je niet per se groene vingers? Je kunt een eigen terrarium maken dankzij Plant Rebelz en dan heb je prachtige plantjes die zelfvoorzienend zijn in hun eigen groene wereld. Wat is een terrarium en hoe werkt het? Bekijk hieronder hoe jij met een grow-it-yourself pakket je eigen terrarium kan onderhouden, zonder dat je hier enige zorg van bewatering hoeft te verlenen. Lekker makkelijk. Overigens ook uitermate geschikt voor mensen die wel groene vingers hebben!

plant rebelz terrarium plantjes

Wat is een terrarium voor planten?

Een terrarium voor planten is een mini eco-systeem in een pot of fles met deksel. Doordat er een kurk op de glazen pot zit wordt het water dat verdampt gerecycled, zo wordt het gebruikt om de plantjes in het terrarium water te geven. Het regent als het ware in het potje, zonder dat je hiervoor water toevoegt.

Het is helemaal zelfvoorzienend, dus als jij er zo een bent die regelmatig te veel of te weinig water aan je plantjes geeft, dan is dit perfect voor jou. Ook wanneer je geen groene vingers hebt. Maar, wanneer je wel groene vingers hebt, dan is het ook hel leuk, want het staat prachtig in je woonkamer of slaapkamer. Ik zag op Instagram zelf een heel leuke variant voorbij komen met speelgoed van de kinderen erin, volgens mij een paar plastic wilde diertjes erin. Dat vond ik ook een goed idee, je eigen mini jungle. Ik houd hem zelf bij de klassieke variant, plantjes, aarde en steentjes in de fles.

Hoe maak je een terrarium voor plantjes?

terrarium plant rebelz
Zo ontving ik de pot

Ik heb een Bold soldier terrarium van Plant Rebelz ontvangen als een grow-it-yourself pakket. Eigenlijk is dit een DIY voor plantjes in een mini ecosysteem. De set is heel compleet en het enige wat je hoeft te doen is het terrarium in te richten en zelfs daarbij wordt je geholpen middels een bijgeleverd stappen plan. Uiteraard kun je zelf vrij zijn om hem aan te vullen met bijvoorbeeld gekleurde steentjes of een andere kleur zand.

Stap 1: Onderop komen de kleine steentjes.
Stap 2: Vervolgens komt wat zwarte aarde en daar graaf je je plantjes in. In mijn geval zaten er twee groene vriendjes in die in het potje mogen groeien. Stap 3 is versieren: Op de aarde legde ik nog wat van het bijgeleverde helder groene mos en wat grotere stenen. Daarmee heb ik mijn eigen groene natuurwereld in een fles gebouwd.

terrarium plant rebelz bouwen
De pot uitgepakt en het stappenplan

Om het terrarium in topconditie te houden moet je twee keer per week even luchten, dan zet je gedurende 5 uur de deksel even er af.

Voordelen van een terrarium?

  1. Een terrarium is zelfvoorzinenend en heeft geen water nodig
  2. Een terrarium is afgesloten en daarmee helemaal animal proof.

Terrarium voor plantjes shoppen

Het terrarium van Plant Rebelz dat bij ons op het dressoir staat is de Bold Soldier. Deze shop je bij de webshop van Plant Rebelz voor € 25. In eerste instantie vond ik mijn Plant Rebelz terrarium wat rommelig geworden, maar na en beetje ordenen ben ik zeer tevreden met het resultaat. Ik hoop dat hij het zo goed blijft doen de komende tijd. Ik zou hem af en toe even laten voorbijkomen in mijn Instagram Stories @mamasmind.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *